• yiyah

    Saker ni trodde på som liten

    Jag var ett skruvat barn

    Min mormor hade en höna i porslin som hon tog fram till påsk, jag sov ofta där och varje morgon när jag vaknade så låg det en tablettask inuti hönan. Det var en sådan stor med en höna som låg och värpte, och jag trodde på allvar att porslinshönan värpte tablettaskar..

    jag trodde att de människorna som var med i tvprogram bodde i tvn, och ifall man stängde av tvn så stoppade man programmet...

    Jag trodde att John Blund flög runt och slängde sömnpulver i ögonen, försökte lura honom varje kväll med att hålla mig vaken men somnade alltid

    Min mormor lärde mig en bön som handlade om jesus och att han bar två förgyllda ljus (nån som minns den? jag har glömt den.. ) och jag trodde att Jesus vakade över mig på nätterna genom att gå runt husen med ljusen i sin hand.. Men jag kunde inte fatta hur han kunde bära både bibeln och de här två ljusen, han hade ju bara två händer.. ????

    Jag funderade över så mycket, och jag tycker det är så kul nu när mina egna barn är i funderaråldern.. Känner igen mig så mycket i deras tankar..

  • yiyah

    Haha.. just det, min mamma sade alltid när jag gjorde grimaser att jag kunde fastna.. Så jag satt i timmar och drog ner mina ögon; jag tyckte att asiater var så vackra!!!!

  • yiyah

    Nu kommer jag på hur mycket som helst ju..

    Min mamma sa även att varje gång vi satte igång ngt elektriskt, ex en lampa så kostade det en krona. Förmodligen var hon trött på att vi tände lampor i rum där vi inte var, eller satte igång TVn & gick lr nått.. jag har så tydliga minnen av att vara sur på henne och stå brevid strömbrytaren till lampan i mitt rum och tända och släcka om och om igen.. Tror jag typ räknade till hundra varje gång.. Ungefär som; här får du jävla mamma, nu får du betala hundra kronor för att du skällde på mig.. Det var min hämnd det ..

  • yiyah

    Jag trodde även att jag var adopterad.. Gick och väntade varje dag på att kungen och drottningen skulle komma på att jag var deras kidnappade barn och att jag skulle få vara prinsessa...

  • yiyah

    snartfaster.. japp precis den.. Trodde han bara vakade över mig bärandes på alla grejerna..

Svar på tråden Saker ni trodde på som liten