Inlägg från: Jemp |Visa alla inlägg
  • Jemp

    Hålla rent med katt

    Med bra och tillräckligt mycket sand och daglig städning tycker jag man undviker lukt. Klart det kan lukta när de precis bajsat. 

    Har de en eller flera lådor idag? 

    Problem med skador efter kräk eller kiss har jag aldrig märkt av, alltså bestående efter städning. Inte på nivån att man städar samma dag/när man upptäcker det- misär är såklart en annan sak. 

    Men visst blir man påverkad av att leva med katt. Sand sprids från lådan även om man kan minska det mycket med tex matta utanför. Leksaker sprids, soffor klöses på, kläder blir håriga och prydnadssaker kan ramla ner om oturen är framme. Och även om de flesta katter är väldigt noga med att hålla sig till lådan förekommer det att vissa kissar utanför, då gärna på kläder eller annat mjukt. 

  • Jemp
    Tim1985 skrev 2022-06-15 14:56:16 följande:
    Hej!

    Dom har bara en låda, vilket jag är skeptisk till. Har aldrig träffat dom (min flickvän är från ett annat land som det pga coronaregler är svårt att resa till). Tyvärr blir det svårt att få plats med mera än en låda på badrummet, är det ett problem? Hur funkar dom automatiska?

    Har städerska varannan vecka, skulle kunna utöka det till varje vecka samt köpa en robotdammsugare, tillsammans med dammsugning av möbler etc. varannan dag eller så, kanske man kan undvika katthår på klär osv? Dom har kort päls. Har förstått att det är säsongbetonat, när katter tapper päls?
    Rekommendationen med fler lådor tycker jag är bra, men 1 låda på 2 katter funkar ofta och gör det idag borde det ju göra det framöver också.
    Automatiska har jag inte koll på. 

    Dammsugning påverkar ju inte kläderna direkt. Har med att göra med hur ni tvättar, förvarar kläder, var katterna vilar osv. Hur mycket dem fäller beror också på pälskvalitet. 

    Jag är inte nitisk men upplever inte hår på kläderna mer än om de legat framme och katten utsett de till säng. Eller precis vid kelstund. Tidigare katter har varit värre dock, dels vissa långhår men också en korthårig som fällde jämt och gärna skulle vara på en. 
  • Jemp
    Tim1985 skrev 2022-06-15 15:20:15 följande:

    Jag kan inte ha dåligt lukt, smuts, damm eller katthår därför jag skapade denna tråd, tacksam för alla råd!

    Jag är knappast den ända som vill ha riktigt rent på trots av husdjur, så tror på att där finns lösningar


    självklart kan man städa och hålla efter mycket, men har mam pälsdjur blir det hår. Och stök. 

    Precis som att barn kladdar ner (tills man städar efter dem), stökar till, det händer att de kräks... Osv. 
  • Jemp
    Tim1985 skrev 2022-06-15 15:37:02 följande:

    Många säger att man behöver 2 kattlådor. Hur stora är sådana? Tyvärr begränsat med yta.


    Storleken beror också på kattens storlek. 
  • Jemp

    Att klösa på möbler är väldigt vanligt förekommande, ja. 
    Golv och väggar (utöver gammal vävtapet) är inte särskilt vanligt, men har man väldigt känsliga golv kan det säkert bli nån repa när de busar. 

    Man kan försöka lära dem undvika bord och förebygga genom att ha gott om klösbrädor och andra klättermöjligheter, men tar man in katter/djur i hemmet bör man vara beredd på att de är lite varstans och kan ställa till med lite hyss. 

  • Jemp

    Nej lagen säger tillsyn 2 gånger per dag.

    Sen ska givetvis kattens sociala behov tillgodoses (står i lag även det). En arbetsdag är vanligen inga problem, särskilt inte när de är 2.

Svar på tråden Hålla rent med katt