• Anonym (I valet och kvalet)

    Är det dumt att inte göra abort?

    Jag hade en bra relation med en man i några år och efter att det tog slut fortsatte vi ses då och då för sex. Lite dumt för jag älskade honom fortfarande men kunde inte stå emot. Han träffade sen en ny tjej och blev ihop med henne och sade att nu slutar vi träffas. Dock låg han med mig en sista gång (och sa efteråt att han verkligen ångrade det). Kondomen sprack och nu är jag gravid i tidig vecka och vet inte vad jag ska göra.

    Första tanken var abort för han har ju en annan tjej och det kommer aldrig bli vi igen, det är jag säker på. De är lyckliga ihop och så.

    Men... jag är 38 år och har inga barn. Det kan vara min sista chans att få det.

    Det som talar för att behålla är att det kan vara min sista chans och jag har alltid önskat barn. Han är en bra, stadig, lugn och fin person som kommer ta sitt föräldraansvar för barnet och älska det. Jag har bra ekonomi, egen bostad etc.

    Det som talar emot är att han har en ny relation och verkar lycklig och jag vill att han ska vara lycklig och vill inte förstöra för dem. Det som också talar emot är att jag fortfarande älskar honom och är kär och det gör ont att ha honom i mitt liv när han är med någon annan och det kommer jag ju behöva när barnet är litet.

    Jag tvekar. Vad tycker ni? Jag har inte berättat för honom ännu. Vi kom överens om att inte ha så mkt kontakt nu så han kan fokusera på sin nya relation men att ev försöka bli vänner i framtiden om känslorna lägger sig och det är ok för hans partner. Vi är väldigt lika som personer, bägge tycker om djupa tankar etc och vi skulle nog ha roligt ihop som vänner om jag inte älskade honom. Men jag är rädd att det kommer ta flera år att komma över honom då mina känslor är starka.

    Han är 36 och har inga barn. Hans nya är 35 år om det spelar roll. Hon har inte heller barn. Jag vet inte om det är något de vill ha tillsammans men vet att han alltid sagt att han vill ha barn i framtiden.

  • Svar på tråden Är det dumt att inte göra abort?
  • Anonym (Mia)

    Hur reagerade hans nya tjej när hon fick veta att hon ska bli styvmamma?

  • Anonym (Hanna)
    Anonym (I valet och kvalet) skrev 2018-08-07 17:57:17 följande:

    Jag vet att han skulle bli en bra pappa eftersom jag har känt honom i flera år och han är en känslosam och inkännande person och han har dessutom sagt de senaste åren att han längtar till att bli pappa. Han jobbar som lärare och är väldigt omtyckt av sina elever. Sedan är det ju inte så bra att det är med mig, hans ex. Det är där en viss oro ligger. Men det blir ju hans barn ändå som han kommer att älska oavsett.

    De var inte officiella på facebook etc när han låg med mig sista gången men träffades seriöst. Sedan några dagar efter det så gick de ut med det på fb. Så det är kanske okej med henne även om hon får veta när det var. Jag tänker att han får berätta det han vill för henne. Hon kommer nog inte fråga mig någonting om det.

    Tresamhet är inte en möjlighet nej. Jag har några bekanta som lever så men jag tror inte mitt ex eller hans tjej vill det. Hon vill nog ha honom själv och han säger att han inte längre är kär i mig utan älskar mig som person. Då vill man nog inte ha ett förhållande. Sedan hade jag säkert gått med på det för att jag är kär men nej, är nog inget för dem.

    Det var intressant och sorgligt det några av er skrev, det är det jag är rädd för. 'Hade valt annorlunda' och 'Hanna'. Jag tror att det här kommer bli väldigt tungt för mig. Jag mår rent fysiskt illa och känner mig svag i knäna när jag tänker på dem tillsammans. Jag är glad för hans skull att han mår bra med henne men jag är svartsjuk ändå.

    Hanna, så här i efterhand, vad var jobbigast och hur länge tog det innan det blev bättre? Vad hade gjort det lättare tror du?

    Jag har ringt honom nu men fick inget svar. Skrev ett sms att det var viktigt och att han skulle ringa mig så fort han hade möjlighet. Är sjukt nervös men vet inte riktigt varför.


    Det jobbigaste var nog att han inte älskade mig längre, och det fanns inget som kunde ändra på det.

    Kände mig så fruktansvärt ensam och oälskad under graviditeten och förlossningen. Det var sorgligt.

    Han var med på förlossningen, men det var mest smärtsamt att ha honom där faktiskt.

    Det kändes i hjärtat att han åkte hem till sitt när han varit och träffat sonen. Kändes så fel. Han skulle ju bo hos oss, och vara en familj med oss!

    Han sa att vi kunde prova att bo tillsammans som vänner, men gjorde klart att hans känslor var helt döda, och det skulle aldrig bli något mellan oss igen.. Jag sa nej till detta, det hade om möjligt gjort situationen värre, tror jag.

    Det var många ensamma kvällar.

    Jag blev faktiskt lite bitter efter ett tag.

    Nu i efterhand så vet jag att jag skulle inte ångrat mig om jag gjort abort den gången. Jag ångrar inte min son, nu när han finns, men hade inte ångrat en abort heller.

    Men samtidigt hade jag inte kunnat tänka mig ett barnlöst liv, det hade varit en outhärdlig sorg om jag inte fått några barn, så hade jag varit 38 så hade jag inte vågat chansa på att jag fått någon mer chans till ett barn.
  • Anonym (..)
    Anonym (I valet och kvalet) skrev 2018-08-07 19:37:04 följande:

    Jo han är en väldigt fin och bra man och hade vi varit i en relation hade jag varit helt överlycklig nu. Så det som gör att jag tvekar har inte att göra med det. Jag är övertygad om att han kommer stötta mig på alla sätt och finnas där för barnet och vilja ha det vv när det är större. Så för barnet tror jag att det kan bli bra så. Jag tror också att jag klarar allt det med att vara ensamstående bra. Har familj som bryr sig mkt om mig och som säkert kommer hjälpa mig om det behövs.

    Men... han är lite för perfekt och det är där problemet ligger, i att jag fortfarande älskar honom och är kär. Och det känns svårt att ha nära samarbete med honom pga det och det behöver jag ju ha för barnets skull. Jag är också orolig hur det kommer kännas när hormonrushen av graviditeten kommer samtidigt som jag är olyckligt kär. Klarar man det?

    Det blir svårt att komma över honom tror jag för han är verkligen en jättefin man. Jag grät en skvätt när vi hade pratat klart, för att jag är så ledsen över att han inte är min.

    Önskar att jag inte kände så här för då hade det varit ett lättare val. Vill inte heller att mitt barn ska få en nedbruten olyckligt kär mamma heller liksom. Det hade varit lättare om han också varit singel men nu finns hans flickvän där. Jag önskar att jag bara kunde vara glad för henne och inte vara svartsjuk men det är jag fast jag skäms samtidigt för det.


    Ja det är ju helt klart ett problem att du är olyckligt kär. Jag ska inte ljuga, hormonerna är jobbiga. Speciellt de efter förlossningen. Det kommer nog bli tufft att komma över honom i och med att ni kommer behöva träffas en hel del framöver.

    Jag har två gånger blivit oplanerat gravid. Båda gångerna i förhållanden i och för sig men jag gjorde abort en gång och behöll en gång. Den gången jag gjorde abort så velade jag fram och tillbaka i veckor tills jag en dag helt plötsligt kände vad som var rätt och jag har inte ångrat det en dag.

    Jag tycker att du resonerar så pass klarsynt och tänker på alla aspekter att jag är övertygad om att du kommer att fatta det beslut som är rätt för dig. För det är det enda viktiga här. Det som är rätt för dig.
  • Anonym (Hanna)

    Det tog fyra år att komma över honom helt.

    Inte så att jag gick runt och var olyckligt kär hela den tiden, jag dejtade andra och så.

    Men så fort jag träffade honom kom känslorna tillbaka.

  • Anonym (Solros)
    Anonym (.) skrev 2018-08-07 20:21:18 följande:

    Fast nu är det ju så att pappan gärna vill ha barn och vill att ts behåller. Och det va ju just ensamstående du menar eftersom ts är ensamstående oavsett om pappan velat eller inte velat ha barn så är hon ensamstående hur eller hur


    Ja, jag läste det. Skulle jag inte ha svarat dig då?
  • Less is more
    viseversa skrev 2018-08-07 17:06:50 följande:

    Låt henne göra det då. Vad ska hon göra? Hon kan välja att gå vidare med mannen eller göra slut. Inte ts problem. Sen kan man ju dra en vit lögn och säga att man blev gravid 3 veckor innan man egentligen blev det. För att skona henne lite. 


    Ja, och det är inte första gången man hört talas om barn som blivit till mittemellan två relationer. Det kanske inte är helt ovanligt.
  • Mytilio

    Bara du kan ta ett beslut, men jag hade efter den erfarenhet jag har av abort behållit barnet, särskilt iom att pappan verkar agera ansvarsfullt. Finns en risk att känslorna av förlusten av ditt barn blir starkare än den olyckliga kärleken...som om den inte återupptas förmodligen kommer ebba ut med tiden.

    Sen säger jag inte att det kommer bli lätt eller svårt, det är omöjligt att veta i förhand.

    En dag i taget, saker och ting löser sig..

    Hoppas du kommer fram till ett beslut som känns bra i hjärtat.

  • Anonym (Bra)

    Jag tänker behåll, med tanke på din ålder och att pappan agerar så moget och ansvarsfullt och att även han vill behålla det liv han varit med och skapa.

    Visst kommer det kännas avigt när du kommer bo ensam med ert barn, men samtidigt så kommer du få ett barn att älska, med det fina från den man du har fått barnet med.

    Barn är en gåva, och med pappans inställning så känns det ju litet menat att ert barns liv skulle bli till.

    Väljer du abort kommer du alltid undra vem det kunde blivit, och så vet du ju inte om du har chans på fler barn.

    Inte drömläge precis, men heller inte så värst, med det fina stödet han visar.

    Tänk att du tar beslutet nu, och ta det en gång för alla nu, tidigt. Grubbla inte på det senare i graviditeten eller i livet om du behåller :)

    Lycka till!

  • viseversa
    Anonym (Solros) skrev 2018-08-07 19:08:00 följande:
    Nä, det är det inte. Men det kommer ett barn så småningom.....
    Ja? Vad vill du ha sagt? Du vet att många barn växer upp med en ensamstående förälder idag va? Och det går utmärkt.
  • viseversa
    Anonym (Solros) skrev 2018-08-07 19:08:51 följande:
    Är du frisk, eller?
    Japp men däremot är inte du det. Gå och hata någon annan stans och sitt och gråt ölver alla orättvisor mot männen. Hahaha
  • Anonym (Solros)
    viseversa skrev 2018-08-08 08:02:42 följande:

    Ja? Vad vill du ha sagt? Du vet att många barn växer upp med en ensamstående förälder idag va? Och det går utmärkt.


    Ja, det vet jag. Och dom är alldeles för många tyvärr. Jag vet att det finns barn som saknar en pappa i deras liv. Sorgligt.
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Solros) skrev 2018-08-08 09:30:14 följande:

    Ja, det vet jag. Och dom är alldeles för många tyvärr. Jag vet att det finns barn som saknar en pappa i deras liv. Sorgligt.


    Detta barnet kommer ju inte sakna en pappa i sitt liv? Sen ska du väl snarare rikta de känslorna mot papporna, eftersom det är de som (rent generellt) inte tar ansvaret för sin avkomma.
  • Anonym (Emma)

    TS, jag tycker att både du och den blivande pappan verkar vara kloka och empatiska människor och jag är helt säker på att ni kommer att kunna ta hand om ett barn och ge det en fin uppväxt.

    Olycklig kärlek går över, även om det är tufft i början. Däremot är sorgen över att vilja men inte få barn livslång så om jag var i din sits skulle jag utan tvekan behålla. 

    Förstår att det är många känslor just nu men mycket förändras när man får ett barn och kanske kommer du att se allt annorlunda när barnet väl är fött och relationen till ditt ex har stabiliserat sig lite. Jag tänker att känslorna för barnet liksom "tar över" och att det inte är så mycket plats kvar för sorgen över exet, men kanske har jag fel.

    Lycka till i alla fall! :)

  • Anonym (Jill)

    Med tanke på din ålder så vore det kanske smart att behålla. Vem vet, det kanske blir hur bra som helst.

  • Anonym (bebis)

    Om du känner dig minsta tveksam till abort, så gör det inte. Då är nog risken att du skulle ångra dig stor. Tycker du ska ställa dig själv frågan om du vill ha barn? Där har du svaret. Allt annat runt omkring löser sig alltid.

  • Physalis

    Har inte läst hela tråden.

    Personligen hade jag gjort abort och med insikten om hur gärna jag ville ha barn sedan fixat insemination.

    Varför?

    För jag hade inte velat sätta ett barn till världen i den situation som antagligen kommer bli. Där han är arg och bitter och agerar där utefter. Jag har läst allt för många historier där pappan antingen är helt frånvarande eller använder barnet för att förstöra för mamman. Tortyr för barnet framförallt men också en själv.

    Abort är inget som skulle vara traumatiskt för mig dock vilket underlättar mitt resonemang såklart.


    Korrekturläser som en kratta
  • Physalis

    Jag ser art det löst sig för dig nu när jag läst tråden.

    Eftersom han vill ha barnet så behåll tycker jag. Med två föräldrar som båda verkar väldigt vettiga och mogna så får nog barnet det bra.


    Korrekturläser som en kratta
Svar på tråden Är det dumt att inte göra abort?