• Anonym (Ts)

    Abort i hemlighet

    Hej

    Trodde aldrig jag skulle hamna i den sits jag nu sitter i. Några kommer nog håna mig, andra kanske kan hjälpa mig. För tre år sedan mötte jag min kille, han var charmig, snäll, romantisk och bara helt enkelt... Älskvärd .

    Ska inte gå in på hela historien, den är för mörk. Men, jag står i startgropen till att lämna honom. I början av januari (då han kommer åka på tjänsteresa under en vecka). Med hjälp av en kollega så är bollen äntligen igång.

    Jag har sedan sex månader inte fått äta p piller för honom. Han är ingen man säger emot har jag fått erfara sedan lång tid.

    Tyvärr ÄR jag gravid. Han vet INTE. Och kan inte få veta heller. Jag vill inte ha det här barnet eftersom jag efter Januari ALDRIG mer vill ha med honom och göra. Eller hans familj.. vi har inga barn med andra ord.

    Men jag kan heller inte ringa vårt sjukhus för abort. Hans syster arbetar på gyn, får hon veta att jag kommer dit, får han veta direkt. Då kan det sluta i katastrof.

    Jag har hittat en sida på nätet som säljer abort medicin, min kollega kan köpa i sitt namn och betala och sedan ge mig den.

    Törs man beställa från internet? Globalapoteket heter sidan? Vet inte annars vad jag ska göra..

    PS kommer nog inte vara så aktiv i denna tråd efter det går inlägget. Ska radera att jag varit inne på denna sida. Men tittar på jobbet imorgon vad ni skrivit.

  • Svar på tråden Abort i hemlighet
  • Anonym

    Jag tycker du ska kontakta kvinnojour omgående. De kan ge dig råd.

  • Anonym (Nej)

    Kontakta ett annat sjukhus och gör abort där istället. Och kontakta en kvinnojour.

  • Drottningen1970

    Om du är rädd för denna man som det verkar. Vad blir skillnaden om några månader då du uppenbarligen planerar att lämna honom? Om han kan bli farlig i denna situation så kommer han även att bli farlig när du lämnar honom.

    Om hans syster skulle bryta sekretessen så begår hon ett allvarligt brott.

  • madame8790

    Du går naturligtvis inte till gyn där din killes syster jobbar, det finns FLER.

    Ta kontakt med mvc och förklara läget och att du måste komma till en annan gyn i ett annat län.

    inga abortpiller från nätet. Det kan sluta i katastrof med resultat att du förblöder.

    Sök dig till gyn I ANNAT LÄN. Du har rätt att välja själv.

  • Anonym (M)
    Anonym (Nej) skrev 2021-11-16 21:20:00 följande:

    Kontakta ett annat sjukhus och gör abort där istället. Och kontakta en kvinnojour.


    Tänkte precis skriva samma sak. Kontakta ett annat sjukhus
  • Anonym (Soc)

    TS - imorgon kontaktar du socialtjänstens relationsvåldsteam. Varje kommun har stöd för detta - de kan hjälpa dig till skyddat boende, få kontakt med psykolog, skydda dig mig våld etcetera. etc. www.kollpasoc.se har kontaktuppgifter till socialtjänsten i hela landet. Tänk om din sambo inte åker bort i januari eller något annat händer? Du måste därifrån NU.

    Som andra sagt tidigare kan du göra abort varhelst du önskar i landet. Du hittar numret till olika gynmottagningar på 1177.

  • Anonym (Ari)

    Säger som de andra, sök vård på ett annat ställe än det hans syster jobbar på.

    Dock bör du nog komma på någon sorts lögn du kan dra efteråt?

    Har själv inte gått igenom abort. Känns viktigt att nämna. Förstår också att alla aborter inte är likadana, vissa har mer ont, andra mindre osv. Menar absolut inte att skrämma upp heller! Bara så han inte fattar vad som händer. Dubbelkolla gärna det jag säger, eller rätta om jag har fel.

    Har endast varit stöd för nära vänner och familj som gjort det, och de fick kraftiga blödningar och mycket ont. Om jag minns rätt (snälla rätta mig annars) kan även delar av fostret "fastna" vilket kan göra väldigt ont och kräva vård ganska omgående, så om det går, säg att du ska sova över hos föräldrar eller en nära väninna. Gärna att du gör det också, men det är nog bra om de har bil om du måste åka in..

    Om det inte går att sova över hos nån, kan du ljuga om att du har mens? Brukar du ha så kraftig mens att han inte skulle fatta om det blir så att det gör riktigt ont?

    Än en gång, rätta mig om jag har fel (!), men tror (!) man måste ta X antal tabletter X gånger om dagen under det dygn man gör aborten (om den är medicinsk). Kan du gömma pillren och ta dem på toa? Kom på en lögn för ifall han hittar tabletterna eller ser dig ta dem.

    Hur långt kan du åka utan att han märker att något är på lur? Har han spårning på din telefon? Vad kan du säga till honom ifall du måste stanna på avdelningen längre än räknat?

    Viktigt! Det finns en risk att systern ändå kan upptäcka aborten via journalen. Mitt tips är att spärra den så att personal utanför just den vårdenhet där aborten utförs inte kan se journalen. TS, detta gör du på vårdguiden 1177. Logga in, sen under "Övriga tjänster" hittar du "Spärra journaluppgifter". Detta tycker jag du ska göra oavsett vad.

  • Anonym (Kompis/förälder?)

    Hae du en kompis eller förälder som du verkligen kan lita på? Om du har det så kan du säga att du ska följa med som mentalt stöd till sjukhuset i fall någon ser dig. Säg även att du ska sova över för att vara ett extra stöd.

    Får du frågor då säg att din kompis är orolig och väntar på provsvar. Det är även viktigt att nu båda säger samma sak.

    Det låter helt galet men du är i en situation som är utöver det vanliga.

    Säger även att du måste ringa kvinnojouren gör att få hjälp.

    Kan du låna en kompis mobil och ringa?

    Se även till att din journal blir spärrad. Du kan göra det när du loggar in via 1177.

    Sist men inte minst, om släktingen skulle skvallra över att du gjort en abort så kan hon bli av med jobbet. När man skriver på ett sekretess avtal så kan det bli svårt att gå nytt jobb. Då arbetsgivaren kan skriva det i sina referenser.

    Det är helt galet att kvinnor än i dag 2021 måste ljuga, leta upp farliga preparat som kan vara allt frpn tvättmedel i piller form till rent gift för att det är sådan tabu och skam.

    Jag önskar dig allt gott och ett stort lycka till.

  • Anonym (Nej)

    Ts du rensar din historik i dator/telefon efter att ha skrivit ett sådant här inlägg va? Så att inte din partner upptäcker något den vägen

  • Anonym (K)

    Och byt lösenord till telefon, mail, sociala medier osv!

Svar på tråden Abort i hemlighet