Inlägg från: Cereal Killer |Visa alla inlägg
  • Cereal Killer

    Svagt plus på morgonurin, starkt plus när jag tog test igen efter 15 min!?

    Ju mindre man dricker, desto mer koncentrerad urin. Dricker man tex ett glas vatten en timme innan läggdags och sen inte går på toaletten, blir ju urinen på morgonen mer utspädd än den urin som bildas om man sen kissar igen utan att ha druckit något på morgonen. Det är ju inte hur länge urinen legat i blåsan som spelar roll utan hur koncentrerad den är när den produceras. Urin som hamnat i blåsan ligger kvar där tills blåsan töms. 

    Dessutom ökar ju hcg-koncentrationen i blodet hela tiden i början av graviditeten, så ligger man precis på gränsen kan några timmar göra stor skillnad.

  • Cereal Killer

    Urinblåsan är en behållare för det urin som njurarna producerar. Det är inte så att urinen bearbetas på något sätt när det väl hamnat där, utan då är det färdigbearbetat. Dricker man tex ett glas vatten på kvällen och sedan inte kissar efter ett par timmar utan går och lägger sig, så kommer det där vattnet ut på morgonen. Kissar man ut det, väntar en stund och kissar igen, utan att ha druckit något på morgonen, så kommer urinen naturligtvis vara mer koncentrerad. Under en tidig graviditet dubblas hcg-halten dessutom ca varannan dag, och ligger man redan på gränsen så kan några timmar vara tillräckligt för att testet ska slå om.

    Därtill är det inte så att varje graviditetssticka har exakt den cut-off-nivå som anges på paketet, utan det varierar från sticka till sticka. Jämför med att ett paket mjöl sällan väger 2,00000 kg utan nästan alltid lite mer eller mindre. 

Svar på tråden Svagt plus på morgonurin, starkt plus när jag tog test igen efter 15 min!?