Inlägg från: Anonym (Olika) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Olika)

    Hur förstört blir underlivet efter förlossning?

    Anonym (My) skrev 2022-08-09 13:32:02 följande:
    Hur förstört blir underlivet efter förlossning?

    Behöver få ärliga svar gällande hur stor skillnad det faktiskt blir på kvinnors underliv efter födseln, alltså både invändigt och utvändigt. 

    Jag är medveten om att man kan göra knipövningar för att slippa att spricka, och för att tajta till sig efter. Men där inne ? Känns det annorlunda för en kuk på insidan?

    Man kan ju välja operation för att fixa till utseendet om det skulle bli väldigt förändrat, och knipövningar för att bli trångare.. men insidan ?! 

    Gärna svar från både kvinnor och män, egentligen mer män då det är dom som faktiskt har erfarenhet från hur det känns för dom.   


    Alltså, jag hade lite småskvättande redan under graviditeten med första barnet och behöver aktivt träna bäckenbotten.....

    Men när jag gjort detta har jag naturligtvis en annan kroppskännedom än innan barn... Vilket säkert är positivt för såväl mig som make 

    Jag tänker att du inte kan anta att du kommer klara dig helt utan skador, eller förutsätta att du blir helt förstörd. Det beror helt enkelt på.

    Man kan jämföra det med annat som händer. Ramlar du på bussen så klarar du dig vanligtvis. Men självklart kan du också råka bryta benet, eller slå i skallen. Det vet man liksom inte innan det hänt.

    Vad man vet är dock att man behöver söka vård och ev. privat vård om man faktiskt inte återhämtar sig .. 
  • Anonym (Olika)
    Anonym (My) skrev 2022-08-10 23:10:59 följande:

    Mari123 får inte till att citera, men 

    Tack för ett så ärligt svar. Jag förväntar mig nog egentligen att det ska vara lite 50/50 på det här. Alltså måste ju vara olika, för alla kvinnor är ju olika, men jag tycker ändå att det känns som dom flesta kvinnor svarar att det inte är någon skillnad (och att deras män håller med) men jag kan inte tänka mig att en man som älskar sin fru/flickvän vill vara så "brutalt ärlig" ifall hans kvinna frågar efter att hon fött hans barn... Speciellt när man inte kan göra något åt det. 

    Tack för du vågar säga det så rakt ut. 

    Jag är gravid och kommer ju föda barnet på vanlig väg om jag kan bestämma det själv förstås,  och är helt säker på att jag inte kommer ångra mig hur det än går för fiffi. Men vill vara förberedd, så jag inte får en chock efteråt om det blir en flygplanshangar av henne XD 


    Rent krasst så kan man bli sliten av såväl förlossning som föräldraskap och det är viktigt att faktiskt få funder. Det är en del av processen.

    Det som påverkat mig absolut mest med båda barnen är att inte få lov/möjlighet att sova i samma utsträckning som tidigare. Det påverkar. Dels hur man fungerar på dagarna, men också aptit, ork, humör och tålamod.
Svar på tråden Hur förstört blir underlivet efter förlossning?