Inlägg från: Sockerikaffet |Visa alla inlägg
  • Sockerikaffet

    Ta ut sin andel av arv?

    Det finns ju olika varianter i detta men alla är lite svåra och skulle ni bli osams så kommer alla lösningar skita sig på något sätt. 


    om han har andra tillgångar än huset kan han testamentera huset till henne och resten av tillgångarna till er barn. Det förutsätter att tillgångarna är lika stor som hans del av huset är värt när lånen är avdragna. Det är enda sättet han kan skydda sambon från att bli av med huset om ni blir osams. 


    ni kan välja att avstå arvet eller vänta tills sambon dör, men då finns risken att inget arv finns kvar när den dagen kommer. Ni får välja om det är en risk ni är villiga att ta av välvilja mot sambon eller inte. 


    En annan lösning är ju att ni ärver hans del av huset och sen samäger det med sambon och låter henne bo kvar i och bestämma över huset tills hon vill flytta. Det svåra då blir att komma överens om vem som ska ta vilka kostnader. Driftkostnader sköts rimligen av den som bor där, men underhåll/renoveringar är svårare. 


    I slutänden beror det nog på hur mycket ni tycker om sambon och respekterar er fars vilja vs hur mycket av arvet ni är villiga att riskera förlora.

Svar på tråden Ta ut sin andel av arv?