Inlägg från: Anonym (sorgligt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sorgligt)

    Dålig mamma, pappan hjälper inte

    Anonym (Love) skrev 2024-03-07 12:56:14 följande:
    Dålig mamma, pappan hjälper inte

    Hej. Ska försöka göra en lång historia kort.
    Jag har två barn. Jag älskar mina barn så mycket och de är mitt allt.
    Jag är en gammal missbrukare och har varit drogfri I 10 år. Jag har för några månader sen tagit återfall och går nu i behandling och lämnar prover några gånger i veckan, det går bra.
    Mitt återfall var hemskt. Jag förlorade mitt jobb och fick dålig ekonomi och blev djupt deprimerad. Tappade min gnista helt och försöker jobba på det så jag kan bli en bra förälder som mår bra och ge barnen en trygg uppväxt.
    Jag har haft barnen varannan vecka och det har funkat bra för mig för då har kan fått återhämta mig på barnfria dagar. Men nu har mitt ex sagt att han inte längre kan ha barnen överhuvudtaget på sina veckor, så jag har dom nästa hela tiden förutom varannan helg..
    Men det funkar inte längre. Jag mår så psykiskt dåligt och jag kan aldrig återhämta mig, jag har aldrig egentid.
    Mitt minsta barn är 5 år och hon har förmodligen adhd. Hon är så intensiv, skriker, gnäller, tester gränser och lyssnar inte alls. Hon skriker i affärerna, springer runt på bussen, och kan aldrig sitta still. Det tar så psykiskt på mig. På nätterna vaknar hon en gång och vill sova i min säng. Jag får aldrig vara ifred längre.
    Ibland känner jag att jag bara vill dö, försvinna från allt. Att mina barn förtjänar någon förälder som är bättre än mig. Att alla skulle må bättre om jag inte fanns.
    Jag försöker jobba på mig själv så jävla mycket och är livrädd för återfall.
    Jag har bett mitt ex att ha barnen på sina veckor men han säger att lagen säger att jag är tvungen att ha barnen när han jobbar.
    Men jag orkar ju inte mer. Han blir jättearg och säger att jag bara vill vara själv för att träffa killar och ligga med, helt absurt..
    Jag har hjälp honom så han kan jobba, har hjälpt honom ekonomiskt osv, och får absolut ingen hjälp tillbaka.
    Jag tycker i vanliga fall jag är en jättebra mamma, men nu när jag mår så dåligt vill jag att han hjälper mig innan jag gör sönder.
    Hur ska jag göra? Jag var ju dum som sa ja till att ha barnen varje vecka i början.. men jag känner ju att det nu är ohållbart. Och han säger att jag är skyldig honom det, att jag skulle vara skyldig att ställa upp för honom pga jag tog återfall. Han anser att jag förbrukat min rätt att säga nej till honom.


    Så sorgligt att era barn har två föräldrar som inte fungerar och att ingen av er orkar ta ansvar för dem fullt ut. Och att ni sen ägnar er åt pajkastning mot varandra istället för att se till att era tillkortakommanden inte drabbar barnen mer än nödvändigt. 

    Nu när det är som det är så får ni koppla in samhällets stöd. Kontakta socialtjänsten och be om avlastning, till exempel kontaktfamilj eller familjestöd så att ni orkar med ert föräldraskap och att era barn får fungerande vuxna omkring sig.
  • Anonym (sorgligt)
    Anonym (Betraktaren) skrev 2024-03-07 16:39:14 följande:
    Det går väl lika lätt att säga på ett annat sätt!?
    Vad tänker du att skuldbelägga kommer att ge för positivt utfall och hur tänker du dig att det ska gynna barnen? För det är väl barnens bästa du tänker på!!??
    Skuldbelägga? Lika bra att säga som det är, hela situationen låter oerhört sorglig, med två föräldrar som inte orkar med sin föräldraansvar. 
Svar på tråden Dålig mamma, pappan hjälper inte