Inlägg från: Tecum |Visa alla inlägg
  • Tecum

    Hur ser man inte sambanden mellan vad som händer och vad som diskuteras?

    Vilka vi? Ni bytte ju regering i höstas för att få ordning på allt och hur bra gick det? Inga vallöften uppfylls, Löften om lag och ordning var bara tomma ord, alla såg inflationen komma men ingen gjorde något, slöseriet med bidrag fortsätter, M och SD sitter passiva medan gängkriminella har vårt välfärdssystem som sin största inkomstkälla.
    Nu har SD makten men det gjorde ingen skillnad, precis som väntat. De är en del av systemet och systemet accepterar allt det du räknar upp. Vad ska en vanlig människa göra?

  • Tecum
    Ekdahl skrev 2023-11-15 17:55:38 följande:
    Det tar säkert 30 år att få ordning på ett land, om ens det räcker. Ditt inlägg vittnar egentligen bara om okunskap.
    Första förutsättningen är att man sätter igång, vilket inte skett. Nästa steg är att ta radikala beslut och slutar behandla kriminella med silkesvantar. Att det ska behöva ta 30 år att få bukt med de värsta avarterna är nonsens. Jag säger max fem år. Fortare om vi har en regering som vågar regera. Du är alldeles för uppgiven då du är besviken på att högern inte gör något.
  • Tecum
    ODuracell skrev 2023-11-18 10:44:55 följande:

    Jag är ingen som håller på M eller lovordar dom, jag tycker inte de är kapabla utan drar grejer i långbänk men jag hade inte förväntat mig nåt annat av dom.


    SD har ju stuckit iväg på sitt håll många ggr. men det kanske inte är så bra heller för samarbetet att klaga för mycket i början. Kanske är det bättre att göra politik av det när dagen är kommen o få över många moderata väljare till SD innan nästa val.


    SD har ju som krav att få sitta i regering senast 2026. Då kanske det händer mer snabbare, vi har ju dock fortsatt samma höga invandring och där kan man faktiskt utlysa ett totalstopp innan de rätta reglerna är på plats. Det är lite konstigt att det inte har hänt än, men igen, det handlar nog om taktik från SDs håll.


    Man vill sitta lugnt i båten just precis efter ett vunnet val och inte köra full fart med kraven på sina nya samarbetspartners. Den taktiken kan jag förstå men jag kan inte förstå om man låter det gå flera år till med samma höga invandring, det måste ju till ett stopp snart!


    Att skriva lagar tar lång tid dock... det är inget man kan göra nåt åt tyvärr. 


    Igen.. det är M som sitter o styr först o främst, inte SD. Hade SD styrt först o främst hade vi sätt en mycket mycket högre fart nu på flera områden.


    Om en ny regering verkligen vill ha en tydlig förändring är det totalt fel taktik att sitta stil i båten i början. Det är då man måste agera, dels för att visa trovärdighet, dels för att kunna skörda frukterna innan nästa val. Och för att väljarna ska hinna glömma om något går fel... Att dra i långbänk och begrava åtgärder i utredningar innebär att inget händer och man kommer förlora nästa val.
Svar på tråden Hur ser man inte sambanden mellan vad som händer och vad som diskuteras?