• Ess

    Tw rasistiska uttryck från anhöriga

    Ylva34 skrev 2023-04-24 19:02:33 följande:

    Ett förslag till 

    Om du kan lägga fram att jag tänker på hur de här rasistiska uttalanden gjord av (och så släktingens namn) kan påverka mitt barn att detta är ett VERKLIGT PROBLEM som jag ska ta upp med (och så ditt barns namn)s BVC-sköterska, för att veta hur vi ska förhålla oss, för barnets bästa. 

    Du behöver kanske inte ens säga det direkt till släktingen . Vet inte hur din familj, släktingar är, men om du vet att det du säger går djungeltrafiken eller om du säger det direkt till släktingen, så kanske, hoppas jag på, att släktingen då tar steg tillbaka och håller tyst. 

    Jag har märkt att ifall man tänker, funderar på eller tar upp saker med offentliga myndigheter, vårdcentral, vad det nu än är, så kan det ha en effekt på den eller de som håller på att de försöker skruva på sig, "menade ju inte så...", "Det är helt befängt! (försvar)" med mera. Hur som så lägger de av. (Jag menar inte att du faktiskt ska ta upp det med BVC, såvida du inte vill förstås). 

    Hoppas det löser sig :)


    Riktigt idiotiskt förslag.
    Har jag en åsikt om något eller någon, så står jag för den. Skulle någon dra upp att gå till bvc/soc, så hade jag bara tyckt att personen var helt totalt rubbad, och sagt ja gör det!

    Bättre att undvika ämnen man vet med sig att det blir diskussioner/pajkastning av. Vi avstår vissa ämnen med vissa släktingar för att vi vet att vi står ljusår från varann. Tar någon upp ett av de ämnena så svarar vi inte, utan byter ämne. Det tycker jag att ts också ska göra, för då faller samtalet platt till marken, istället för att slänga in en tramsig brandfackla som du föreslår.
  • Ess
    Mammisens skrev 2023-04-25 18:38:48 följande:

     


    @ess tycker inte alls det är ett dåligt förslag, tvärt om. Då jag, som jag skrivit, redan försökt stå upp för min åsikt som du säger, utan resultat, kanske det ger kraft i att få påstått medhåll från exempelvis BVC. Det kanske skapar perspektiv. Man kan väl stå för sin åsikt ändå? Här handlar det ju om att göra sig förstådd och få åsikten respekterad. 
    Sen så försöker vi ju undvika ämnet. Problemet är ju att det tas upp av någon annan. Ska man då bara vara tyst och inte säga ifrån när någon kränker ens barn och man? Som att se på när någon blir mobbad utan att göra något? Känns inte helt ok. 
    Det ger inte kraft bakom orden, utan enbart löje.
    Blir ditt barn personligen förolämpad, så släng ut personen. Annars handlar det enbart om att du och personen sitter och ska övertyga varann, vilket du redan märkt är meningslöst.
    Man kan va emot den stora invandringen utan att ha något emot de som kommer hit och jobbar och sköter sig. Ni verkar lika svart-vita båda två.
    Som jag skrev, vill du inte sitta och gaffla en hel kväll så byter du ämne bara, och låter bli att hacka emot.
  • Ess
    Mammisens skrev 2023-04-25 19:45:43 följande:

    @ess Nja det är väl kanske en tolkningsfråga då, jag håller inte med där. Sen så är det ju mer än att vara emot den stora invandringen som jag skrivit ovan, exempelvis användning av n-ordet, kränkande kommentarer och dylikt. 
    Sen om barnet blir personligen förolämpat, anser jag inte vara det enda skälet att det är fel. Handlar också om att ha en ståndpunkt emot respektlöst beteende och på så sätt vara en förebild för barnet? Så helt meningslöst är det ju inte att säga ifrån. 
    Känns inte okej för mig att låta någon vara respektlös och kränka mitt barns ursprung, oavsett om hen tar åt sig eller inte, och bara se på. 


    Är hen emot blandäktenskap så är hen, inte så mycket du kan göra åt det.
    Frågar hen hur det är med din n-unge, så är det en helt annan sak.
    Det absolut bästa är att inte ge nåt svar när hen börjar prata om invandringen och invandrare, byt ämne. Hen kan garanterat inte sitta en hel kväll och diskutera med sig själv. Skulle hen försöka, så se till att hålla igång ett samtal med de andra så att hen inte kan ta över och raljera sina åsikter.
Svar på tråden Tw rasistiska uttryck från anhöriga