Inlägg från: Vackerblumma9 |Visa alla inlägg
  • Vackerblumma9

    Min valp får utbrott, hjälp!

    Hej! Jag är sedan några veckor tillbaka ägare till en liten valp, han är hur söt som helst, visar kärlek, sover med mig, tittar alltid efter mig osv osv som en valp gör. Jag är ganska noga med min uppfostran med honom redan nu, så vi tränar lydnad osv ofta, men han är ganska envis.  

    men ibland får han utbrott, han har svårt att förstå när leken är slut, och biter mig tills huden spricker och jag börjar blöda, om jag skriker till eller börjar gråta så fortsätter han ändå bara, han hugger även mot mitt ansikte ibland helt utan förvarning. 


    jag har testat det mesta, att försöka få honom att bita i leksaker och så vidare, men ingenting funkar. Han blir liksom galen, och låser käkarna i mig och har dragkamp i mina kläder. 


    det som fick mig att skriva detta inlägg var att han precis visade ett jättekonstigt beteende, som han aldrig har gjort förr. Vi har haft kul ihop hela dagen, och nu när vi kom hem satte jag honom i soffan som vanligt då han brukar vilja somna där vid denna tid. Han verkar nästan rädd för mig trots att jag bara varit som vanligt mot honom, han börjar bita mig som en galning, och jag satte mig tillslut istället brevid soffan för att försöka äta ifred. Han börjar då skälla som en dåre på mig och ser helt vansinnig ut, jag sa ifrån, och försökte lugna honom, han blev bara argare och skällde mer och mer medan han stirrade i mina ögon, det höll på så ett bra tag. Tillslut röt jag ifrån och tog ner honom från soffan, då var han helt plötsligt jättelugn Igen. Efter ett tag tog jag upp honom då jag trodde att han skulle somna, då ser jag i ögonvrån hur han går till attackläge och försöker bita mig igen! 


    Det är en staffe, om det skulle spela någon roll.


    VAD SKA JAG GÖRA!? OCH VARFÖR GÖR HAN SÅ? Det gör sååå ont i mig för jag gör verkligen allt för att han ska må bra, ha kul men ändå lyda mig. 

  • Svar på tråden Min valp får utbrott, hjälp!
  • Vackerblumma9
    Jemp skrev 2022-09-05 21:56:03 följande:

    Hett tips är att anmäla dig till valpkurs så du får en tränare att bolla med. 

    Iom att ni verkar göra en del tycker jag snarare det låter som att han kan vara övertrött och behöva hjälp med passivitetsträning för att kunna slappna av. 


    Jag har faktiskt planerat att vi ska gå en valpkurs framöver! Vi hittar på ganska mycket om dagarna, och leker mycket.
    Det låter faktiskt rimligt att han kan vara övertrött, nu när du påpekar det! Vi har börjat passitivitetsträna lite smått, men han har otroligt svårt att slappna av, att hålla honom tills han lugnar sig osv som man läser att andra gör funkar tyvärr inte. Jag får nog införskaffa en liten valphage här hemma som han kan vara i när han behöver varva ner! Tack för tips och svar! 
  • Vackerblumma9

    Anonym (hmm):

    nu får du väl ändå ge dig. Vi leker så mycket som vi behöver leka. och jag tränar honom helt korrekt, men en valp är envis, har du missat det?
    Varför är du så sjukt bitter? Han har självklart en bra försäkring, och är med mig hela tiden så att jag skulle lämna honom för att festa osv är bara konstigt att ens uttala sig om.


    du skriver själv att du blivit biten osv, men du verkar inte förstå hur ont det gör? Jag gråter inte för att få någon sympati. Jag gråter när det gör RIKTIGT JÄVLA ONT. 


    inte direkt första bettet jag fått heller dessutom. 


    sök hjälp. Du verkar inte må bra, eftersom du strävar så hårt efter att trycka ner mig.
    Tråkigt, väldigt tråkigt att du finner nöje i att såra andra,

  • Vackerblumma9
    Dexter dot com skrev 2022-09-06 05:44:02 följande:

    Du skriver att du tränar lydnad och haft roligt ihop hela dagen....en så liten valp behöver komma ut och rastas ofta, bli trygg med dig och närområdet och sova. Låter som du överstimulerar valpen och att den får alldeles för mycket nya intryck och då reagerar med överslagshandlingar när den helt enkelt inte orkar mer.
    Naturligtvis behöver en valp få leka men lydnadsträning och vara igång hela dagen är på tok för tidigt.


    Ja absolut hittar vi på saker, men många dagar är vi bara hemma och leker också..
    vill ni ge tips på nya lekar? Har fått tydliga instruktioker att inte ?kasta? leksaker så valpen får springa och hämta förens han vuxit till sig lite. Så vi kör ofta lite dragkamp, kurragömma, han får leta godis osv. Men det känns så enformigt liksom. 

    Han är 99% rumsren redan, kan hända någon olycka då det kanske regnar eller så ute och han skyndar sig lite för mycket. 

  • Vackerblumma9

    Vi kan egentligen leka hur mycket som helst, men det övergår alltid i att han börjar hugga efter mina fötter när jag vill gå någonstans, eller att han hänger sig fast i mina kläder. min sambo ryter ifrån TILLSLUT, när han inte lyssnar, och det har funkat jättebra, men när jag försöker så är det som att han skiter i och bara fortsätter. 

  • Vackerblumma9
    LFF skrev 2022-09-06 10:56:04 följande:
    Kan han "loss"? Tänker på kamplekandet. Sen får ni helt enkelt leka betydligt kortare perioder, så ni kan bryta innan valpen flippar över. 

    En annan sak, gå ut och sätt er på en parkbänk och bara titta på människorna runt omkring. Bor ni i förort/på landet, åk in till stan. Bor ni i stan, åk ut i skogen. Nya dofter och intryck som tröttar ut hjärnan och gör valpen mentalt trött helt enkelt. 

    Googla tex samarbetsövningar hund så får du massor med tips på bra saker att göra med valpen.
    Han kan ?loss?, men när han är för uppspelt lyssnar han inte alls tyvärr. ska googla och göra allt detta! Tack för svar! 
  • Vackerblumma9
    LFF skrev 2022-09-06 13:43:51 följande:
    Hur gammal är han? 

    Ja, när de blir uppspelta så sitter inte kommandona. Då får man backa bandet och se till att man inte går över gränsen utan sluta leka i tid. 

    Har haft en jack russell själv, inte lika tung som en staffe men väldigt mycket terrier. Som sagt, det bästa man kan lära en terriervalp är att bromsa, att "tagga ner". Man behöver inte jobba på att hetsa upp dem, det klarar de så bra på egen tass  // Hjärta Så jobba på lugn, kommunikation och samspel mer än bus och livlighet. 

    Han är snart 11 veckor. ja men precis, jag brukar försöka sätta mig i soffan eller så när han blir sådär, för då når han mig inte. men han vill ju gärna hänga fast i kläderna medan man försöker gå undan. räcker med att bara börja leken så blir han uppspelt på någon sekund. 


    aldrig ägt en terrier förr, kanske är därför det är så mycket krångligare för mig nu med, haha. Förhoppningsvis får jag mycket lärdom på valpkurser framöver. 

Svar på tråden Min valp får utbrott, hjälp!