Inlägg från: Anonym (Tyvärr TS) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tyvärr TS)

    Kan en man bli frisk från våld

    Nej och om det skulle finnas någon som är ett undantag så är det inte realistiskt eller värt att chansa på det. Livet är för kort för sånt enligt mig. Slösa inte tid på en sån som din man. Du kommer att ligga där bitter och förstörd på din dödsbädd och undra varför du inte valde att gå vidare för att leva ett bättre liv.

  • Anonym (Tyvärr TS)
    Anonym (Hoppet är det sista som lämnar) skrev 2021-10-15 15:34:08 följande:

    Jag förstår allas reaktioner och absolut har jag oxå varit i den tanken att våldet kommer trappas upp för att det är det vanligaste. Men det som det inte skrivs så mycket om är om dessa behandlingar och om de verkligen kan sluta att bruka våld. Han tar fullt ansvar för sina handlingar men han berättar att det var dessa yttre omständigheterna som gjorde att han gick över gränsen.


    Om han nu skulle ta fullt ansvar för sitt våld så skulle han förstå att han inte ska vara i ett förhållande och därför kapa all kontakt med dig så att du kan fortsätt ditt liv med dina barn. 

    Du säger även att han blev slagen av sin far som ung och att det är en av orsakerna. Tänker du då på vad du utsätter dina barn för genom att leva med en man som slår dig? Är det ok om dina barn tar efter och väljer dåliga relationer sen? Är det ok om något av dina barn misshandlar sin partner för de växt upp med en mamma som åkt på stryk?

    Du säger att mannen sitter i fängelse för att ha misshandlat dig. Är du medveten om att han har allt att förlora på att inte säga att han vill förändras och vill ha hjälp i den situationen? Dessutom vill han ha dig kvar på utsidan när han kommer ut. Så han har även allt att förlora på att inte säga dessa saker även till dig. 

    Hur fungerar ditt liv nu när han sitter inne och du får leva ifred? Har han något som är så viktigt att bidra med att du överväger risken att fortsätta leva med honom? Vad tillför han som är så viktigt att du riskerar din psykiska och fysiska hälsa samt dina barns psykiska hälsa? 

    Försök att tänka med huvudet och ignorera dina känslor för dina känslor är ingen fördel för dig särskilt inte då du är så lättmanipulerad som du är. Tänk logiskt och tänk på dina barn. Bryt den onda cirkeln som du, dina barn och många andra som är utsatta för våld i hemmet sitter fast i. Bli en bättre förebild för dina barn och ta ett klokt beslut. Visa att du inte är hjälplös. Du kan så mycket bättre än så här. 
  • Anonym (Tyvärr TS)
    Anonym (Fd misshandlad kvinna) skrev 2021-10-15 20:02:41 följande:
    Mitt ex ångrade sig sällan, han skämtade bort det eller låtsades som inget hänt.
    Han drack kopiösa mängder alkohol, sju dagar i veckan. Nykter på jobbet men aldrig annars.
    Han till och med skämtade om hur jag såg ut när han sparkat mig i ansiktet och jag var knallblå från pannan till halva halsen och googlade på hur man får bort blåmärken.

    Så nej, alla män ångrar sig inte. Iaf inte när de väl snärjt fast en ordentligt. 
    "Hade du inte (valfritt) så hade jag inte....". Såklart var det mitt fel.

    Jag hoppas för ts skull, och ännu mycket mer för hennes barns skull, att hon tar sin hand från denna man. Det kommer att sluta i katastrof på ett eller annat sätt annars.
    Hade du någonsin lust eller planer på att döda honom?

    Jag är på riktigt nyfiken. Jag hade gjort mig olycklig på en sån man. 
  • Anonym (Tyvärr TS)
    Anonym (Fd misshandlad kvinna) skrev 2021-10-15 20:47:05 följande:
    Nej, aldrig.
    Dock önskade jag att han skulle dö på ett eller annat sätt,  bara försvinna liksom.
    Jag har så svårt att förstå hur man inte kan få såna tankar. Varför fick du inte det? 

    Ursäkta min frågor men jag är genuint nyfiken. Hoppas att du inte tar illa upp. 
  • Anonym (Tyvärr TS)
    Anonym (Fd misshandlad kvinna) skrev 2021-10-15 20:57:15 följande:
    Det är helt ok att du frågar.

    Det ligger så långt från mig som det är möjligt. Jag ville att han bara skulle försvinna... men jag skulle aldrig kunna göra det själv.
     
    Jag slår inte ens ihjäl en mygga.  Fast myggans liv är, för mig, mer värt än hans.
    Ok då förstår jag bättre. Tänkte att alla hade det i sig på någon nivå. Jag själv har det nog i mig i ganska hög nivå tror jag därför känns det så främmande och svårt att förstå. 

    Tack för att du svarade. 
  • Anonym (Tyvärr TS)
    Anonym (Isvatten) skrev 2021-10-16 14:28:08 följande:
    Jag också. Det verkar som om män känner av det för ingen man har någonsin rört mig i affekt efter tonåren och flera (partners, kollegor, vänner) har uttryckt stark respekt och att de inte skulle vilja ha mig till fiende.

    De vet inte hur rätt de har.
    Precis. Jag har blivit slagen två gånger av två olika killar i min ungdom. Av ren reflex slog jag tillbaka med full kraft. Den ena fick näsblod och började gråta, den andra flög jag på och satte knät mot strupen så att han tappade luften. Jag tolererar inte sånt och den intoleransen verkar finnas i varenda nerv i min kropp. 

    Ingen skulle vilja ha mig till fiende heller. Däremot ar jag en lojal vän och partner och skulle aldrig slå första slaget och har aldrig gjort. Men ger man sig på mig så får man leken tåla. 
Svar på tråden Kan en man bli frisk från våld