Inlägg från: Anonym (City) |Visa alla inlägg
  • Anonym (City)

    Storstadsmamma - 2 eller 3 barn?

    Kunde varit jag som skrivit, förutom att jag älskade bebistiden. Jag har velat ha 3 barn, men känner att så länge vi bor i Stockholms innerstad utan familjen nära är det svårt och väljer vi det här livet är det kanske 2 barn som gäller. Man kan aldrig släppa ut barnen själva inne i stan och du kommer att få hänga i lekparken på helgerna. I mindre städer kan barnen cykla själv till fotbollsträningen när de är typ 8 år. Vete tusan om jag skulle släppa mina barn på tunnelbanan själv eller cykla i innerstan själva i den åldern. Jag tänker att tre barn är härligt när de är större, och vuxna. Men tre småbarn i innerstan känns lite övermäktigt. Tyvärr! 

  • Anonym (City)

    Det går inte att citera. Vi har ett barn och ett till på väg. Vi har ingen regelbunden barnvakt. Vi är från en mindre stad från början och har kvar familjerna där. Men de kommer och hälsar på relativt ofta och då får vi barnvakt om vi vill. Medan vi är föräldralediga med nästa ser vi inget behov av nanny men kan absolut behövas i framtiden. Framförallt med lämning/hämtning. 


    Angående bostad så är det något vi diskuterat mycket här hemma. Jag tycker det är viktigt att barnen har eget rum, en egen fristad från syskon och föräldrar. Nu bor vi i en fyra, men skulle egentligen behövt en femma så småningom eftersom vi jobbar hemifrån en hel del. Men det är ju svindyrt med bostäder i innerstan. En femma känns som att man kan glömma. Om man kollar Hemnet just nu kostar en femma från 15 mille och uppåt i vårt område. Vi vill heller inte byta område eftersom vi har en jättebra förskola till dottern. 


    Jag har lagt bebis nr 3 på hyllan just nu, får se hur vi överlever med 2 barn hemma först, haha. Om känslor och annat förändras om några år får vi ta ställning igen. 

  • Anonym (City)

    En sak jag själv funderat mycket på är det där med egentid. Det känns lite lättare att vara hemma med två barn själv och låta sin partner gå ut och roa sig en kväll i veckan och vice versa än om man har 3 barn. Jag undrar alltså om jag är mer generös med min man om vi har färre barn. Samt att med två barn är det lätt att ta varsitt barn och ha egentid med den. har man fler barn än så måste man rulla lite mer för att varje barn ska få vara själv med en förälder då och då. 

  • Anonym (City)

    Vi kommer att ha två barn tätare än vad ni har, vilket förmodligen påverkar hur vi tänker angående egentiden? skulle vi skaffa en trea blir det också tätt inpå den här med tanke på vår ålder (35). 


    Vi bor på Kungsholmen. Fina parker, bra lekparker, bra promenadstråk och centralt! Vi vill hålla oss St Eriksgatan och neråt mot stan för att ha relativt nära föris. Men skulle säga att alla delarna av innerstan är bra och har sin charm! 

  • Anonym (City)

    Vi funderar absolut på villa av och till. Funderar ibland om hus med trädgård är bättre med småbarn, och lägenhet i stan bättre med tonåringar. Men längre än så har vi inte kommit Glad En viktig sak för oss är kommunikationerna. Ska nån av er jobba på pendeltågslinjen, så flytta runt Odenplan. Behöver ni åka blå linje, satsa på Kungsholmen. Grön linje går genom både Kungsholmen och Vasastan, 4:ans buss går också genom båda. 1:ans buss från Kungsholmen genom stan till Östermalm. Finns inget att undvika, allt är trevligt på den här sidan. Klart Fleminggatan, Hantverkargatan och Scheelegatan har lite mer trafik. Men bor man i stan får man nog förvänta sig lite mer ljud! Själv tycker jag Vasastan är sömnigt i vissa områden. Håll er närmare Vasaparken eller St Eriksplan om ni inte bara vill bo bland bostäder. Vi uppskattar att det är lite liv och rörelse runt husknuten. 


    Jag blev också lite hjälpt av den här tråden, måste börja med bebis nr 2 innan man ens funderar på hur det blir med en trea Skrattande

  • Anonym (City)

    Man tycker ju så olika och värderar olika saker. Sibirien och norr om Vanadisvägen är trista områden i mitt tycke. Skulle helst inte bo norr om Karlbergsvägen. Men då ska jag också säga att området runt Kungsholmens kyrka är sömnigt när jag tänker efter. Och skulle inte bo norr om St Eriksgatan på Kungsholmens sida. Men det är klart att plånboken styr, hade jag inte råd att vara picky hade jag varit supernöjd med Sibirien eller Fredhäll. Men nu gick jag lite Off topic. 

Svar på tråden Storstadsmamma - 2 eller 3 barn?