Inlägg från: Ängamat |Visa alla inlägg
  • Ängamat

    BabySemp1

    Spara inte ersättning uppvärmd över en timme. Det är risk för bakterietillväxt då, ffa om man varmhåller ersättning.

    Satsa på att ha vatten i termos och blanda med pulver innan servering. Annars brukar det alltid gå att få varmt vatten till ersättning på sjukhuset, kaféer eller på mackar.

  • Ängamat

    [quote=81534928][quote-nick]Lunalove skrev 2021-12-11 11:19:41 följande:[/quote-nick]

    Det med bakterietillväxt kan jag köpa, men vart har du fått den informationen? Borde det inte gälla detsamma med öppnad förpackning i kylen?

    Problemet är att han inte tar napp och han gallskriker fram tills att flaskan är i munnen, att springa och försöka hitta varmt vatten är inte ett alternativ om vi sitter på läkarundersökningen.

     

    Han tar inget som inte är varmt, den simpla anledningen annars hade jag såklart inte skrivit detta inlägget :)

    Den informationen har jag fått när jag läste mikrobiologi på universitetet. Bakterier växer inte på samma sätt i kyla så därför är det ok att ha öppnat förpackning i kylen. Just att varmhålla något gör att de (ev) bakterier som finns får en perfekt miljö att föröka sig i.

    Det är av samma anledning du inte ska äta mat som stått framme länge.

  • Ängamat

    Då får du helt enkelt ta med tetror och försöka hitta nånstans att värma när han behöver äta. På sjukhus är ju det inget problem och längs vägen finns det ju alltid mackar och restauranger att stanna vid. Det funkar ju både att värma i Micro eller i vattenbad.

Svar på tråden BabySemp1