• Mimzan

    Vi som startar IVF 2022

    Den är inte så farlig som man tror, avslutade precis min första omgång med sprutor och hade äggplock idag ????????

  • Mimzan

    Jag hade oxå föreställt mig att den sprutan skulle göra ont o vara knepig, men den var inte det. Inte lika lätt som pennsprutan då men jag kunde göra typ på samma sätt, så satte in den lugnt. Den känns lite mer efter bara typ lite svidande. 


    Jag var så nervös inför idag, dum som jag är googlade jag ju mycket innan o hade fått för mig att det skulle göra as ont. Men klart det var obehagligt o stack till, men var så inne i att kolla på skärmen där man såg hur läkaren sög ut blåsorna så fastnade i det ha ha. 
    Fick ut 7 ägg, är väl i underkant helst vill dom ha 10. Får reda på måndag hur det gått, planerad insättning onsdag. 


    Jag är ju en nybörjare på detta första gången med allt! 

  • Mimzan

    Va kul att vi är ett gäng som kan följas åt o peppa så gott det går ????????

  • Mimzan

    Alltså min mage känns typ helt utspänd efter äggplock, sjukt svullen , känns som man går o spänner ut den hela tiden så man blir typ trött av bara det. Ska bli spännande o höra hur äggen klarat helgen om dom nu har det, man har ju ingen aning. Vet inte om jag ska ringa o kolla imorgon eller bara ha is i magen o invänta insättning. 

  • Mimzan

    Är det någon som kan lära mig oxå att svar till en specifik person?! ha ha fattar inte hur man gör. Ringde igår och kollade hur det gått med äggen, 5 befruktade så hoppas dom är starka o bra. Insättning idag, sen är det den jobbiga väntan. 


    Tycker ändå allt gått snabbt när man väl drog igång med sprutor besök, eller vad känner ni? 

  • Mimzan
    Cacan8 skrev 2022-03-23 21:35:26 följande:

    Mimzan: Hur gick insättningen?? Känns den något alls? 

    Tycker också det gått snabbt med sprutorna. Allt som är schemalagt är skönt, bara att checka av. Väntan är ju verkligen värst! Innan ivf att vänta på bim, nu att vänta på att få veta hur det gått för äggen, sen att vänta på FET för min del, och sen vänta på bim igen. Blir g a l e n av all väntan. Vet verkligen inte hur man ska göra för att livet ska handla om något annat än väntan på ett plus :( 


    Det gick bra, kändes ingenting o man fick se det lilla ägget innan det sögs in i katetern o sen livmodern. 
    Ja, den eviga väntan. Fast detta känns annorlunda mot varje gång jag väntat efter ägglossning i verkliga livet. Nu känns det mer mekaniskt o man vet att det finns något där inne som kan fastna eller inte.  


    Fick 2 kanske 3 till frysen så det är ju bra att slippa äggplock om det blir en gång till. 


    Håll ut snart är det din tur för insättning, bättre dom väntar om kroppen är överstimulerad även om jag förstår att man vill komma vidare. 

  • Mimzan
    Sonens Mamma skrev 2022-03-24 10:18:14 följande:

    Jag mår lite upp och ner av sprutorna tycker jag, eller om det är det tillsammans med pollen .

    Är nervös för äggplocket, gjorde ivf för 10 år sen och det är inga bra minnen. Kommer knappt ihåg något men det som jag minns är illa. 


    Men detta är för att jag har mycket ärr på min livmodertapp och är väldigt känslig.

    Ikväll åker vi till Göteborg inför äggplocket imorgon. Man vill ju inte fastna i någon kö på morgonen.

    angående att citera här så går det inte för mig heller. Kanske är vissa mobiler som går? Verkar vara en väldigt dum sida detta. 


     


    Spännande, äggplocket var inte alls som jag föreställt mig gick hur smidigt som helst, kul att se när dom suger ut äggblåsorna. 
    Det kommer gå super imorgon! 
  • Mimzan
    Cacan8 skrev 2022-03-25 11:41:11 följande:

    Gjorde också äggplock idag. Kände absolut ingenting, varken bedövningen i slidan eller själva plocket. Tog ca 15 min och följde med på skärmen när de sög ut den. Övriga i tråden kan vara lugna, ni kommer inte känna av plocket alls :) 
    Nu är jag öm i äggstockarna/magen och kommer säkert få mensvärk senare men mår verkligen jättebra.
    24 ägg fick de ut och eftersom det blir totalfrys så var de glada över mängden. Håll tummarna att jättemånga befruktas och delar på sig som de ska! 


    Oj! 24 st vilken värphönà du e. Ha ha. Då håller vi tummarna för befruktningsdelen nu.  Skönt att fler känner att äggplocket inte var så som vi fastat för. 
  • Mimzan
    Lilleplutt2022 skrev 2022-03-26 15:31:46 följande:

    Hoppar in jag med Solig
    Har startat 4 hormonbehandlingen denna gång med ny medicin Rekovelle. Inne på sprutan 3 och har än så länge lite biverkningar så som huvudvärk och trötthet. Men är glad om det kan stanna vid det, behandling nr 2 hade jag ont i nästa 4 veckor och det slipper jag gärna Skrikandes
    Ultraljud inbokat på torsdag .
    Önskar alla lycka till!Hjärta


    Spännande! 


    välkommen till oss, kul att vi blivit ett gäng. 
    Tycker det är jätte skönt att ha er, då jag inte känner någon som gjort ivf. 

  • Mimzan
    Cacan8 skrev 2022-03-26 19:12:44 följande:
    Tack det samma :) 

    Haha ja, känner mig som en värphöna! Ibland som en sugga, när äggstockarna var som mest svullna haha. 

    Uppdatering så här dagen efter plocket: Öm i magen men ingen direkt värk. Känner mig liksom svullen. Fick rådet att inte ens ta promenader första veckan efter och det kommer jag lyda. Kan göra enklare sysslor men anstränger jag mig får jag lite ont. 
    Tog en cytotec (fick dem på kliniken) igår kväll men behövde knappt ens det. Blödde pyttelite igår, idag inget. Så skönt att hela det här plocket var mycket enklare än vad jag fått för mig! 
    Ja, jag kände mig svullen flera dagar efter. Och nu ruvar jag eller vad det heter, så bara vänta o se om det blev något denna gång eller inte. 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2022