• AndreaBD

    En fråga till er som inte vill vaccinera er

    Anonym (Ovaccinerad) skrev 2021-11-28 10:14:56 följande:
    Ja de har fel strategi.
    Det finns väl inga experter i världen som vill skippa vaccinering? Det är ju det enda som verkligen kan få oss ut ur pandemin. Så småningom....
  • AndreaBD
    Anonym (fel) skrev 2021-11-28 11:03:13 följande:
    Att folk börjar tänka lite på egen hand och inte bara agera som får.
    Vet du vad? Jag har varit övertygad om att vi MÅSTE ha vaccin från första dagen. Jag har nämligen allmänbildningen för att veta hur det har varit med andra pandemier, andra sjukdomar. Om man är mot vacciner i allmänhet - då kan man inte mycket historia. 
  • AndreaBD
    Anonym (Postcovid) skrev 2021-11-28 13:42:20 följande:

    Covid kan missförstås som ofarlig om man stirrar blint på risken att dö. Om man tar med risken att bli svårt sjuk, och risken att drabbas av livslånga följdsjukdomar, vilket man kan även av lindrig Covid, så är bilden mycket värre.

    Det finns sjukdomar som vi vaccinerar mot idag som har betydligt lägre dödlighet än Covid-19. Ett exempel är polio som vaccinerades bort på 50-talet, få dog, många drabbades av partiell eller total livslång förlamning.

    Yrkesgruppen sjukgymnaster fördubblades efter den stora epidemin i Sverige 1953. Vi kan troligtvis se en liknande utveckling pga Covid-19, behovet av rehabilitering efter covid är stort.


    Ja, tänk om folk då hade tjafsat om att man inte borde tvinga folk till att vaccinera sig mot polio eller smittkoppor. 
  • AndreaBD
    Anonym (OvaCC) skrev 2021-11-30 21:33:12 följande:
    Känner flera som har fått corona fast de är vaccinerade. Även barn under 12 har blivit smittade av vuxna. 
    Ja? Och det var vi väl förberedda på att det kan hända? 
  • AndreaBD
    Anonym (Första snö) skrev 2021-12-01 12:55:24 följande:
    Det värsta i hennes fall var att hon var rejält sjuk. Hon var hemma sjukskriven i 2 veckor.
    Men nu mår hon bra igen!
    Om hon var hemma i 2 veckor, inte på sjukhus, så räknas det nog inte som svår sjukdom. Det skulle kanske varit mycket värre utan vaccin. 
  • AndreaBD
    Anonym (MS) skrev 2021-12-02 11:37:54 följande:

    "Vaccinet" skyddar inte mot smitta som vaccin gjorde tidigare när du fick immunitet.


    Vaccinerade kan bli sjuka. Dock minskar det risken för allvarlig sjukdom.
    Vaccinerade bär smittan och sprider den vidare. Dock inte lika länge.
    Vaccinet måste fyllas på med korta intervall. Osäker verkan mot nya mutationer.

    Eftersom detta så kallade vaccin fungerar som det gör så är det mest ett skydd för dig själv så varför tvinga andra att vaccinera sig? Smittan kommer endå inte försvinna och du kan fortfarande bli sjuk och smitta andra.

    Anledning jag inte vaccinerar mig är:
    Jag tillhör ingen riskgrupp. Är frisk med historiskt bra immunförsvar, fysiskt aktiv (tränar kampsport och gymmar totalt 7 pass i veckan), är dock lite överviktig efter senaste året med restriktioner. I min åldersgrupp (45) så är detta inte farligare än vanlig influensa.

    Under hela pandemin så har jag varit instruktör åt barn och vuxna, har tränat (dvs haft nära fysik kontakt med) både vuxna och ungdomar som visat sig haft corona. Varit lätt förkyld 2 ggr men ingen covid om regionens tester är pålitliga.


    Det beror nog på att det är ett slags förkylningsvirus. Med detta menar jag inte att det skulle vara harmlös som en förkylning, men det är tyvärr så flexibel som ett förkylningsvirus. Det är svårt att vaccinera mot såna, antagligen muterar de mycket. 

    I början var man ju t.o.m. orolig för att man inte skulle lyckas alls att göra ett vaccin, man har ju inte heller lyckats med HIV än. 

    Nu är det så att man inte nödvändigtvis blir immun, men det positiva är att en del ändå kan bli det, och kanske kan man bli det efter flera sprutor. Vi vet inte allt säkert än. 

    Jag tycker inte att det bra att du inte vaccinerar dig när du är instruktör. Vår egen instruktör har förresten förlorat sin bror i covid, en vältränad, frisk man i 50-års-åldern, utan riskfaktorer. Sjukdomen hade förstört hans lungor så att det inte fanns något kvar. Han hade aldrig kunnat andas själv igen. Transplantation hade varit den enda optionen, men det hade han inte överlevt, plus att man kanske får vänta på en, och det hade han inte heller överlevt. 
  • AndreaBD

    Just det, glömde ju: Även om man inte blir immun direkt av vaccinet, så vet man ju inte hur det kan utvecklas. En del experter tror att det finns ganska bra chanser att man så småningom kan bli immun. Eller att man åtminstone har en permanent skydd för svår sjukdom, som kanske kan byggas på framöver. 

  • AndreaBD
    Anonym (MS) skrev 2021-12-02 14:19:34 följande:
    Annektdotiska berättelser är ganska meningslösa.
    Själv vet jag en 55-årig man som är väldigt överviktig, inte motionerat sen skoltiden, låter som han ska dö efter att ha gått 1 trappa mellan våningsplan på jobbet, har diverse hälsoproblem och är sjuk hela tiden, som fick covid-19 och inte ens märkte det...
    Det är väl ändå inte jämförbart! Det finns ju hur många som helst som har lindriga förlopp. Det som lär poängen är ju att det KAN drabba friska människor, de KAN dö av det. 
  • AndreaBD
    Anonym (Vill jobba) skrev 2021-12-05 13:18:04 följande:
    fast 10 procent bättre skydd (om det stämmer alltså, beror väl på typ av munskydd) är ju bättre än inget extra skydd?
    Poängen är dock att om du istället håller avstånd så har du betydligt högre skydd. Man vill just inte att folk går omkring med mask och inte håller avstånd. Men det borde du också ha hört många gånger!
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2021-12-06 16:33:24 följande:
    Annu betydligt högre skydd om du inte går ut alls, och håller dig helt isolerad från andra. Så finns ju då ingen orsak att hålla avstånd.
    Men det är inte ens möjligt. Folk måste t.ex. jobba. Tanken där var väl också att Sverige är ett glest befolkat land, så det borde fungera.
Svar på tråden En fråga till er som inte vill vaccinera er