Inlägg från: mari123 |Visa alla inlägg
  • mari123

    Hålla rent med katt

    Tim1985 skrev 2022-06-15 14:56:16 följande:
    Hej!

    Dom har bara en låda, vilket jag är skeptisk till. Har aldrig träffat dom (min flickvän är från ett annat land som det pga coronaregler är svårt att resa till). Tyvärr blir det svårt att få plats med mera än en låda på badrummet, är det ett problem? Hur funkar dom automatiska?

    Har städerska varannan vecka, skulle kunna utöka det till varje vecka samt köpa en robotdammsugare, tillsammans med dammsugning av möbler etc. varannan dag eller så, kanske man kan undvika katthår på klär osv? Dom har kort päls. Har förstått att det är säsongbetonat, när katter tapper päls?
    Jag har EN katt i min trea och det är katthår ÖVERALLT! En robotdammsugare känns övermaga på 44 kvm MEN varför inte men liksom det som är på golvet är ju bara en liten del. Tänker du dammsuga möblerna varannan dag? Kanske kan flickvännen hyra en liten lägenhet till sig och katterna och så kan ni träffas ändå?
  • mari123
    Tim1985 skrev 2022-06-15 15:20:15 följande:

    Jag kan inte ha dåligt lukt, smuts, damm eller katthår därför jag skapade denna tråd, tacksam för alla råd!

    Jag är knappast den ända som vill ha riktigt rent på trots av husdjur, så tror på att där finns lösningar


    Dålig lukt kan du skydda dig emot genom att byta i kattlådorna (självklart har varje katt sin egen) OFTA. Själva katten luktar ingenting om det inte är en sådan där "nakenkatt"! Har hört att de luktar?
  • mari123
    Tim1985 skrev 2022-06-15 15:37:02 följande:

    Många säger att man behöver 2 kattlådor. Hur stora är sådana? Tyvärr begränsat med yta.


    Finns många olika att välja på så du kan ju googla "kattlåda"! Det finns ju inte supersmå.
  • mari123

    Utöver kattlådan så kan ju matsituationen bli lite "stökig"! Även om man inte ger sin katt blötmat utan bara torrfoder så har katter ofta dåligt bordsskick....

  • mari123

    Bytte rent i min katts låda idag och VARJE gång jag gör det så går hon genast dit och markerar rejält. Hon gillar inte att det är luktfritt och jag älskar henne. Just saying.

  • mari123
    Dexter dot com skrev 2022-06-16 18:07:20 följande:
    Katter är sällskapliga och vill oftast vara nära så för mig är det självklart att dom sover i sängen när dom vill. Ser inte vitsen med att ha katt om man ska lämna dom ensamma när man jobbar och sen stänga dom ute hela nätterna...inte mycket livskvalitet för katterna. Jag bäddar rent 1-2 g/v men då har jag även hunden i sängen.
    OT OT utom tråden....Jag hade en hund en gång för många år sedan (RIP) och hon var SOCIAL 24/7 Nu har jag en katt och hon är väldigt mkt sin egen. Hon kommer och gosar med mig när hon känner för det men om hon sover i min säng så är det längst nere vid fotändan
  • mari123
    Tim1985 skrev 2022-06-22 15:02:21 följande:
    Många bra svar, ja!

    Kan inte acceptera dom på bordet, har set att där finns mattor osv som man kan lägga där man inte vill ha dom, vet inte om det funkar?

    Tycker om djur, så kommer nog att gilla dom, man hade aldrig föreställt mig att ha djur inomhus, mår inte bra om inte lägenheten är ren och städad som en operationssal. Ska försöka med luftrenare (som en här i tråden föreslog) och robotdamsugare.

    Annat fråga, är det vanligt att katter repor möbler, dörrar och golv? Enligt flickvännen beter dom sig väl, men naglarna är ju vassa.
    Se till att flickvännen klipper "naglarna" på katterna. Då riskerar de inte att fastna i ngt. Klöser gör katter av naturen och man skaffar då klösbrädor! Min katt har TVÅ dylika men klöser ändå alltid på hallmattan och på min säng och det kan ingen doktor hjälpa.
  • mari123

    Det ÄR ju inte hela världen om katten är på bordet, särskilt inte om det är en innekatt! Katter är ju så renliga och ägnar mkt tid åt att tvätta sig. 

  • mari123
    BeautifulLiz skrev 2022-06-23 15:18:38 följande:
    Hmmm, nyskiten från lådan direkt upp på bordet. Spelar ingen roll hur renlig katten är då.

    I ts ställe hade jag varit särbo hellre än att låta katterna flytta in.

    Det luktar illa i badrummet, det går inte att komma ifrån. 
    Synd att katterna inte har ngt att säga till om! De skulle sannolikt välja bort TS direkt.
  • mari123
    Tim1985 skrev 2022-06-23 19:39:56 följande:
    Det var en onödig kommentar, men ändå tack för tidigare
    råd.

    Att ha djur där man lagar mat är ohygieniskt enligt min standard, men dömer ingen som tycker annat. 
    När man ska laga mat så får självklart inga djur trava runt på spis och köksbänk! Det är ju basic.
  • mari123

    "Corly" nämner "bättre och sämre sand" och det är ju ett kapitel för sig vad man väljer. Jag har valt den billigaste kattsanden "ICA-basic"! Har provat dyrare märken men inte blivit imponerad!

Svar på tråden Hålla rent med katt