Inlägg från: Anonym (Salamander) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Salamander)

    Vad glad jag är att jag är gift

    Vad glad jag är att jag är gift. När jag läser här i trådarna får jag en enormt deprimerande bild av kvinnor. Den förstärks när jag läser kvinnor som debatterar och diskuterar relationer och män i största allmänhet i andra grupper och forum också. Otroligt negativt och raljerande.

    Nu förstår jag ju att hälsan tiger still och de som faktiskt har en balanserad och vettig relation till det andra könet kanske inte är dom som är mest frekventa i dessa diskussionstrådar. Men är man missnöjd och känner sig förbisedd, kränkt, utnyttjad eller orättvist bemött så tenderar man ju att man vill ge uttryck för sin ilska och frustration. Och ja - jag kan nog gott tänka mig att det finns fog för en del frustration. Men när jag läser dessa trådar så kan jag inte värja mig från att få en väldigt negativt vriden bild av kvinnor generellt. Jag vet att den inte är korrekt men den går inte att slå ifrån sig. Så jag är  så förbannat glad att jag är lyckligt gift. Jag får kalla kårar när jag tänker att jag eventuellt skulle bli eller vara singel och känna ett behov att träffa någon. Och veta att alla dessa kvinnor som spyr galla dagarna i ända finns där ute. Att risken är påtaglig att jag skulle möta en av dom. Fy fan.

    Jag är tacksam att jag är gift och slipper utsätta mig för plågan att försöka hitta någon. Usch.

  • Svar på tråden Vad glad jag är att jag är gift
  • Anonym (Salamander)
    Agda90 skrev 2024-04-17 11:14:41 följande:

    Jag tänker att jag är glad att jag har en partner som jag har levt så länge med och som jag älskar så otroligt mycket och att vi är noga med att vårda vår relation och be om hjälp när det krisar. 

    Jag har läst inlägg och kommentarer från både och män och kvinnor som får mig att undra hur sjutton folk fungerar nuförtiden! Hade jag inte haft min man hade jag nog valt att leva ensam för man blir ju mörkrädd över hur folk beter sig!


    Jag tänker precis likadant
  • Anonym (Salamander)
    Anonym (Jeee) skrev 2024-04-16 22:16:56 följande:
    Tycker nästan att männen som sympatiserar med helt absurda kvinnoföraktande saker är värst, eller dessa bittra typer som sprider allehanda toxiska saker om kvinnor för att sen ta på sig offerkoftan och vilja ha empati från samma grupp de sprider avsky på. Har faktiskt inte läst något motsvarande skrivet av kvinnor. Det är oroväckande. Tydligen så är kvinnohat så normaliserat att det passerar helt obemärkt. De män jag pratar med till vardags är inte på det sättet. Känns som en aggressiv grupp som försöker forma Sverige genom att skriva falska narrativ.
    Jag säger inte emot dig då jag också har reagerat på hur många uttrycker sig. Men till den fetmarkerade meningen vill jag bara lägga till att "hat" är normaliserat. Inte bara kvinnohat utan även manshat. Manshat är inte bara normaliserat utan allmänt uppskattat och påbjudet. 
  • Anonym (Salamander)
    Anonym (V...) skrev 2024-04-16 21:48:04 följande:

    Det är ju också lite så att det man läser kan tolkas olika beroende på hur man känner själv när man läser något.

    Någon kan konstatera något i en relativt neutral ton, men en person som känner sig lite defensiv kan läsa det som om kommentaren är mycket mer negativ, eller "bitter" än vad författaren menade.

    Samtidigt, när det kommer till att klaga så är det många män på forumet som "klagar" på kvinnor, så jag vet inte varför det skulle vara något typiskt kvinnligt.
    Många kvinnor svarar dessutom i trådar där en (förmodad) man var den som först "är negativ och överdriven". 


    Ja, jag håller med dig faktiskt. Jag ser också en massa skitsnack från män så det är inget som går mig förbi. Vore jag kvinna så skulle jag tänka så också. Men jag skulle inte falla in i tonen och brölet som många kvinnor gör. 
  • Anonym (Salamander)
    Anonym (Kvinna) skrev 2024-04-17 11:42:46 följande:

    Åh vad jag känner igen mig i hela ditt inlägg, förutom att det är männen här inne (och andra ställen såklart) som får mig att inse att jag aldrig kommer vilja gå in i en annan relation än den jag har.


    Skål
  • Anonym (Salamander)
    Anonym (Jeee) skrev 2024-04-17 23:05:23 följande:
    Jag vet inte om jag håller med dig. Många män (här på familjeliv) brukar skriva en hel del kvinnohatande inlägg. När de blir konfronterade så hävdar dom att det handlar om "kritik mot kvinnor" helt absurt. De tror kanske på det själva, de har mängder av sympatisörer som brukar skriva något i stil med "det ligger något i det du skriver"
    hallå? Såg du inte att han kablade ut kvinnohat precis? sympatisörerna säger då: nej, det var bara "kritik" Alla hjälps åt med att normalisera rent ofiltrerat hat. 

    Ibland känns det som att man lever i en alternativ verklighet. Av alla inlägg på familjeliv så är 99% kvinnohat, resten manshat. Varför reagerar inte fler män på detta? Vill andra män hjälpa till att skapa en sån miljö där kvinnor låser ytterdörren och stänger gardinerna?
    Låt oss se nu vad du skriver här:

    "Av alla (!) inlägg på familjeliv så är 99% kvinnohat, resten manhat"

    Verkligen? Är 100% av alla inlägg här hatiska?

    Kan du ge ett exempel till ett inlägg som du menar är kvinnohat? Gärna fler. Länka gärna. 
  • Anonym (Salamander)
    Anonym (legion) skrev 2024-04-19 07:23:39 följande:
    De värsta går inte att länka till då de tas bort. Som t.ex. varenda gång en viss man postar rubriker i stilen 

    "Varför är alla kvinnor såna stora l*der, f*ttor, h*oro, de ska dö" osv osv

    Är du funktionellt blind eller varför ser du inte detta?
    Jag kanske är blind då för jag har aldrig sett en sådan tråd. Nu lusläser ju inte jag allt som finns här men något som du nämner har jag aldrig sett
  • Anonym (Salamander)
    Anonym (Jeee) skrev 2024-04-18 17:07:19 följande:

    Nej, av alla inlägg någon skulle klassificera som hatiska så skulle jag klassa den absoluta majoriteten som kvinnohatande. Jag antar att det har att göra med att forumet uppfattas som ett tillhåll för kvinnor och det drar till sig bittra män som vill använda kvinnor som pysventil. Hört att vissa försöker få Flashback medlemmar att sprida hat mot kvinnor på familjeliv.


    Jag orkar faktiskt inte söka efter dessa, kommer säkerligen att poppa upp nya idag, ibland går det vågor då någon skriver olika trådstarter med temat att de vill döda svenska fittor. Sen så finns det mildare men ändå inom samma tema där vissa i den här tråden har skrivit saker som att kvinnor vill sättas på piedestal eller att det ligger i kvinnors natur att förlöjliga män. Paketerat i en offerroll. Värst är väl ändå de trådstarter som är uppenbart kvinnohatande och vissa sympatiserar med detta och vill få det att låta som "kritik mot kvinnor" genom att nedspela och försöka få det att gå under radarn med kommentarer såsom att "ämnet är intressant" dvs validera kvinnohatande.


    Vad tråkigt (och väntat) att du "orkar" söka efter dessa trådar som du ändå ser över allt. Du säger ju att 100% av forumet består av varav 99% är kvinnohat. Men ändå tydligen arbetssamt att leta fram en sådan tråd.

    Utan att veta så kan jag ana mig till att vi kanske definerar hat lite olika? Oavsett om det är riktat mot kvinnor eller män....
  • Anonym (Salamander)
    Anonym (SL) skrev 2024-04-19 09:45:45 följande:
    Jo de förekommer relativt ofta.
    De kommer i skov och då kan det vara 20 stycken på en gång. 
    Men de är så grova att de plockas bort direkt.
    Det handlar om hur kvinnor ska dödas, borde våldtas etc etc etc.
    Sådana trådar har jag dock aldrig sett om män (iallafall inte om heterosexuella män)
    Oj. Fy fan. Då förstår jag att dom försvinner direkt och jag har nog aldrig sett dom. Bra att dom tas bort direkt. 

    Och nej, jag har heller aldrig sett någon sådan tråd om män. Däremot andra trådar som fritt raljerar och generaliserar om män. Men inte att män skall dödas och våldtas.
  • Anonym (Salamander)
    Anonym (Oj) skrev 2024-04-19 09:35:31 följande:

    Om du bara skrivit att du aldrig sett dessa trådar så hade det varit ok. De kommer lite då och då, flera på en gång och plockas bort relativt fort, så lätta att missa. 


    Men som du formulerar ditt svar, så framstår det som att du misstror den som sett trådarna, eftersom du minsann inte sett dom. Väldigt dåligt  sätt att debattera, att misstro vad andra skriver för att det inte passar ditt narrativ, 


    Läs mitt svar till "SL"
  • Anonym (Salamander)
    Anonym (SL) skrev 2024-04-19 10:04:20 följande:
    www.familjeliv.se/forum/thread/82843154-hur-stoppar-vi-det-sexuella-matriarkatet

    Jag skulle gärna vilja ha din tanke/analys om denna tråden.
    Ett konkret  men ganska typiskt exempel på trådar om kvinnor kopplat till sex, makt i mötet med män som florerar ofta här på FL. Jag antar att den är skriven av en man

    Hur tänker du om kvinnosynen
    Tänker du den som kritisk, föraktande eller hatisk?
    Utveckla dina tankegångar gärna...
    Tack för att du delade en länk som stöd för dina inlägg. Jag hoppas att du ursäktar att jag inte har läst igenom hela tråden. Den är ju hela 95 sidor lång (!!). Men jag har läst TS och jag såg faktiskt den här för ett tag sedan. Så hur tänker jag då (enbart baserat på TS)?

    Tråden: Den här ju skriven provokativt. För att engagera och skapa en hetisg debatt. Och trådskaparen verkar ha lyckats med tanke på antalet sidor.

    Kvinnosynen i TS: Endimensionell, snäv och grovt förenklad. 

    Är TS hatisk?: Nej (jag anser inte trådstarten fylla kriterierna för att vara hatisk)
    Är TS kritisk?: Nej (jag anser inte trådstarten uttrycka någon form av saklig kritik)
    Är TS föraktande?: Nej (jag anser inte trådstarten vara förakande)

    Så till dina direkta frågor så anser inte jag att trådstarten motsvarar någon av dina föreslagna exempel.

    Trådstarten är provokativ som jag skrev. Den är simpel och fånig. Det förvånar mig att folk engagerar sig i något som är så fattigt uttryckt. Det saknas en trovärdig balans i inlägget och därför tappade jag mitt intresse. Och då har jag inte gått in i detaljer om var jag anser att TS har direkt fel. Rubriken i sig är det inget fel på. Den lockar till läsning iom att den är "spetsig". 

    Sen kan vi för all del teorisera runt huruvida trådskaparen själv upplever sig förfördelad, avvisad, sexuellt utsvulten osv. Det kanske han (vi kan nog utgå ifrån att det är en man) är. Eller så roar han sig bara i att folk reagerar. Och där har ju han bevisligen lyckats. 
Svar på tråden Vad glad jag är att jag är gift