Inlägg från: Litorina |Visa alla inlägg
  • Litorina

    Hur gör man med sitt barn

    Man pratar med barnet så fort de på något vis börjar använda sig av nätet (googla fakta, spela spel mm) om vilken information om sig själva de aldrig ska lämna ut, att de ska kapa kontakten med de som frågar efter sån information, om källkritik, om hur snabbt rykten sprids och vilka konsekvenser det kan få. 


    Och allt som Loet skriver. Prova apparna barnet använder så att du själv vet hur de funkar. Och visa i ord och handling att du alltid finns där för dem, även de gånger de råkat göra något dumt. 

  • Litorina

    Och en sak till: våga säg nej till appar du känner på dig är dåliga för ditt barn och lägg in de begränsningar i användningen som du anser behövs (tex kommentarer i youtube eller lokaliseringsfunktioner i Snapchat). Och gör det trots att ALLA ANDRA får ditt eller datt. Du vet vad ditt barn kan hantera. 

  • Litorina
    Mrs Moneybags skrev 2022-11-11 10:35:20 följande:

    ...
    Han har sin dator i sitt rum, men han har precis börjat sitta mer därinne. Jag går in och tittar ibland eller går förbi för att se vad han sysslar med. I 9 fall av 10 spelar han tv/dataspel med kompisar. 


    Samma här. Jag sticker in näsan då och då. Säger hej till kompisarna och kollar läget. 
Svar på tråden Hur gör man med sitt barn