• Soryu

    Hur ofta lagar ni mat till era barn?

    Varannan vecka-pappa här. Jag ger barnen hemlagad mat i stort sett varje dag. På fredagen kan det någon gång bli hämtmat (men oftast inte), och på helgen och på ledigheter när det är både lunch och middag blir det ibland halvfabrikat och sånt på lunchen. För att effektivisera lagar jag ofta mat som räcker till oss i två dagar, så att jag inte behöver laga mat varje veckodag.

  • Soryu
    Soryu skrev 2022-01-26 13:27:22 följande:

    Varannan vecka-pappa här. Jag ger barnen hemlagad mat i stort sett varje dag. På fredagen kan det någon gång bli hämtmat (men oftast inte), och på helgen och på ledigheter när det är både lunch och middag blir det ibland halvfabrikat och sånt på lunchen. För att effektivisera lagar jag ofta mat som räcker till oss i två dagar, så att jag inte behöver laga mat varje veckodag.


    * Inser att termen halvfabrikat inte är helt rätt använd. Jag menar typ pasta och färdiga vegbollar = halvfabrikat, men om jag använder vegetarisk färs eller tofu i annars lagad mat tänker jag på det som råvaror även om det tekniskt sett är halvfabrikat.
  • Soryu
    Anonym (Knäppt) skrev 2022-01-26 13:35:07 följande:
    Många verkar tro så, men i ditt exempel är halvfabrikatet pastan, vegetarisk färs och färdiga vegobollar hamnar under helfabrikat. Det är det som gjort "debatten" så tokig ibland, där vissa beklagar sig över att så många äter så mycket hel- och halvfabrikat och hur dåligt det är - när de själva lagar nästan all mat med halvfabrikat. 
    Okej, ja du har rätt i det men samtidigt är det ju inte det som frågan handlar om tror jag. Det är ju bra att du har en folkbildande ambition här men jag tycker att du missar poängen. Tror att de flesta uppfattar frågeställningen som lagad mat vs typ färdigrätter/hämtmat/pasta+korv.
  • Soryu
    Anonym (Knäppt) skrev 2022-01-26 13:35:07 följande:
    Många verkar tro så, men i ditt exempel är halvfabrikatet pastan, vegetarisk färs och färdiga vegobollar hamnar under helfabrikat. Det är det som gjort "debatten" så tokig ibland, där vissa beklagar sig över att så många äter så mycket hel- och halvfabrikat och hur dåligt det är - när de själva lagar nästan all mat med halvfabrikat. 
    Okej, ja du har rätt i det men samtidigt är det ju inte det som frågan handlar om tror jag. Det är ju bra att du har en folkbildande ambition här men jag tycker att du missar poängen. Tror att de flesta uppfattar frågeställningen som lagad mat vs typ färdigrätter/hämtmat/pasta+korv.
  • Soryu
    Anonym (Knäppt) skrev 2022-01-26 17:34:29 följande:
    Jo, men överlag kommer vissa in och neggar ner totalt på halvfabrikat, som de egentligen använder varje gång de lagar mat. Det är så synd när vissa har så dåligt koll - så sedan när de läser undersökningar om att 'alla' äter halvfabrikat så tror de att det är något alarmerande.
    Mm, du har en poäng i det och jag tackar för att du påpekat det här så att jag (åter-)lärt mig någonting idag. :)
  • Soryu
    Embla twopointoh skrev 2022-01-26 16:54:24 följande:
    Pasta+korv kan enligt min åsikt tillhöra kategorin lagad mat om det serveras med en ordentlig sallad eller andra typer av tillbehör (förutom ketchup).
    Ok! Ja, det finns väl ingen precis definition av lagad mat så det finns utrymme för att tänka lite olika.
Svar på tråden Hur ofta lagar ni mat till era barn?