• svansmamman

    Olika graviditetstest - för- och nackdelar

    Nu har jag själv aldrig testat innan BIM, men det beror på att vi alltid plussat på första försöket. Jag är därför väldigt ödmjukt inställd och känner stor förståelse och sympati för att man absolut kan känna ett behov, en vilja eller en önskan att få veta Nu. Kanske allra helst om man försökt en tid. 

    För att svara på din fråga. Jag har som sagt var själv aldrig varit i sitsen att tolka test på det sättet jag ser i trådar här. Jag tror dock att om jag skulle haft svårare att bli gravid, alltså försökt längre, tror jag att jag oavsett skulle ha testat med digitala tester. För mig hade det bara givit falska förhoppningar att sitta och studera eventuella streck, redigera bilder, lysa med lampor etc. Ett digitalt test lämnar inget åt fantasin, annat än att man kanske testat för tidigt - förstås. Det tar mig in på nästa grej. Jag hade nog lagt band på mig och inte testat förens vid BIM, eller högst ett par dagar innan dess. Men jag är nog också ganska saklig som person, så jag hade tänkt att det inte är lönt att kasta pengar på att eventuellt få ett negativt test innan BIM och då gå runt och fundera på om det bara berott på att jag testat för tidigt. Hellre vänta till BIM med att testa för att då kunna lita på resultatet. 

    Jag har alltid föredragit cbs digitala test med veckoindikator, men jag har testat även andra. Om jag skulle välja ett "manuellt" test skulle det nog vara RFSU testa ofta. De är billiga och har aldrig gett en tillstymmelse till streck om jag inte också varit gravid. De stickor jag ratar är cbs icke-digitala samt de från babyplan, då de har största tendensen att lämna folk med vad de anser är oklara resultat. 

  • svansmamman
    Anelaaa89 skrev 2023-07-29 11:45:51 följande:

    Jag har fått ett tydligt falskt positivt av Clearblue ultratidigt, hört att just den sorten av just det märket är känt för det.


    Kan du lägga upp bild? Jag har hittills aldrig sett ett tydligt falskt positivt test av cbs tidiga, utan har med enkelhet kunnat urskilja ett positivt från ett icke-positivt. Jag är därför bara nyfiken på om mina takter sitter i och min teori stämmer, eller om det faktiskt finns falska positiva. 🥰
Svar på tråden Olika graviditetstest - för- och nackdelar