• Mortiscia80

    Hur göra med tonårsbarn?

    Varför försöker du tvinga en vuxen människa att umgås med någon som hon inte riktigt vill träffa? Ursäkta, men sluta lägga dig i. Det skulle jag säga även om hon vore 16 år, för redan innan dess är man gammal nog att få säga nej till oönskat umgänge.

  • Mortiscia80
    Miooo skrev 2023-07-08 18:19:23 följande:

    Som jag ser det är det pappan och dotterns ansvar att de har en relation. Det är inte din uppgift längre. Hon är nästan vuxen och han är vuxen. 
    Varför är det viktigt för dig att dottern är hos sin pappa? 


    Vadå "nästan"? Hon är myndig och väljer själv vem hon umgås med.
  • Mortiscia80
    fancyr skrev 2023-07-08 18:24:39 följande:

    Förut har jag sagt till pappan att om hon ska vara hos mig hela tiden så kommer jag ta ut underhåll. Då säger han att han aldrig kommer gå med på det och att han då kommer tvinga henne vara där 50-50


    Vilken hon pratar vi om nu? Så länge boendet är mer hos dig än 50/50 har du rätt att begära underhåll och han har inget att sätta emot eftersom det är din lagliga rättighet. Prata med FK. Detta gäller dock främst 16-åringen. För myndiga barn gäller att underhållet går direkt till 18-åringen och det är hon själv som måste ansöka om det, så då får du be henne om pengarna i så fall. Värt att veta.

    www.forsakringskassan.se/privatperson/foralder/for-foraldrar-som-inte-lever-ihop/barnet-bor-hos-dig/underhallsstod-fran-forsakringskassan
  • Mortiscia80
    fancyr skrev 2023-07-08 18:57:36 följande:

    hon/18åringen. Grejen är att de har inte en dålig relation utan dottern är lat och bekväm. Hon vill knappt göra något hemma/hjälpa till , går knappt ut och är 95% hos mig. Enda gångerna hon går frivilligt Till sin pappa är när hon ska få något. Nu sa Jag, gå några dagar sen kan du komma tillbaka hem. Hon har inte varit där på flera veckor. Det gick en dag sen var hon hemma igen. det är två stationer ifrån här, det är inte super långt. 


    Hm, ja jag förstår att det är ett bekymmer om hon är så bekväm av sig men du borde ändå inte försöka tvinga henne. Däremot skulle jag satsa lite på att försöka få henne att hjälpa till hemma mer, även om det kanske inte är det lättaste.
Svar på tråden Hur göra med tonårsbarn?