• Dropdead1

    Vad leker era småttingar med?

    Vad roar era kids, säg i åldrarna där runt 8 - 16 månader någonstans.

    Är det några speciella leksaker ditt barn fastnat för? Vilka är favoritsångerna, eller kanske lekarna?

    Helt enkelt, vad roar ditt barn?

    Min 10 månaders kille älskar att krypa och ?jaga? efter tomma petflaskor, det ser så roligt ut. På andra plats kommer nog teskedar att slå med så det låter. Han har såklart riktiga leksaker, men är för liten för att riktigt uppskatta dem än. Att leka tittut eller att hoppa i famnen så tårna ger blåmärken på mina ben är också saker han gillar haha.

    Vad gillar ditt barn?

  • Svar på tråden Vad leker era småttingar med?
  • Hyllemor

    I den åldern var petflaskor, tomma toapappersrullar och kastrullskåpet bäst i världen. Jag fyllde små petflaskor med glitter och karamellfärgat vatten, så blev det ännu roligare. Jag gjorde också "flaskmaneter."


    I övrigt så gjorde vi fingerfärg med filmjölk och karamellfärg. Han åt ungefär lika mycket som han målade, men jag har fina målningar som jag har kvar än idag.


    Han gillade också klotsar (även om han var urkass på att stapla dem) samt hade en stor fascination för sopbilar (jag sprang runt med honom i vagnen tidigt om mornarna för att se sopbilen, tills en sopgubbe frågade om vi ville åka med och ville dessutom ha med oss i någon form av reklamkampanj med barn och sopbilar, men då hade vi jagat sopbilen under 1,5 år; han var precis fyllda två år och hade första veckan på förskolan, så det gick inte.) 


    I övrigt lekte vi med "inomhussand" (rågmjöl och några matskedar olja - funkar lika bra med vetemjöl." samt vanliga vattenfärger, whiteboard och svart tavla, samt bilar och "lilla bocken bruse" Vi hittade tre - nej två - plastbockar (den tredje bocken var dessvärre en plasthund) köpte en bro från en akvariebutik och så använde vi en orch från "Sagan om ringen" och sjöng "Lilla bocken bruse" hundra miljoner gånger. Vi läste Wirséns böcker till dödas ben (han är 7 år idag och kan ännu citera vissa bitar) samt letade snäckor, sniglar och insekter utomhus.

  • Maymom

    Kurragömma tycker min tiomånaders är kul. Jag gömmer mig och han letar.

    Rasera torn jag byggt är en annan favorit.

    Ta ur pusselbitarna ur pussel.

    Maracas eller ägg att spela med.

    Badleksaker och plastdjur.

    Sladdar och värmeljus letar han alltid rätt på och kryper runt med...och pilla på allt utomhus är också jättekul.

    Skafferiet har varit en höjdare att stå och greja i men inte lika mycket nu längre.

    Sittdelen på vagnen när den ligger på golvet, ser ut som han kör omkring i den.

    Klättra i trappor...

    Aktivitetshus med massa knappar med olika ljud.

    Fotbollen sparkade han på några varv i trädgården i helgen.

    Sen har vi testat måla med fil, måla med vanlig färg med plastpåse runt duken och fylla en plastpåse med vatten och små paljetter men det var nån månad sedan så ska testa det igen nu när han är lite större då han tröttnade fort på det sist.

    Så lite blandat leksaker och saker som egentligen inte är till för att leka med. :)

  • Anonym (Onödigt)

    Leksaker har hon men onödigt hon leker hellre med petflaskor,tandborstar, vispar med mera

  • Anonym (.)

    Som de flesta andra säger så har min bebis också alltid älskat saker som inte är leksaker. Flaskor, kastruller, dammsugaren m.m. Men några "riktiga" leksaker som varit väääldigt uppskattade (han är 12 m nu) är brioclownen, brios bollbultbräde, "jag leker och lär"- pussel (med djur, fordon osv..) och en bilbana (en sån där man släpper bilen längst upp och så åker den neråt).

    Bollhavet och bobby car är också uppskattade saker :)

Svar på tråden Vad leker era småttingar med?