Inlägg från: Anonym (Givande) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Givande)

    Hur gammal behöver man vara för att jobba på Kriminalvården?

    Har svårt att se att du kommer få något givande jobb inom kriminalvården eller tullverket som 18 åring. Kanske som kallskänka eller städerska om det nu är viktigt att det ska vara inom just kriminalvården. Att arbeta som tulltjänsteman kräver en minst en gymnasieutbildning och 4 års arbetslivserfarenhet.

    Givande jobb i den åldernär generellt sett svårt att och för de flesta är det antingen som volontär eller om man har väldigt bra kontakter. Annars är det diverse café och krogjobb som gäller tills man kommer på vad man vill göra och utbildar sig. Lycka till. 

  • Anonym (Givande)
    Huddan skrev 2022-08-21 15:58:50 följande:
    Jag hade en aning om det skulle vara svårt. Speciellt på tullen där det är mycket högre krav. Men på kriminalvården är det inte allt för höga krav än att man ska ha gått klart gymnasiet, ha körkort och en god fysiska och psykiska hälsa. Det står även med att gymnasialutbildning är meriterande men det inte ett krav. Därför trodde jag att det fanns en chans.
    Jag vet inte säkert då jag själv inte jobbat inom något av det. En god vän till mig jobbar inom tullen men har utbildning imon det och bakgrund som yrkesmilitär. En familjemedlem har jobbat hos polisen men på passexpeditionen utan någon relevant utbildning. 
Svar på tråden Hur gammal behöver man vara för att jobba på Kriminalvården?