Inlägg från: Memmlan |Visa alla inlägg
  • Memmlan

    Hjälp!? Vet inte vad jag ska göra!!

    Hej
    Detta är så mycket utanför min comfortzone, skriver och kommenterar så sällan inlägg. Men nu så!

    Är verkligen fast! Vet inte alls hur eller vad jag ska föra och grips till och från av panik!

    Backstory:
    Ca 30år. Pluggar på högskola ca 10mil bort enkel väg, pendlar och det är full rulle helt enkelt. Bonusmamma och har sambons barn hemma ca 75% av tiden (i don´t mind!). Har ingen möjlighet att arbeta extra utöver så har endast CSN. Över sommaren är jag inskriven i en vikariepool och hoppas att folk sjukar sig så de kan ligga på stranden så jag kan rycka in, hehe! Annars har vi endast sambons lön att hanka oss fram på..


    Kortfattat om vi spolar tillbaka ca 6månader....
    Gjorde abort den 23 dec -22, sambon har tidigare sagt att han inte var intresserad av fler men menade på när jag berättade att han ville berätta till julafton att han kunde tänka sig barn med mig -senare. Främst pga vår ekonomiska situation, mer specifikt min.
    Nu är jag LIVRÄDD!


    Haft sedan dess en relativt regelbunden menscykel sedan januari -23, har försökt få bättre koll på mer exakt när ÄL sker och denna cykeln har det runt den 10maj varit otroligt svaga sträck, vilket enl instruktioner = negativt. Mensen borde, enl uträckningar ha kommit omkring den 27maj. Men har fortfarande inte dykt upp, trots något liknande mensvärk? Dessutom stor avsmak från min absoluta favorit -choklad! Illamående men "kan inte" kräka. Tagit gravtest som visar negativt, tydligt! Läste här inne att någon menade att ÄL-test också funkar om man testar vid beräknad mens? Gjorde detta imorse och visar ett svagt streck vid test linjen, hur mycket är detta att lita på? Väntar på testa tidigt från RFSU som ska komma imorgon/onsdag.. Men just nu så stressad. Så mycket frågor. Mått extremt dåligt sen aborten, tänker på det hela tiden. Fått extrema dippar och mitt humör är inte på topp, alls!


    Så tills testet dimper ner i lådan, någon som har en aning om hur föräldrarpenning, föräldraledighet, SGI funkar? Har varit inne och läst en massa främst på försäkringskassan, men jag och siffror går inte helt 100 ihop. Men ex.vis. jag får CSN nu ju, eller åtminstone aug/sep-jan-24, kommer troligtvis få anställning väldigt omgående, alltså redan arbeta den 15jan, alltså direkt efter examen. Ingångslön ligger på 30.000-35.000.
    Men OM jag nu är gravid, och väljer behålla... Kommer jag få lägsta ersättning då, knappt 6-7000 i mån, eller måste jag ha arbetat med den högre lönen i 6mån innan?
    Känns SÅ hemskt att detta ska vara den del som är helt avgörande.. Kan även tillägga att många bebisprylar skulle kunna köpas/fås begagnat, då dels sambons bror har en 1åring och en 3åring nu, och min egen bror blev precis pappa för 2mån sen och kommer även ev ha lite saker vi kan ha till låns till en början när de inte är (bor 10mil bort).

    Tusen tack till dig som orkat ta dig genom alla mina oroliga tankar!Hjärta

  • Svar på tråden Hjälp!? Vet inte vad jag ska göra!!
  • Memmlan

    Jag har ju arbetat under någon sommar, och innan jag började studera så var det även då timanställning/eget företag.
    Du vet inte om det påverkar någon ifall man skulle arbeta extra utöver skolan i höst? Tänker att de är ju också en inkomst.

    Jag skulle ju bara hinna med att arbeta fast i ca 1månad..
    Och för min del så hade de såklart fungerat att han var ledig först så att säga. Senast vi diskuterade det så uppfattade jag det som att de inte var möjligt då barnet är så litet (såklart), men de är juj ändå skönt att veta att möjligheten då ändå finns!
    Tack!!

Svar på tråden Hjälp!? Vet inte vad jag ska göra!!