• EpicF

    Sekundär barnlöshet. Hjälp!

    Jag är inte expertet, men i erat fall tror jag ni kan få slippa att bekosta IVF själva. Ta kontakt med det sjukhus du tillhör. 

    Och ja, du ska absolut prata med kurator eller psykolog för att få bearbeta traumat. 

    Beklagar ❤️

  • EpicF
    Anonym (Nej) skrev 2023-07-01 10:31:44 följande:

    Varför skriver du så? TS kommer inte få ivf betalt för att få ett syskon. 


    Beklagar sorgen ts. Tycker att det låter som en bra idé att prata med någon oavsett hur ni gör med syskon. 


    Jo, i hennes fall kan eventuellt få det. Vet om folk tidigare som fått det. Men som du säkert missade så skrev jag aldrig att hon till 100% kan få det, utan att hon skulle ta kontakt med sjukhuset hon tillhör. Endast det landsting vet vad som gäller exakt för ts. 
  • EpicF
    Anonym (Ägget) skrev 2023-07-01 11:53:03 följande:

    Beklagar ts! Jag har aldrig hört om nåt par som fått hjälp med barn nr.2 gratis förutom i nåt enstaka landsting/region där par som var för sig eller bara en av dom har barn sen förr, men inga gemensamma.
    Hur som helst är det ju IVF som gäller och mest troligt privat. Du kan kontakta valfri privat IVF-klinik och kolla allt från kötid till priser till regler. Det kan du göra redan nu för så himla fort går det inte så du hinner få svar från regionen också.


    Finns många som av olika anledningar ingar fått betald IVF även om de har ett gemensamt barn sedan tidigare. Bla av samma orsak som ts. 
  • EpicF
    Anonym (Mia) skrev 2023-07-01 13:18:20 följande:
    Hur kommer det sig? De flesta som inte kan få barn utan ivf har ju en medicinsk orsak, varför är vissa undantagna? 
    Undantag? 
  • EpicF
    Anonym (Mia) skrev 2023-07-01 13:24:04 följande:
    Ja, varför får vissa hjälp gratis inför barn nummer 2, när majoriteten då får bekosta det själva? 
    Är rätt många som får tre gratis försök. 
  • EpicF
    Anonym (Mia) skrev 2023-07-01 13:42:57 följande:
    Nej, inte med barn nummer 2. Det är ovanligt. Återigen, varför får vissa det? Säg bara att du inte vet om du inte vet, istället för att ge sken av att veta så mycket. Länka gärna till uppgifter om detta, eller som vilken region som har detta. Hittar absolut inget om det när jag letar. 
    Jo, även med barn nr 2. 
  • EpicF

    Men spelar ingen roll vad du eller jag säger. Ts ska ta kontakt med landstinget i sin kommun för att få veta vad som gäller just henne. 

  • EpicF
    Anonym (Mia) skrev 2023-07-01 13:51:30 följande:

    Vad då vad du eller jag säger? Jag vill veta mer om VARFÖR vissa slipper bekosta det själva. 


    Därför att de är innanför kriterierna. 

    Ts måste själv ta kontakt med landstinget hon tillhör för att få veta exakt vad som gäller henne. Det kan vara att hon får tre gratis försök eller så får hon inte. 
  • EpicF

    Jag känner folk som fått det vid olika landsting även om de haft varn sedab tidigare. Det är inget jag tänker outa för dig då det är privat och känslig information. Förstår du inte det? 

    Dessutom så har jag aldrig skrivit att ts kommer att fp det beviljat utan att hon kanske kan få det beviljat pga hennes situation. 

  • EpicF
    Anonym (Mia) skrev 2023-07-01 14:03:01 följande:
    Äh, du vet inget, och jag vet inte varför du låtsas som att du vet, väldigt märkligt att hålla på så. Jag har inte bett dig outa personlig info, utan var detta sker och vad anledningen kan vara. Jag har inte bett dig ange namn, personnummer och journalkopior. Du framställer det som att det är relativt vanligt och att du vet många som fått det. Då borde det inte vara svårt att hitta allmän info. Men jag förstår nu att du faktiskt inte vet något alls, för då hade du kunnat ge tydligare svar. Du behöver inte svara mer på mina inlägg, du har ändå noll att tillföra.
    Jag vet folk som har fått det, trots barn sedan tidigare. Jag vet däremot inte om ts får det. Men det har heller aldrig påstått att jag vet. 

    Allmänn info? Finns ingen allmän info om saker som bedöms individuellt. Allvarligt, varför svarar du ens i tråden? 
Svar på tråden Sekundär barnlöshet. Hjälp!