• Lällas

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!
    För oss med Ulcerös Colit & Crohns.

    Här kan man fråga om besvär o sjukdomar o läbbiga undersökningar som har med mag o tarmsystemet att göra, den samlade erfarenheten är stor.
    Välkommen!

    Här följer en lista på oss som brukar hänga i V.V.S trådarna. Saknas ditt namn skicka mig ett mail eller lägg ett inlägg i min Gästbok.

    CROHNS
    grådis
    LillTrulsa
    kahlua
    Dalkulla
    Tölander
    Calylite
    Itmorsan
    MaryJo
    Fru U (med hud,muskel och ledvärk) och stomi
    Nio
    Skytten64
    MaddeK (och stomi opererad)
    Maggis

    ULCERÖS COLIT
    Nallatalla (opererat bort tjocktarm och har tillfällig stomi)
    mumlin (med följdsjukdom primär skleroserande cholangit)
    Kusin Knase
    Linnann
    LoneStarState
    wonderwoman
    Tessi81
    MrsDream
    68:an (med följdsjukdom ledproblem)
    AnnaKennyLea
    Mallansprallan
    Sandervig
    Storken78
    nea00
    willow82
    havsbris
    Prommis
    Lällas (IRA opererad)
    vinterland
    Twentyfourhours
    Dist
    Nebulosa
    Blåbärspappa
    2äggmamma
    JajjaB
    Lilla Mimsan
    MissDisa
    Disa9 (med följdsjukdomen skleroserande colangit)
    Sassa84 (med bäckenbenbensresevoir)

    IBS
    Nebulosa
    68:an
    Vem är jag
    mysis nr1 (samt gallsaltsmalabsobtion)

    VÄNTAR PÅ DIAGNOS?
    Bcsvensk

    ANHÖRIGA
    gmt för Lucas med Ulcerös Kolit
    Molle72 för Rebecca med Ulcerös Kolit
    Slj för Lucas med Ulcerös Kolit
    Malvas Mam, mamma till Linnea med Ulcerös Kolit

    Länk till förra tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m22148483.html

    Länk till gamla trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m18868356.html
    www.familjeliv.se/Forum-5-95/m15622597.html www.familjeliv.se/Forum-5-95/m12884634.html
    www.familjeliv.se/Forum-5-95/m10404966.html

    Länkar till lite annat tarmrelaterat:
    www.sjukvardsradgivningen.se/artikel.asp
    netdoktor.passagen.se/default.ns
    www.magotarm.se/attleva.html
    www.ilco.nu

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-09-26 18:56:54:
    UC: Julitös

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-09-26 18:57:44:
    Väntar på Diagnos: Jenny F

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-10-22 21:28:57:
    Crohns och IBS: Smulfröken
    Crohns: Tussan06

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-11-09 17:31:13:
    Crohns: flipfloppan

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-11-09 22:02:21:
    Under utredning: Mammasknodd

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-11-13 23:19:20:
    UC: joannakba

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-11 20:19:53:
    IBS och under utredning för Crohns: fixarmamma

    IBS och Crohns: TrasigMage

  • Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!
  • 68an

    Hej tjejer!

    Jag hinen rinet läsa..ska med mina kollegor på middag/fest nu, känns jättekul att få skringra tankarna ikväll ist. för att gå hemma i kväll o oroa sig och gråta MEN jag vill att NI tänker på mig i morgon

    Kl. 10,30 ska jag till hjärtspecialisten så jag hoppas jag får släppa ett antal stenar där då jag går hem. Håll tummarna för mig!

    Kramr till er alal från mig

  • Billy och Jag

    hej hej..

    nu är jag hemma igen.. allt gick bra.. förutom att de fick sticka mig FEM ggr innan det gick.. de fick skicka efter en tjej från narkosen och då gick de..

    Ja, så nu är det väll bara att vänta och se vad som händer!

    Nu är jag huuungrig.. åt buffe men det var så långt mellan toalett och bordena så jag vågade inte äta så mycket.. hade så ont i fötterna så att ta sig till toan tog sin tid.. Så jag fick bara i mig en äcklig pizza bit... Men nu ska jag iaf äta nått.. kolla om det är nån skillnad på tarmarna.. hehe.. men det är väll lite tidigt för det gissar jag

    Alla var iaf jätte trevliga och det gick fort.. 3 timmar sa det plus en timme för observation.. men allt var klart på 2 timmar.

    Madde: Det är ingen som direkt har kollat upp varför vi inte kan få barn.. men jag har inte användt skydd på 6 år och inget händer fasten vi försökt aktivt.. Jag har ÄL och allt men det verkar vara nått som inte funkar.. Har inte orkat kämpa med att få hjälp.. Det har varit så mycket annat de sista två åren.. vi skulle börja utredning precis innan jag vart sjuk.. men då vart jag ju som sagt sjuk ist... Operationerna vet jag inte om de påverkar.. blev ju inte med barn INNAN det heller..


    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • skrutteluttan74
    68an skrev 2007-10-04 15:43:32 följande:
    Hej tjejer!Jag hinen rinet läsa..ska med mina kollegor på middag/fest nu, känns jättekul att få skringra tankarna ikväll ist. för att gå hemma i kväll o oroa sig och gråta MEN jag vill att NI tänker på mig i morgon Kl. 10,30 ska jag till hjärtspecialisten så jag hoppas jag får släppa ett antal stenar där då jag går hem. Håll tummarna för mig!Kramr till er alal från mig
    Jag håller tummarna för dej...både att du får en toppen kväll och för att det kommer gå super i morrn...Hoppas du kan roa dej kungligt i kväll
  • skrutteluttan74
    Lone Star State skrev 2007-10-04 17:01:39 följande:
    hej hej..nu är jag hemma igen.. allt gick bra.. förutom att de fick sticka mig FEM ggr innan det gick.. de fick skicka efter en tjej från narkosen och då gick de.. Ja, så nu är det väll bara att vänta och se vad som händer! Nu är jag huuungrig.. åt buffe men det var så långt mellan toalett och bordena så jag vågade inte äta så mycket.. hade så ont i fötterna så att ta sig till toan tog sin tid.. Så jag fick bara i mig en äcklig pizza bit... Men nu ska jag iaf äta nått.. kolla om det är nån skillnad på tarmarna.. hehe.. men det är väll lite tidigt för det gissar jag Alla var iaf jätte trevliga och det gick fort.. 3 timmar sa det plus en timme för observation.. men allt var klart på 2 timmar. Madde: Det är ingen som direkt har kollat upp varför vi inte kan få barn.. men jag har inte användt skydd på 6 år och inget händer fasten vi försökt aktivt.. Jag har ÄL och allt men det verkar vara nått som inte funkar.. Har inte orkat kämpa med att få hjälp.. Det har varit så mycket annat de sista två åren.. vi skulle börja utredning precis innan jag vart sjuk.. men då vart jag ju som sagt sjuk ist... Operationerna vet jag inte om de påverkar.. blev ju inte med barn INNAN det heller..
    Åhh...Jag hoppas detta funkar för dej nu...verkligen,skönt att det gick fortare n de sagt,det är alltid ett plus i kanten
    Trist du inte fick i dej så mycke mat,Buffé brukar ju va knaon annars..:Om man har en toa i närheten vill säga
  • dalkulla26

    hej

    madde: jag hoppas att tabletterna skulle hjälpa mig men jag är konstant trött. Det var så sjukt att när jag tog proverna så såg jag i min journal på MVC att det stod att jag hade b 12 brist och att deras läkare skulle ta tag i det, för det var inte bra när man var gravid.. men inget hände så jag ringde min tarmläkare som då satte i tabletter.. men frågan är ju om tabletterna gör någon nytta, kanske skulle be att få ett nytt prov. det är som du säger b 12 har väldigt stor marginal i referensvärden så när man ligger under det lägsta har man haft det ett bra tag. man kan även ha bri´st som du säger utan att ligga under men mycket lägre än topvärderna... nu vart jag lite tjatig...tar du behepan sprutor regelbundet nu?

    bc Svensk: kram på dig och jag är säker på att allt kommer att lösa sig på bästa sätt

    lone star state.. skönt att du fått behandling hoppas på bra resultat

    lällas.. när börjar du nya jobbet?

    nalla: hur har du det?

    kram på er alla

  • MaddeK81
    Lone Star State: Ok då förstår jag! Det kanske va nån annan som skrev nåt så jag uppfattade som att du trodde att att du inte kunde få barn om du fick ta tillbaka stomin... Känner ett par stycken som kämpar med IVF och det är ju en procedut i sig. Förstår om det känns motigt att sätta igång med utredning och allt när man inte mår bra i övrigt. Hoppas ni hittar en lösning med bebisverkstad/adoption som känns bra för er!
    68an skrev 2007-10-04 15:43:32 följande:
    Hej tjejer!Jag hinen rinet läsa..ska med mina kollegor på middag/fest nu, känns jättekul att få skringra tankarna ikväll ist. för att gå hemma i kväll o oroa sig och gråta MEN jag vill att NI tänker på mig i morgon Kl. 10,30 ska jag till hjärtspecialisten så jag hoppas jag får släppa ett antal stenar där då jag går hem. Håll tummarna för mig!Kramr till er alal från mig
    Klart vi tänker på dig!!! Dalkulla: Japp, jag tar behepansprutor varannan månad men jag ska ringa och koll om det är ok att jag tar dom tätare dör jag hinner känna av att jag behöver påfyllning innan det är dags för nästa injktion varenda gång. Jag tycker du ska fråga om du kan få börja med sprutor istället. Jag trodde min läkare skulle protestera och säga att det räckte med tabletter men han sa att han inte brydde sig vilken form jag fick i mig det i bara jag fick i mig det!
  • grådis

    Hej på er

    Lällas och BCsvensk, tack vad söta ni är

    MaddeK, jag har sagt till sambon att han ska sätta sig och skriva ner lite inför helgen...jag har försökt att börja..men det är inte lätt...men man får ju prova allt som går ...ibland räcker det inte att bara prata, för som du säger...man kan ha sagt det massa gånger men inget ändras...har de filter i öronen eller?

    68n, suck vilken trist promenad
    Hoppas du har trevligt ikväll. Bra sätt att skingra tankarna. Sitter man hemma är det lätt att man försjunker i oro och grubbleri, bättre att omge sig med folk och få tänka på annat.
    Ska tänka på dig imorgon. Kika in och berätta när du kommer hem.

    LSS, vad skönt att det gick bra.Tråkigt bara att de fick sticka så många ggr Hoppas att det snart ger effekt och att du blir piggare.
    Ge inte upp barngrejen ännu. Du skriver ju själv att ingen utredning eller undersökning gjorts...då kan du väl inte heller kasta in handduken och bara släppa det o kolla på adoption?
    Boka tid på gyn och ta med mannen och kolla er bägge två. KRam på dig tjejen, håller tummarna för dig att allt ska lösa sig.

    BCsvensk, jösses,hade nog missat att det var sååå jäkligt med diskbråcken. Stackare, nä det låter ju inte som ett drömläge att bli bebisförälder med den kroppen och situationen och framtidsutsikterna. Det är viktigast att du mår bra och att du kan vara en pigg människa, bra mamma och trevlig fru. Din kropp och hälsa går först. Sköt om dig. Uschiamig va jobbigt. Kram kram kram i mängder
    ( vad gäller frågan om sambon o mig..nä, vi har inga barn ihop, han har två sen förut som bor med oss vv. )

    Fru U, håller tummarna för att du får köra igång ivf-köret snarast. Hur går det med kissekatterna då? Håller de sig friska?

    Jag är lite nervös inför helgen, så jäkla splittrad. Vill helst ha en romantisk kväll och gå ut o käka på ett mysigt ställe och sen bara vara...men vet ju att det inte dröjer länge innan verkligheten kommer ikapp och problemen är desamma, så vi måste ju prata och försöka reda ut det. Är mest bara rädd för vad som händer om man inte kommer på nån lösning...

    HA de gott alla, tack för att ni finns Ni är viktiga

  • grådis

    Dalkulla, jag får B12 tabletter nu, Betolvidon
    Har fått injektioner förut när jag var i sämre skick.
    Tycker att sedan jag började käka mer nötter, frön, avokado,frukt osv och mina folsyretabletter och B12 så är jag lättare till sinnet och lite piggare.
    När ska du börja på det nya jobbet?

  • Sara78

    Hej! Ursäkta att jag smyger in här i er tråd men jag tänkte kolla om det finns någon som vet lite mer om Remicade här? Min man ska nämligen få påbörja sån behandling (han har ulcerös colit) men vi håller just nu även på med IVF. Så det jag egentligen undrar är om han kan göra Remicadebehandlingen samtidigt som vi gör IVF? Eller om han måste vänta?
    Jag har kunnat läsa mig till att kvinnor som får Remicade ska skydda sig och undvika bli gravida när de behandlas + sex månader efteråt men det står inget om män?!

  • Grannen

    Hej

    Tänkte uppdatera lite om mitt läge för den som är intresserad.

    Har blivit kraftigt försämrad med ett bilirubin på 173, trött-så trött. Så nu är det väl snart dags för mig antar jag, läkaren ringde idag och jag är sämst på listan denna veckan. (kan ändra sig redan imorgon men just nu är jag sjukast)
    Alla är så rara och jag har blivt uppringd av både sköterska och läkare. (hur ofta händer det, annars sitter man i telefonköer som är milslånga!) Jag känner mig väl omhändertagen och redo för operationen, förmodligen för att min livskvalite är så dålig. Visst är jag skiträdd det är en _stor_ operation men jag vill så gärna börja kämpa nu istället för att vänta och vänta. Det värsta känns nu som det blir att vara borta från dottern.

    Kramar till er som mår dålig och kramar till er som mår bra just nu!
    Jag läser det ni skriver och tänker mkt på er!

    KRAM!

Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!