Inlägg från: Anonym (Lili) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lili)

    Barnet blev så förändrat av att börja skolan..

    Det tar nog mycket energi för ett barn idag i skolan. Stora klasser, mycket ljud, kompistryck som går längre och längre ner i åldrarna.
    (Tex när jag var 11-12 år gick vi barn fortfarande i mysdress till skolan, idag sminkar sig 8-9-åringar.)

    Ha det så lungt som ni kan hemma, inte massa höga ljud, ingen stress osv. Låt henne varva ner ordentligt, kanske ta någon mystimme där ni bara tar det lugnt och inga krav? Lägga sig i god tid och läsa en stund innan sovdags?

  • Anonym (Lili)

    En annan sak, kolla så att hon som lugn tjej inte får agera bollplank åt stökiga killar!
    Min lugna, tysta och skötsamma dotter placerades ofta med bråkstakarna i klassen vilket gjorde mig väldigt förbannad som förälder. En del lärare gör så för att få det lugnare i klassrummet men det drar ju såklart energin ur barnet och är inte ok!

  • Anonym (Lili)
    Anonym (Ja) skrev 2024-02-23 13:47:35 följande:

    Måste kommentera detta då du lägger in genus. Har själv nämligen en son som varit lugnet själv men som är på en förskola med flertalet rätt vilda tjejer som är något år äldre. Tjejer som rivs, slåss och skriker. Min son har påverkats av den miljön och blivit mer utåtagerande själv vilket ju är jobbigt - han är så lugn att personalen inte ägnat honom så mycket tid (märker jag eftersom de inte kan svara på något om hur hans dagar är eller vad han gillar eller något alls) och nu har han börjat härma de vilda barnen som får uppmärksamhet . 


    Så det behöver absolut inte vara kill/tjejgrej.


    Jag skulle såklart ha skrivit stökiga barn. Råkade skriva killar eftersom det råkade vara stökiga killar som min dotter fick som bänkgranne men du har såklart helt rätt i att det inte handlar om kön. Det är precis lika illa om en lugn kille får agera bollplank åt stökiga killar/tjejer. 


    Jag pratar dock inte om lugna barn som blir vilda pga stök utan lugna barn som förväntas påverka de stökiga barnen så det blir mindre stök i klassrummet. Och det blir det väl om två stökiga inte sitter jämte varandra, lugnare. Men det var så tydligt i min dotters fall att hon ALLTID hamnade jämte någon stökig så fort de skulle byta plats. Tills jag sa till att det inte är ok! Först då fick hon bättre bänkgrannar.

Svar på tråden Barnet blev så förändrat av att börja skolan..