Inlägg från: Anonym (Ingen fara) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ingen fara)

    Obefogad Orosanmälan?

    Som jag ser det är det bra att de gör en orosanmälan. Tyvärr drar sig många för det och vi får tragiska fall med barn som far illa som inte upptäcks. Att ett barn är trött ofta och säger sug vara uppe sent är en grund för orosanmälan. Vi har fått en orosanmälan på vårt barn av just den orsaken.

    Det blev ett möte med socialtjänsten, där vi pratade om hur vi såg på saken, när barnet går och lägger sig, våra rutiner och lite annat. Efter det avskrevs ärendet.

    Det är inte personalens uppgift att fråga er om dessa saker, det är inte de som avgör om det finns fog för oron eller ej. De ska anmäla vid oro. Det är så systemet ser ut. Se det som att om personalen kunde välja så skulle de "riktiga" orosfallen kunna missas (en del missas tyvärr ändå). De fall där det inte finns någon anledning till oron går socialtjänst inte vidare med. Och tro inte på de skräckhistorier som folk målar upp om socialtjänsten. Är man tillmötesgående, saklig så är det inget problem. Går man i försvarsställning kan det däremot vara ett tecken på att man döljer något. Anledningen till att man hamnar i försvarsställning är att man är orolig för att soc ska "ta barnet", men det kan ju inte de veta.

    Så var öppen, beskriv era rutiner och hur ni tänker. Om det är som du skriver här har du inget att oroa dig för. Jag har som jag nämnde varit i din situation. 

Svar på tråden Obefogad Orosanmälan?