Inlägg från: Anonym (hm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hm)

    Han jobbar mycket men ändå betalar vi 50/50

    Rättvist nej, samtidigt inte en helt ovanlig uppdelning i familjen. Har ni kommit överens om att ni ska betala halva halva är det ju det som gäller. Så har vi det också. Vi har två barn och är gifta. Jag var den som pushade mer på barn än han, så jag ser egentligen inga problem med att jag är hemma med barnen till 90 % mer än honom. Att han kan spara mer till sig själv beror helt enkelt på att han arbetar mer, har gått utbildningar för att få högre lön och har ett mer välbetalt jobb.

    Jag har valt min karriär och mitt jobb, vilket ger mig mer hemmatid, men lägre lön. Den är hemmatiden just jag prioriterar, medan han prioriterar jobbet och den högre lönen, men samtidigt älskar sin familj och är hemma all ledig tid. Jag har lite svårt för konceptet att den ena ska betala mer för att denna tjänar mer.

    Pengarna är inte en gåva från arbetsgivaren, utan ett bevis på all tid man har lagt ner på sitt yrke. Att du valt att studera nu med små barn innebär inte att den andra personen har skyldighet att väga upp för din förlorade inkomst. Jag vet att MÅNGA inte håller med mig, men jag har ingen skyldighet att försörja honom och han ingen skyldighet att försörja mig. Vi är vuxna och reder vår egen ekonomi. 

Svar på tråden Han jobbar mycket men ändå betalar vi 50/50