Inlägg från: Valuta2019 |Visa alla inlägg
  • Valuta2019

    Hur skulle ni bemöta barn som har med sig extrema åsikter hemifrån?

    AndreaBD skrev 2023-09-30 17:35:46 följande:
    Hur skulle ni bemöta barn som har med sig extrema åsikter hemifrån?

    Jag tycker alltid att det är knepigt. Det vanliga nuförtida, som jag har stött på många gånger, är skolungdomar med muslimsk bakgrund som har ett problem med filmer/serier som man tittar på i skolan. Och det gäller inte bara när det är sexualkunskap. Senast var det en helt vanlig ungdomsserie i tyska-undervisningen (som ligger på sli, lärarnas officiella plattform). Framför allt en pojke i årskurs 7 får spader regelbundet. Senast påstod han: De är nakna! De har sex!   Nej, de var inte nakna, och de hade inte sex. Jag sa till honom att det måste finnas i hans huvud....vi andra har ju inte sett något sånt. 

    Ett problem som jag ser med det här är att de gör andra elever osäkra. Dvs. främst andra med muslimsk bakgrund som börjar fundera om de borde se på det här. Och de spinner vidare på detta, och i värsta fall har man rena konspirationsteorier till slut. Och det är inte bara två människor i sovrummet (det var det i det här fallet, utan nakenhet och sex), i andra filmer skojas det kanske om religion  - "life of Brian" KAN man inte visa för elever numera. 

     Som lärare ska man främja demokratin, men jag blir ibland lite orolig att många elever - och framför allt deras föräldrar - inte står bakom detta?


    Det finns 57 muslimska länder. Det är bättre att de flyttar till ett av dom. Muslimer har inte samma värderingar som oss.
Svar på tråden Hur skulle ni bemöta barn som har med sig extrema åsikter hemifrån?