Inlägg från: svansmamman |Visa alla inlägg
  • svansmamman

    Missfall eller vad händer?

    Anonym (Orolig) skrev 2022-01-06 11:48:41 följande:
    Missfall eller vad händer?
    Är gravid i v 6-7, har haft rosa/brunt på papperet i några dagar. Någon liten blodstrimla har det också varit.

    I natt hade jag ont i magen och gick upp på toaletten och det hade kommit lite klarrött blod i trosan och det kom lite i toaletten, nån pytteliten klump va med.

    Nu kommer det inget i trosan men när jag går på toaletten så kommer det strimlor med blod/slem och blod på papperet. Har inge ont. Är det ett pågående missfall tro?
    Med min erfarenhet tycker jag det låter misstänkt som ett missfall men det behöver givetvis inte vara det.

    Jag håller med ovanstående. Ta ett cb digitalt med veckoindikator med morgonurin, veckoindikatorn är nämligen bara tillförlitlig om man testar med morgonurin. Om du tagit ett innan kan du följa det och se om det minskat i antal veckor.

    Vid mina missfall har jag fått möjlighet att ta blodprov med ett par dagars mellanrum på VC, på så vis har vi kunnat följa HCG och sett utvecklingen. Vid samtliga missfall har HCG antingen minskat eller inte ökat som det ska. Kanske kan du försöka få till det om du inte känner att du orkar vänta en hel vecka och testa med gravtest själv hemma.

    Jag håller tummarna för att det inte är fråga om ett missfall utan en normal blödning vid graviditet!
  • svansmamman
    Anonym (Orolig) skrev 2022-01-06 12:52:55 följande:

    Tack för svar ????

    Det kommer endast lite blod på papperet när jag går på toa och har inge ont längre iaf så det är skönt.

    Mår fortfarande väldigt illa.

    Hur lång tid kan det ta innan det kör igång ordentligt om det är missfall? Några erfarenheter?

    Får be mannen köpa ett nytt gravtest idag om det är öppet.


    Alla mina missfall har tett sig olika. Det sista började med en ljusrosa blödning så liten att den knappt syntes. Blödningen blev större efter några dagar och slutade i en kraftigare blödning som gjorde ordentligt ont. Från första pyttelilla blödningen till den stora blödningen gick det en vecka.

    Vid det första missfallet blödde jag utan att egentligen ha ont.

    Gravidsymptom kan man ha kvar fram tills HCG börjat försvinna, så länge gravtest visar positivt är det alltså möjligt att må illa utan att det behöver betyda att fostret lever. Det tar ju ibland ett tag innan HCG försvinner ur kroppen.
  • svansmamman
    Anonym (Orolig) skrev 2022-01-07 08:52:58 följande:

    I natt vaknade jag av att det rann till och det kom massor av blod....o för en stund sen kom en större klump, så helt säker på missfall tyvärr :( Så ledsen just nu :(


    Åh vad tråkigt att läsa. Jag förstår känslan, den är inte kul. Försök ta det lugnt och unna dig saker bara för dig nu i helgen. Om du vill bolla eller ventilera är det bara att du hojtar. Jag skickar en varm kram och hoppas att du snart mår bättre!
  • svansmamman
    Anonym (n) skrev 2022-01-12 15:18:00 följande:
    Tack! Jag kommer uppdatera då det kanske finns andra i samma situation. 

    Idag har jag mer symptom. Min mage är väldigt uppsvullen, ser ut att vara i sjätte månaden, spänner, drar och molar i magen. Gjorde ont när jag hostade till för en stund sedan och det gör mig orolig. Kan det kännas så här vid missfall?

    Jag har alltså inte ont utan som mild mensvärk. Brösten är ömmare idag med. Kan det bli så här innan missfall, att symptomen ökar mer?
    Jag skulle säga att det inte låter som typiskt missfall om du får ont när du hostar, därmed inte sagt att det inte kan vara missfall ändå. I mina öron låter det mer som känningar i ligamenten, vilket är vanligt vid graviditet. Nu vet jag inte hur smärtan känns eller var, men jag har personligen ibland fått ont i magen när jag nyst, hostat, spänt magen etc nu under graviditeten.

    Vid missfall/MA kan symptomen fortsätta och även öka så länge HCG finns eller fortsätter produceras i kroppen. Däremot brukar ökningen inte vara så stor som vid en normal graviditet, men HCG kan ändå fortsätta öka. Detsamma gäller vid exempelvis utomkvedshavandeskap. 
  • svansmamman
    Anonym (n) skrev 2022-01-12 15:43:44 följande:
    Det kändes liknande när jag var gravid med mitt förra barn. Tycker bara det är lite märkligt att symptomen kan vara starkare vissa dagar. 

    Jag tror inte det är utomkvedshavandeskap, det ska tydligen göra väldigt ont. Jag har liksom som lätt mensvärk.

    Jaja, bara att vänta tills ultraljudet..
    Jag håller tummarna för att det går bra på ultraljudet! 
  • svansmamman
    Anonym (n) skrev 2022-01-28 10:11:16 följande:

    Jag glömde totalt att uppdatera... Jag är fortfarande gravid men inte i den veckan jag trodde enligt sjukvården. Jag har en känsla av att något inte stämmer men dom säger att det ser ut som en normal graviditet. 


    Hur mycket diffade det på? Kan det stämma att du är i den vecka som räknats fram på ul? 
Svar på tråden Missfall eller vad händer?