Inlägg från: Anonym (hmm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hmm)

    Min valp får utbrott, hjälp!

    Du leker antagligen alldeles för lite med hunden.


    Att gå i koppel på ENBART  cykelvägen med mobilen i handen (förmodligen) med den för att sen hålla den instängd är inget liv för en hund. Sen kanske tänderna kliar?


    Se till att ha en strumpa vid bus och tuggleksaker som är skönt när tänderna kliar.


    Sedan, sitt inte med huvudet i eller under hundens huvudnivå. 


    Att valpar använder munnen är en självklarhet. Ska du få ont av det eller bli ledsen eller rädd så bör du inte ha hund. Själv blev jag huggen av en hund som attackerade min för några dagar sedan. Inte bryr jag mig om det. Kändes knappt ens fast det gick hål och började blöda. Jag gillar hunden ändå. (känner den sedan tidigare). 


    Sen sover jag också med min hund. Men kommer du inte klara av det när den är större sen på riktigt så lär den sova på en skön madrass på golvet. Antagligen bättre så då du inte verkar förstå hunden något vidare. 


    Hunden kan även få behöva ha möjlighet till egen tid. Som ex ett släckt lugnt rum med en skön kudde men med alltid möjlighet till att få kontakt med dig när den vill.


    Framför allt då det är en valp! 


    Istället för att bli "ledsen" sårad" och leka offer så får du ger än mer energi till vad som krävs. Om hunden verkar visa tecken på att den är rädd för dig så tränar du den åt helvete fel dessutom. 


    Börja gå en valpkurs. Skaffa försäkring på hunden och förstå att hunden behöver få växa med 1 trygg person och ingen som bara har den när det passar för att sen festa med en massa folk och gapa o vråla i fyllan.


    O se till att ta en stelkrampsspruta på dig själv.


    Hunden testar gränserna. Ska du leka offer så kommer den köra över dig. 


    Begränsa hundens rörelse omfång med ex ett galler (ej bur) när den är odräglig och ge den sin bitleksak och vatten och några bitar mat och låt den vara. Dock under uppsikt utan att reagera på när den skäller utan beröm när den är lugn och då släpp ut den igen.

  • Anonym (hmm)
    Anonym (Ursäkta dig) skrev 2022-09-05 22:09:34 följande:
    Du verkar ha väldiga problem med TS. Du skriver otroligt tyket mot hen iallafall. hen skrev dessutom att detta beteende aldrig varit förr. Hur vet du att dom inte lekt hela dagen? Och leka offer? jag har blivit biten sjukt många gånger, och självklart kan jag fortfarande gråta när någon av mina valpar lyckas bita i hälsenan, eller dylikt. Det gör ONT. 

    ahh är trött. Inte meningen att låta så tyken. O nej har inget emot ts. Bara reagerade på "hunden reagerar inte när jag är ledsen". jag vet hur ont det kan göra att bli huggen av en hund då jag blev det på min 5 års dag och har fortfarande snea tänder efter det då man aldrig satte in någon tandställning på mig. Men om valpen biter dig i hälen så har du inte gett den ALL uppmärksamhet, ej heller förebyggt. Så kan tycka att det är självförvållat. 


    Som ex, tror du valpen väljer att bita dig hellre än någon rolig leksak som är doppad i någon got köttsås eller bara doftar leverpastej? Eller i lek strumpan?


    Och jag skrev inte att man inte fick få ont. Men att sätta sig o böla är ju lite väl överdrivet.  Tyder på självömkande. O ser snarare problemet i att när du eller ts eller liknande tröttnar så brister ni ut i fullt utbrott vilket gör valpen tillfälligt rädd men sen känner att den behöver skälla ut er för att återfå sin värdighet igen. 


    Jag blev biten av en 2 årig hund i fredags 2 gånger i full attack (mot minin) bara det att jag försökte splittra dom och blev huggen. Tror den biter lite hårdare än en valp. Visserligen så kan valpar ha sylvassa tänder. Men återigen så är det ju överdrivet att sätta sig o börja böla över att en valp nafsar lite. 


    Har för övrigt tagit han om en av dom värsta av dom värsta hundarna. O när den högg mig så fick jag ont, Men vi gjorde det till en lek istället så den gick ifrån aggressiv tiil skoj och då lyssnade tydligare på när man reagerade med "Aj!" och pussar därefter där man fick ont. 


    Ska sova nu iallafall önskar er båda lycka till. 

  • Anonym (hmm)
    Anonym (hmm) skrev 2022-09-05 22:32:23 följande:

    Tyder på självömkande. O ser snarare problemet i att när du eller ts eller liknande tröttnar så brister ni ut i fullt utbrott vilket gör valpen tillfälligt rädd men sen känner att den behöver skälla ut er för att återfå sin värdighet igen. 


    Självkänsla*. Inte värdighet.
  • Anonym (hmm)
    Vackerblumma9 skrev 2022-09-05 22:13:30 följande:
    Jag har faktiskt planerat att vi ska gå en valpkurs framöver! Vi hittar på ganska mycket om dagarna, och leker mycket.
    Det låter faktiskt rimligt att han kan vara övertrött, nu när du påpekar det! Vi har börjat passitivitetsträna lite smått, men han har otroligt svårt att slappna av, att hålla honom tills han lugnar sig osv som man läser att andra gör funkar tyvärr inte. Jag får nog införskaffa en liten valphage här hemma som han kan vara i när han behöver varva ner! Tack för tips och svar! 
    Hundar slappnar av när dom blir uttråkade eller inte har någon förhoppning om att få som dom vill för stunden.
    Ge valpen den tid som behövs för att lugna ner sig hur mycket den än protesterar. Det är så man visar att man är boss. Inte genom att hålla fast hunden eller andra sjukt idiotiska saker med den som ex nypas eller slå eller nerlagd på rygg ( som många jag har träffat har påstått). Jävla idioter rent ut sagt. Alltså dom.. inte ni i tråden. 
  • Anonym (hmm)
    Vackerblumma9 skrev 2022-09-05 22:19:23 följande:

    Anonym (hmm):

    nu får du väl ändå ge dig. Vi leker så mycket som vi behöver leka. och jag tränar honom helt korrekt, men en valp är envis, har du missat det?
    Varför är du så sjukt bitter? Han har självklart en bra försäkring, och är med mig hela tiden så att jag skulle lämna honom för att festa osv är bara konstigt att ens uttala sig om.


    du skriver själv att du blivit biten osv, men du verkar inte förstå hur ont det gör? Jag gråter inte för att få någon sympati. Jag gråter när det gör RIKTIGT JÄVLA ONT. 


    inte direkt första bettet jag fått heller dessutom. 


    sök hjälp. Du verkar inte må bra, eftersom du strävar så hårt efter att trycka ner mig.
    Tråkigt, väldigt tråkigt att du finner nöje i att såra andra,


    Såg ditt inlägg nu. 


    Nej menade inte vara taskig, fast det var jag nog. Sorry. Hade så jäkla ont i ryggen o trött efter hårda arbetsdagar så ber om ursäkt för hur jag skrev. 


    Ja, jag missade tyvärr valp tiden då jag tog över min hund när ingen annan klarade av henne. Wannabe gangstrar som inte visste hur en hund skulle skötas så hon var extremt aggressiv när jag fick henne. En blandras amstaff pitbull. 


    Du gör säkert så bra ifrån dig som du kan. Det är inte alltid lätt.


    Tycker att en valpkurs och hundhage låter som en jättebra ide! Gick inte själv på någon kurs då jag är uppväxt med misshandel ihop med en full vuxen hund där vi skyddade varandra var 3:e slag / spark i princip.


    Men det jag har fått med mig utav min period med min fina hund är;


    1; skaffa sele (om du inte redan har) Då kan du "hålla den fast" via koppel.
    2. Går det över styr så måste du bryta det och visa att du "inte bryr dig om vad "hunden säger" (fast man bryr sig ju självklart men du får bara inte visa det.. försen den har lugnat ner sig och hållit sig lugn en stund. Då kan du berömma den.


    3: (nu har du visserligen en valp så det kan ju vara som andra skriver "övertrötthet". Men det kan också vara att ju mer lek du ger den, desto mer kräver den det. Men platsar nog in på en vuxnare hund mer än på en valp. Så övertrötthet tror jag definitivt på!


    Sen det här med att lära den lLoss, är det första du ska lära den. Men sen är den inte så gammal än. Resultat kommer med fler övningar och med tiden. Inget du kan få bort på 1 dag eller 1 vecka direkt.


    Så fort den biter dig i foten så avbryter du helt enkelt och låter den få vara i hundhagen. Och jo, man får ryta i mot en hund. Men man får inte vara fysisk förutom i yttersta nödfall. Och då menar jag i absolutast nödfall! Och det går ju inte en valp under eller en normal hund med en normal uppväxt (om den nu inte attackerar någon vill säga).


    4. (endast en personlig åsikt) korta ner lek stunderna och låt den vila emellanåt. Lär den att det viktigaste är att gå ut när den behöver göra sina behov. Självklart lika viktigt att ändå gå ut med den men ja,.. du fattar.


    4. Lär den ligg! Där har du nyckeln till passivitet!!!


    6. Istället för att använda leksaker så använd godisbitar när du tränar. Nu vet jag ju inte hur stor din hund är rent fysiskt. Men att lära den "stanna" gör man väldigt enkelt på bara några försök när den är (utmattad) och det gör du i en trappa när du går uppåt. Då ska den stanna på trappsteget som du vill för att få godis. Då lyssnar dom extremt bra. Behövdes enbart 3-4 försök så kunde hunden det för min del.


    Sen lär den även "Left side" "Road Ajaj". Så kommer du inte ha mycket problem med den därefter när / om du går i stan som ex. Min hund vet att den ska stanna, gå över fort och upp på trottoaren samt gå på vänster sidan (vid gräset).


    Men sen tänker jag, pressa inte hunden för mycket. Låt den lära sig en sak varannan vecka. Hellre det än något nytt vid varje tillfälle.


    Och i nödfall om den ändå biter dig så använd en vattenflaska och (GÖR INTE SOM ALLA ANDRA) alltså skvätt inte i ansiktet utan skvätt mellan skuldrorna då den kommer behöva / vilja, stanna upp för att rysta av sig det. Där har du ytterligare en väldigt bra brytpunkt. Du kan även precis efter att den har rystat av sig det då vända eller bara gå åt ett helt annat håll än vad ni precis gjorde då det blir "ett nytt äventyr" där hunden söker vägledning utav dig .Och om inte annat så lyssnar den iallafall bättre på dig då än att ni fortsätter på samma väg / håll eller på en redan känd väg för den.


    Men låt inte din sambo komma in och bryta åt dig. Utan hunden ska lära sig samt lyssna även på dig! Så du måste ta tag i den delen själv, annars kommer den som sagt att köra över dig. Avbryt som sagt allt och begränsa hundens rörelseomfång via hundhagen / rum med grön grind innanför dörren. 


    Och (kanske säger emot mig själv här men var ju trött sist jag skrev) Ge belöning när den får komma ut igen. INte när den är i sitt egna utrymme.

  • Anonym (hmm)

    Tillägg; Om hunden inte lyssnar när ni är ute o går som ex. Så håll kopplet så den inte kan springa vid dina ben men ej heller iväg ut i full lina. Har fått stå många gånger i 10-20 min på samma fläck tills hunden har lugnat ner sig och blir så uttråkad att den (trots mina uppmaning har skitit i det) till slut sätter sig ner och bara tittar åt samma håll som du står med ditt ansikte. Många gånger folk undrat varför jag stått på samma fläck mitt i stan och inte rört mig överhuvudtaget på en stund. 


    Men skit i folk. Det är en viktig sak. Låt dig inte påverkas utav "normala" människo beteenden och konstiga blickar ifrån folk, utan det viktigaste är att du gör det som är bäst för dig och din hund.


    Den bästa träning du kan göra är den "tråkiga" träningen för hunden. Och GLÖM INTE att hunden måste få socialiseras redan som valp, annars går den kanske ALDRIG ihop med andra hundar!!!! 


    Lycka till ! 

  • Anonym (hmm)

    Ytterligare tillägg, när hunden har bitit sig fast så ska du inte bryta upp käkarna (förutom försiktig till en början då du ska få den att släppa någon leksak eller gren i början). Enbart för att förtydliga vad Loss just betyder. Men det riktiga sättet är att hunden ska förstå loss. Och det kan faktiskt ta några sekunder /30 sek. Det är en psykologisk omställning där hunden måste vilja själv släppa / förstå och då släpper den. Det är inte så att den biter hårdare bara för att den har "låst käkarna" utan den håller samma tryck tills den släpper. Så när du reagerar först så den har redan låst käkarna så har trycket redan varit maximalt. O ju mer du över på det ju snabbare klarar den ställa om sig psykologiskt och VILL göra som du säger.


    O Snälla, LÄGG ALDRIG HUNDEN PÅ RYGG! Så gör bara osäkra människor som måste ta till våld ! 

Svar på tråden Min valp får utbrott, hjälp!