• Viktoria74

    Knöl på halsen

    I april när sonen (3.5 år) hade öroninflammation upptäcktes en knöl ca 1 cm stor på halsen. Läkaren sa att det kan vara så när de är sjuka och idag skulle vi kolla upp den igen eftersom den inte försvunnit. Nu kommer vi att remitteras till en barnläkare och fick lämna 2 rör blod, allt för att utesluta cancer sa läkaren. Hon sa också att det är ytterst ovanligt med cancer och att vi inte ska oroa oss men det gör jag ju ändå. Provsvaren kommer nästa vecka och kallelse till läkare någon gång snart hoppas jag. Någon som varit med om liknande? Jag sitter bara och oroar mig och har inte långt till tårarna...

  • Svar på tråden Knöl på halsen
  • biomedbonus

    Alva hade oxå en enormt stor knöl som satt kvar i säkert ett år den var stor som en biggarå (stavas?) men det var inget som tur var och det är väldigt vanligt.

    kram.

  • Tabby

    Det är ofta lymfkörtlar man känner när det är knölar på halsen . Lillan hade det ett tag efter en sjukdom (på nacken). Det gick tillbaka efter några veckor.

  • tolallik

    Det låter som lymkörtlar skriver jag med. Har hört att det kan ta allt från en vecka till nåt år tills dom försvinner.

  • menu

    en väninnas barn hade en knöl efter nån vecka började den att växa, å blev dessutom fler knölar, de blev akur remiterade för undersökningar å det var oxå tal om canser å att utesluta det osv.. efter 2-3 veckor undersökningar å träff med en ny läkare kom man fram till att barnet hade halsfluss!!!
    dessutom sa den läkaren att det inte var helt ovanligt med liknande knölar på nacke å hals osv, av halsfluss!
    efter nån vecka med penesilin var pucklarna borta å barnet friskt!

  • Xara

    Här har vi en snart treåring med knölar på halsen och i ljumskarna: de kom förra sommaren när han skulle fylla två år och jag rusade vettskrämd till BVC. Där sade de att det verkade vara "vanliga" pärlbandsknölar som barn får (även om de inte har haft infektioner som föräldrarna märkt av).

    De blir så stora och synliga eftersom barn har så lite underhudsfett, sade barnläkaren till oss. Vi var tillbaka en månad senare för kontroll och då var de fortfarande kvar. Även nu ett helt år senare är de kvar (oförändrade), så de verkar tänka stanna!

  • Tina83

    min son fick en knöl när han va 7 månader.

    vi gjorde flera prover o tester, men det verkar som det har kommit nån gång när han varit förkyld.

    han är 4 år nu o den är fortfarande kvar. jag har sett vuxna som haft s¨na, så de kanske också haft det sedan de var barn?

  • Stjärnstopp

    Min tjej har oxå på halsen. De sa tt dem kunde komma vid tex förkylning, infektion eller om hon tex hade ngt sår. Min läkare berättade att om den är "rullbar" alltså kan förflyttas om du tar på den så är den alltid ofarlig, är den mera fast måste alltid vidare utredning göras. Då genom ett prov på körteln. Vidare ska sägas att cancer på barn under fem år är ytterst ovanligt och skulle man ändå drabbas är chansen till att bli helt friskförklarad efter behandling 95 %.
    Hoppas att jag inte jagat upp dig nu, meningen är iallafall att du ska bli lugnare. Hoppas allt går bra. Jag har varit i samma situation och vet hur rädd man blir. Kram!

  • Myslan me Zac

    Min dotter har haft såna knölar sen hon var liten bebis, första gången jag upptäckte dom blev jag livrädd. Men det är inget farligt, kommer ofta vid infektioner och sånt. Själv fick jag jättestora knölar när jag var i 14-års åldern och fick remiss för att kolla att det inte var cancer för de kunde inte reda ut var det var genom blodprov. Dagen innan ringde de och sa att det var körtelfeber jag fått.

  • Tuss 1981

    hej

    jag har själv svullna lymfkörtlar o har ahft dem i över ett halvår nu. går till läkaren regelbundet (ca 1 gång månad till var annan månad) och kollar dem. fick remiss till punktion men då var de för små för att sticka i

    jag är hypokondriker och är livrädd för cancer så därför stirrar jag upp mig för ingenting

    nu har min dotter fått knölar o ljumsken och det är en stor samt några små.
    ska ringa läkaren i morgon för att kolla upp dem. hon har haft dem vad jag vet i ca 2 månader nu

    ja oftast är det ingenting. men men ska ALLTID kolla upp om man märker att man har svullna lymfkörtlar som inte försvinner

    lymfkörtlarna sitter i halsen (vid käkbenet speciekkt) armhålan ut mot armarna och ner mot bröstet, ljumskarna

    men de kan dyka upp på andra ställen med. de är där för att skydda kroppen mot infektioner mm. så om kroppen inte mår bra så sätter lymferna igång och motarbetar det "okända" i kroppen. just därför är risken "stor" att man kan få lymfcancer eftersom det "onda" dras mot körtlarna.

    nu var det en mycket enkelt beskrivning på lymferna o cancer mm. men jag är ingen sjukvårdspersonal på det viset så jag bara försöker berätta vad vi har fått höra när jag varit i kontakt emd läkarna för mina lymfer


    //Tuss - semester
  • Viktoria74

    Vi lämnade provprover i fredags som var helt normala, nu väntar vi på att kallas till barnläkare för vidare koll. Tack alla ni som svarat, lite lugnare blev jag!!

Svar på tråden Knöl på halsen