• Aviga

    Har Putin något med Erdogans konstrande kring vårt NATO-medlemskap att göra

    Vad tror ni ?  Har Putin något med Erdo?ans konstrande kring vårt NATO medlemskap att göra?

  • Svar på tråden Har Putin något med Erdogans konstrande kring vårt NATO-medlemskap att göra
  • Anonym (Hauptbahnhof)

    Utan att vara någon expert, så är min bedömning att det mycket väl kan vara så att Putin har ett finger med i spelet här. Turkiet är visserligen ett Nato-land, men tycks samtidigt också ägna sig åt visst dubbelspel bl.a. gentemot Ryssland. Erdogan och Putin har likheter bl.a. vad gäller att utnyttja demokratin för sina egna syften och auktoritär ledarstil, och tycks mycket riktigt komma rätt bra överens (Erdogans dubbelspel gör att han inte fullt ut kan visa sina sympatier för Putin, men de finns nog där ändå och skymtar ibland fram).

  • Anonym (Hauptbahnhof)

    Måste lägga till: Erdogans konstrande fördröjer dels Natos utvidgning, dels splittrar den enade fronten mot Putins Ryssland. Det kastar grus i hela Nato-samarbetet och i relationen mellan Sverige och Finland. I alla fall är det väl vad Putin hoppas på, men samtidigt är det ju uppenbart att hans försök att invadera Ukraina snarare accelererat Natos utvidgning och stärkt organisationen. 

  • AndreaBD

    Och Erdogan är ju i en jättebra situation så länge han kan hålla båda sidorna intresserade att samarbeta med honom. Om det skulle vara så att inte Erdogan verkligen har en överenskommelse med Putin, så har han säkert ändå fördelar av det även på östra sidan.

  • Mentat

    Erdogan är framför allt intresserad av Erdogan. Genom att utmåla Sverige som ett land som hånar islam skapar han dels en yttre fiende som kan få folket att tänka på annat än hans vanstyre och dels gör han det omöjligt för oppositionen att säga emot och framstå som om de gillar koranbränningar.

    Allt för att vinna valet, att kontrollera media räcker tydligen inte. Att sedan Putin njuter av skådespelet betyder inte nödvändigtvis att han styr Erdogans hantering, bara att Erdogan struntar i Nato.

  • Anonym (O)

    Ja, Erdogan är Putins nyttiga idiot. Precis som SD. 

  • Aviga
    Anonym (O) skrev 2023-02-19 20:00:57 följande:

    Ja, Erdogan är Putins nyttiga idiot. Precis som SD. 


    Kan du förtydliga dig 
Svar på tråden Har Putin något med Erdogans konstrande kring vårt NATO-medlemskap att göra