Inlägg från: Anonym (Temp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Temp)

    BIM September 2023

    Anonym (TarraL) skrev 2023-08-14 21:06:42 följande:

    Har precis haft min första mens efter MF/MA. 


    Vanligtvis brukar min cykel se ut som följande: mens 5 dagar, ÄL CD 12-13, total cykellängd 25-26 dagar.


    Nu varade mensen bara i 3 dagar, dock mer intensiv än vad den brukar vara, både i smärta och mängd. Är rädd för att missa ÄL eftersom den borde komma tidigare iom att mensen var så kort. Tempar varje morgon nu men har inte gjort det sen maj månad så vet inte hur säker algoritmen är.

    Någon med erfarenhet och hur var det för er?


    Algoritmen kan aldrig förutsäga ÄL, men den kan gissa ok om den har bra data som underlag och du vanligtvis är regelbunden.
  • Anonym (Temp)
    cutepenguin skrev 2023-08-17 16:16:47 följande:

    Lele88

    Vill lägga till också att mitt ökade jättesnabbt den här månaden. Fick negativt på morgonen (supersvag!) och på eftermiddagen var strecket starkare än kontrollstrecke. Men det är som sagt bara att ligga i nu några dagar så missar ni det inte! 🥰


    Du skriver "på morgonen" - du har koll på att man med stickor ska testa mellan 10 och 20? Då är hormonet som starkast 🙂
  • Anonym (Temp)
    EJT skrev 2023-08-25 16:43:54 följande:

    Jag har ju också väldigt oregelbunden cykel och nu tycker jag ägglossning verkar utebli denna månad igen, precis som i juli 😔 Suck! 

    Men alltså, det svåraste är att jag tycker sperma påverkar mina flytningar typ 2 dagar efter sex:andet. Det blir exakt som äggviteflytningar. Så jag inbillar mig alltid att jag har fertilt sekret, men sen om det dröjer mer än 2 dagar mellan sexandet så inser jag att nehe, det var sperma igen. 

    Hur är detta för er? ????


    Flytningar kan du plocka upp från toapappret och dra ut mellan fingrarna. Sperma kan du inte göra det med 🙂
  • Anonym (Temp)
    EJT skrev 2023-08-27 16:52:15 följande:

    Lite konfunderad.  Jag tycker mig ha fått positivt på dessa ägglossningstest, men får inte positivt på digitalt test? Dock när detta test var som allra tydligast positivt (imorse) så felade det digitala testet och jag hade redan tömt ut kisset så jag kunde inte ta ett nytt. Så kanske missade jag bara den absoluta toppen med det digitala testet? Jag räknar nog detta näst längst ner (från imorse) som positivt ändå. 

    Jag har också haft världens molvärk hela dagen, så antar att det är ett gott tecken att ÄL kanske är på G...
    //


    Testet är inte helt positivt, men väldigt starkt. Beroende på hur lång peak man har så kan ju det där mycket väl vara så nära ett positivt test man kommer, för det är ju lätt att missa den absoluta toppen.
  • Anonym (Temp)
    Anonym (Hoppas) skrev 2023-08-28 17:32:20 följande:
    Tror du verkligen det kan vara positivt? Jag har inte vågat säga något till sambon än, han kommer bara säga att det är negativt? 🙁 vad tror ni andra?
    Jag ser solklart en linje!
  • Anonym (Temp)
    EFW skrev 2023-08-31 18:14:49 följande:

    Ja nya tag och har beställt lite nya vitaminer, vill ju föröka få till fertilt sekret som gått och gömt sig de senaste året 😂 Tänkte också börja tempa men är tyvärr inte hemma för ens i morgon, men får börjar då. 


    Men fråga till er som tempar, kör ni med öl tester också eller bara sekret och temphöjnin? Vilken app är bäst om man vill slippa betala? 


    Ja, temp och ÄL-test. Jag tycker Fertility Friend är bästa gratisappen.
  • Anonym (Temp)
    Vervik skrev 2023-08-31 19:46:54 följande:
    Nej är just denna test. Men är väl lite så att man får de svar man googlar på🙄
    Om testet säger att du är gravid är du det 🙃 Sen kan det förstås sluta i en kemisk graviditet, men du var ändå gravid. Det betyder "bara" att embryot inte lyckades fästa ordentligt. 

    Jag har aldrig hört om att digitala test ger falska positiva svar. Däremot kan vanliga test ge s.k. spökstreck som kan tolkas som positiva fast de inte är det. 
  • Anonym (Temp)
    inezp skrev 2023-09-24 17:49:53 följande:

    ÄL +13 här och vet inte riktigt vad jag ska tro..  
    Har för ett par månader sedan slutat på p-piller så har ingen aning om längden på min cykel..  Har alltså inte haft någon riktig menstruation sedan dess.
    Det enda jag är säker på är att jag hade ÄL, eller iaf fick tydligt utslag på test och tillhörande symptom för 14 dagar sedan. 

    Började testa med tidiga tester redan ÄL+10 men med tanke på att jag inte vet hur lång min cykel är blir det knepigare för varje dag att försöka tro eller hoppas något. Samtliga tester har hittills varit tvärnegativa. 
    Hade tidigare i veckan molande/stickande känsla i nedre delen av magen och extremt ont i bröstvårtorna. Men det verkar ha gått över igen..? 
    Nu var det ju många år sedan jag hade mens men tror nog ändå jag hade känt av om den rackaren lurade runt hörnet..  // Tyst

    Är det någon annan som, precis som jag, som försökt direkt efter pillerstopp och vet om man kan lita på att BIM ändå bör vara runt 15 dagar efter ÄL? 


    En normal lutealfas är mellan 12 och 16 dagar lång. Det kan du lita på även om du nyligen slutat med p-piller (den kan ibland bli kortare än 12 dagar direkt efter p-pilleravslut, men i princip inte längre). Det du däremot inte kan lita på är att ÄL kommer i "normal" tid. Det är väldigt vanligt att ha oregelbundna cykler efter hormonella preventivmedel. Och positivt ÄL-test betyder ju tyvärr inte alltid att du haft ÄL, det kan ju bara tempen utvisa.  
Svar på tråden BIM September 2023