• Eliin80

    Vilken maträtt har du fått mest uppskattning för?

    Ge mig receptet på det du bjudit på och som du fått mest uppskattning för...Så att jag också kan få lite uppskattning!

    /Elin


    ♥٭ Elise 080706 ٭♥
  • Svar på tråden Vilken maträtt har du fått mest uppskattning för?
  • mfe

    Lax i ugn med ett lager creme fraiche på som det är dill i och sedan potatis och en god sallad till :)

  • stingrocka

    Min sambo tjatar jämt om min fiskgratäng,,han är inte speciellt förtjust i fisk så det är ett högt betyg..


    Receptet är väldigt enkelt men går att piffa till.


    Ett fiskblock som läggs i en ugnsform.


    Blanda ihop creme fraiche och hummerfond. Hur mycket sås du vill ha är upp till dig, jag brukar ta fem dl creme fraiche och ca två msk fond.  Häll över fisken och in i ugnen tills det är klart. Ca 40min.


    Vill man piffa till det lite, kan man lägga i några msk röd rom i såsen, och sen lägga över lite räkor innan den äts.


    Till detta brukar vi ha potatismos och gröna ärtor..Supergott!!!

  • Kärlek84
    stingrocka skrev 2012-01-28 19:47:26 följande:

    Min sambo tjatar jämt om min fiskgratäng,,han är inte speciellt förtjust i fisk så det är ett högt betyg..


    Receptet är väldigt enkelt men går att piffa till.


    Ett fiskblock som läggs i en ugnsform.


    Blanda ihop creme fraiche och hummerfond. Hur mycket sås du vill ha är upp till dig, jag brukar ta fem dl creme fraiche och ca två msk fond.  Häll över fisken och in i ugnen tills det är klart. Ca 40min.


    Vill man piffa till det lite, kan man lägga i några msk röd rom i såsen, och sen lägga över lite räkor innan den äts.


    Till detta brukar vi ha potatismos och gröna ärtor..Supergott!!!



    det lät enkelt och gott, det ska testas!
  • bubbelmaja

    Länken ovan går till en av sopporna. Men oftast blir det ännu godare med lite lax och räkor också, int ebara torsk. Kanske lite musslor också. men grädde, creme fraiche, fänkål, vitt vin, buljong, saffran, chili, vitlök mm Mums. Och så lite aioli till och vitt gott bröd. Och så torrt vitt vin 

  • GrandmaCrocker

    Å så många roliga o goa recept!
    ..redan hunit prova d med kyckling o färsk ingefära -kalasgott! Tack snälla för receptet (minns ju tusan inte vem som postade det.. 🙄).

    Här är en av mina mest uppskattade! -Av både familj, barnbarna o de som köper matlådor av mig (mest ensamstående herrar som säkert fått skörbjugg om jag inte blandat i kokta/mixade grönsaker i allt från lasagne till gratänger..
    Öhm, ursäkta blev mycket text för ett så enkelt recept! 😁

    Grandma Crockers Kyckling med Baconbälte.
    (enkel version).
    1 påse kycklingfilé (el fläskytterfilé).
    Ca 3 msk Bikarbonat.
    1-2 fp Bacon.
    Tacokrydda,

    Sås för bråttomfolk!
    2 påsar Brunsås (Knorr, pulver- gör som det står helt enkelt 😀).
    +ca 1 msk sambal oelek.
    +ca 2 msk kinesisk soya.
    +ca 2 tsk worchestershire sås.
    (å förallandel en skvätt grädde/ créme fraiche om du vill!)

    Gör så här!
    Skär kyckling/ fläskfilé i bitar ungefär lika långa o tjocka som en knubbig tumme. Lägg i en djuptallrik, pudra över bikarbonat o knåda lite så det känns som tapetklister- det kommer bli möraste köttet du nånsin smakat!
    Ställ timern på 20 min, sätt dig ner m kaffe o korsord!

    Skölj kycklingen noga i kallt vatten, badda torrt m hh papper. Krydda m Tacokrydda (el vad du vill ). Linda varje kycklingbit m en halv skiva bacon. Fäst m tandpetare.
    Stek ett par min tills de ser goa ut, kasta ner i ugnsform o efterstek max 15 min, 200? medan du fixar såsen.
    Servera m ris/ kokt potatis/ pasta.

    Vill du slippa pilla m tandpetare så strimla baconet o kasta ner i såsen istället! Men ta mindre soya då så det inte blir för salt el tillsätt mjölk/grädde.
    Lätt att variera, efter bikarbonat-mörningen så kan du skvätta på din favorit- grill marinad o rulla kycklingen i ströbröd/ panko el krossade cornflakes o sedan steka/ fritera el stoppa in i airfryer (ca 8 min).

    Tack för rolig tråd o många nya recept!
    //Farmor

  • 19Richie88

    Krabbelurer gjorde jag.. denna underbara blandningen mellan sockerkaka och amerikanska pannkakor -detta åt ett helt scoutläger med 80-100 personer som satte i sig flera kilo med dom här små plättarna/ socker/grädde och jordg-sylt.

    .."
    2 ägg
    1,5 dl strösocker
    1,5 dl mjölk
    5 dl vetemjöl
    2 tsk bakpulver
    2 tsk vaniljsocker
    smör, att steka i
    strösocker, att vända i

    Vispa ägg och socker lätt skummigt. Tillsätt mjölken och sedan mjöl, bakpulver och vanilj. Rör om noga tills smeten är helt slät.
    Värm ett plättjärn och smält smör på medelvärme. Klicka ner smeten och grädda krabbelurerna i omgångar, 3-4 minuter på var sida.
    Lägg socker på ett fat och vänd krabbelurerna i sockret.
    Låt dem svalna eller servera dem ljumma med vispad grädde och sylt."

Svar på tråden Vilken maträtt har du fått mest uppskattning för?