Inlägg från: Cereal Killer |Visa alla inlägg
  • Cereal Killer

    HJÄLP. ALS?? Någon som haft lindande symtom?

    Jag skulle kunna skriva ett långt inlägg om varför detta inte är ALS, men det kommer inte att hjälpa dig om du har hälsoångest. Det kan hjälpa tillfälligt i några minuter eller timmar, men sedan kommer tankarna och oron ändå tillbaka. Har du testat styrketräning? Att bygga muskler och bli starkare hjälper ofta bra mot inbillad svaghet (se upp bara så att du inte tar i för mycket eller tränar på fel sätt så att du skadar dig).


    I övrigt så behöver du psykologhjälp om denna oro tar upp mycket av din tid.

  • Cereal Killer
    Oroförneuroligisksjukdom skrev 2024-03-16 20:00:52 följande:

    Glömde skriva med att även fingrarna på vänster handen känns stelare än dom på högern? 

    Så.. om du inte visste att jag haft hälsoångest innan, hade texten fått dig att tro ALS då? Och plus då att fingrarna känns lite stelare också (Främst lillfinger och ringfinger)?

    Vad får dig att tro att det kan vara något annat? 


    Ja jag har pratat med psykolog om min hälsoångest, men jag avslutade kontakten för att jag trodde jag blivit frisk 🤣 mådde mycket bättre då.. det var innan jag upptäckte dessa svaghetskänslor, och så fort jag observerat att jag känt mig svag i några dagar så var tankarna om ALS igång.. 


    Att du har en överdriven oro hade varit tydligt även om du inte skrivit att du har hälsoångest. Ta upp kontakten med psykologen igen, det är det som kommer få dig att må bättre på sikt. 
Svar på tråden HJÄLP. ALS?? Någon som haft lindande symtom?