Inlägg från: Anonym (Stina på lina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stina på lina)

    Familjebalken om vårdnad är Utdaterad & Diskriminerende

    Vargaflickan skrev 2022-04-15 14:22:38 följande:
    Fast nej, det beror på att allt för många människor fortfarande tror att mammor automatiskt är den bättre föräldern.
    Tyvärr sant.

    Därför är det så kolossalt korkat av män som grupp att inte ta likvärdig föräldraledighet, gå ner i arbetstid (såsom kvinnor) och ta likvärdig vabb och ansvara för förskola och skola på samma sätt som mammor. Då hade samhället ganska snart tillskrivit mannen samma föräldrastatus som kvinnan.

    Många män flyr tyvärr ansvar vilket slår ner på hela gruppen och drabbar de fina pappor som inget annat vill än att ha samma rätt till sitt barn.

    Skärpning killar! sluta skjuta er själva i foten
  • Anonym (Stina på lina)

    Jag tycker man bör se över begreppet -rättigheter- och faktiskt börja fokusera mer på -skyldigheter-. Att hårdare bedömningar ska riktas mot båda parter i ett tvistemål och gedigen utredning istället för att följa standardpraxis. Detta ska gälla oavsett kön. bedömningen ska vara likvärdig och uppföljningar ska göras konsekvent- gärna med hembesök.

    För att få vårdnad om ditt barn ska du uppfylla -skyldigheter-.

    För jag har tyvärr flera väninnor i min vänskapskrets då man dömt till pappornas fördel och där mammorna förväntas få umgänget mellan pappa och barn att funka annars riskerar de själva att förlora vårdnaden. Helt horribelt. I flera av dessa fall missar papporna överlämningstiderna Konstant. Dyker inte upp. Förskola ringer mamman en fredagseftermiddag vid stängning för de får inte tag på pappan, en pappa lämnade sitt barn på förskola flera gånger i smällkalla vintern i bara t-shirt utomhus och drog till jobbet- han hade aldrig kläder till sitt barn och hävdade att det var mammans ansvar (trots delar barnbidrag), en pappa vägrade vabba på sin pappavecka och dumpade barnet konstant hos hennes mamma utan förvarning så mamman fick problem med sitt jobb, papper som sitter inne och spelar  tv-spel hela kvällarna och knappt går ut med barnen- barnen får servera sig själva fil och macka som lunch och middag (barnens berättelse när de inte kunde åka till sin pappa utan att få ont i magen). Ja jag har massa skräckexempel där pappan lutar emot sin -RÄTT- till barnet men skiter rätt rejält i sina skyldigheter och ansvar och där mamman typ blivit utbränd av stressen att hela tiden få till en bra relation mellan barn och far för att inte få sitt eget umgänge hotat. Vedervärdigt. Inte ens förskolan och skolan vittnesmål väger tungt- utgångspunkten är numera att mammor bara är ute efter att saboyera umgänget. Var är utredningarna kringla människors lämplighet att ha vårdnad???


     

Svar på tråden Familjebalken om vårdnad är Utdaterad & Diskriminerende