• Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Nu fortsätter vi vårt babbel under resan mot våra små. {#lang_emotions_smile} Här samlas vi som har diabetes typ 1 och är gravida, för att diskutera dagliga blodsockerkontroller, hba1c, tillväxtultraljud, mat och annat som har med hanteringen av vår diabetes under graviditeten att göra.

    Välkommen!

    bf-tråd: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47858295.html

    förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m48213362.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-06 22:13
    Ny bf-tråd!!! www.familjeliv.se/Forum-2-143/m51905038.html

  • Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare
  • Skrutt04

    Skogsrå: Gick du på spec på Danderyd? Jag gör det denna gång, de två förra gick jag på KS.

    Blir bara så fundersam och tänker kanske lite för mycket. Om man är omogen i v 38 och "riskerar" att hamna i samma läge som er så kanske man ska vänta en vecka till med igångsättning och hoppas på att barnet inte blivit allt för stort, då i v 39 måste ju chansen att kroppen är mer mogen ökat ordentligt eller? Tänker jag desperat

    HUvudsaken är ju egentligen att alla mår bra och att bebisen kommer ut men, men man vill väl alltid ha det på sitt sätt

    Jag kanske har haft otrolig tur att min kropp varit så "lättlurad"/kommit igång så enkelt och funkat hela vägen fram. Trodde det var lika för alla... Hmmm, ja där fick man nåt att tänka på.

    Tack vänner!

  • blehnda

    Hej! vill också prata förlossning men ännu känns det väldigt avlägset. idag var vi till vårt bankombud och fick ett lån på bil, så nu ska vi bara hitta det vi vill ha och bli av med den lilla som vi har, sen är vi vi redo för barnbilstolar och vagnar på resandes fot=)har även köpt en jätte stor bikini, så nu har jag ingen ursäkt att inte gå och bada på fredag!

    I morgon ska jag träffa doktorn igen, nytt hba1c och nya värden att granskas. är lite nervös men han är så himla go min doktor så det ska nog gå bra.  Nu är det verkligen underbart i solen på dagarna, hade vårjackan idag på stan, fy fan vad trång den var! INGEN kunde missa kulan som stack ut under halsduken!!!

    Hoppas ni aandra har haf en finfin dag! kram!

  • Skogsrå

    Ja, jag gick på specialistmödravården på Danderyd. Jag blev iofs inte igångsatt för att barnet var för stort utan för att jag hade hepatos. Men vad jag har hört om "för stora" barn finns det risk för att moderkakan lägger ner, och därför vill man inte vänta alltför länge med att få ut barnet. Annars antar jag att du tänker rätt!
    Men - ta en rejäl diskussion med dem om hur de tänker, tycker jag. Håller tummarna för att du kan få föda vaginalt igen när du verkligen vill det!

  • ebyl

    skrutt: Det är väl eg ingen skillnad på bs när man väntar två som en. Fast det är så svårt att veta. Har allmänt mer besvärligt med bs den här gången, tycker jag behöver höja mycket mer åt gången. Antingen beror det på att det är två eller nåt annat... Sen är väl allt besvärligare den här gången, när man redan har ett barn utanför som kräver uppmärksamhet. Jag lägger inte alls ner samma tid för bs, jag glömmer/hinner inte. Tycker tiden rusar iväg å vips har jag gått en vecka med för högt bs...
    Hoppas du blir lite klokare ang. ingångsättning eller ej. Jag har inget att tillägga till det som tjejerna redan skrivit ovan! jag blev igångsatt i v. 39+6 å var då rätt mogen så därför gick min igångsättning väldigt smidigt till!

  • Skrutt04

    Godmorgon och tack alla!

    Än så länge var flödet bra i moderkakan i alla fall. Fortsättning följer m a o.

    Sålänge får man njuta av solen och bara ladda

    Har så svårt att sova nu på slutet men det är väl som det ska vara, samma visa varje gång. Konstigt att man sover bättre på dagar och kvällar i soffan än nätterna i sängen. Men det är väl antalet timmar i sträck som är det tuffa för kroppen. Mini väcker mig runt 4 tiden och kör igång med sin morgon gympa ;- Hela magen far fram och tillbaka så man nästan blir sjösjuk  Hoppas inte det sitter i efter förlossningen! Men man kommer nog ändå sakna lite att vara gravid, nu när det är sista gången. Har försökt njuta av det denna gång och inte vara så orolig, nojjig etc men tiden springer iväg och snart är det över och svårt att minnas hur det var. Ja, ja hoppas dottern låter mig vara med på ett hörn när hon är gravid och 30 år

    Kramkram

  • Fiyali
    Vilda Tiger skrev 2010-03-09 14:01:21 följande:
    Pjuh! Nu är jag tillbaka från TUL;et där de även kollade hålrummen i hjärnan. Det såg tack och lov bra ut! Lite större än medel men ändå helt normala värden, sa läkaren, och han var väldigt tydlig med att vi inte skulle oroa oss över det här mer. Han var så otroligt duktig, läkaren, och jag har aldrig sett så fina ULbilder förr, och då jag har ändå gjort rätt många UL under mina båda graviditeter. Man såg ansiktet och jag är så himla förälskad i min bebis i magen. Den låg som jag trodde; med huvudet nedåt och ryggen mot min vänstra sida. Fötterna låg och sparkade uppe i högra hörnet av livmodern, och det är ju där jag känner dem hela tiden. Vikten uppskattades nu till 1434 gram vilket var 12,1 % över standardkurvan, så även där är jag nöjd. Nu är det fyra veckor till nästa ultraljud och jag är så glad att det gick så bra idag!
    Vad härligt att allt såg bra ut!
    Visst är det härligt med barn som ligger i den positionen, alltid redo att sparka till revbenen, allra helst när man pratar i telefon med någon "myndighetsperson" som inte alls vet att man är gravid, så ger man ifrån sig ett sånt härligt stön "ah" mellan varven :)
    Oh det är så roligt när de är duktiga och kan sin sak! Allt blir så mycket mer verkligt då :)
    ...ibland räcker det inte med att man gör sitt bästa, ibland måste man göra det som krävs...
  • Sinnika

    Har tid för igångsättning i morgon! Börjar bli lite nervös, är ju i v. 39+5 då så helt omogen borde jag väl inte vara? Ska in på bedömning i dag och är livrädd för att de ska säga typ "men här har ju ingenting hänt som kan tyda på att förlossningen kan börja snart". Vet ju att risken för att tvingas avsluta med snitt ökar då... och jag vill ju helst undvika det.


    Sen känns det ju inte så kul att någon ska in och fingra "där" heller. Att det måste ske under förlossningen är jag inställd på, men inte detta. Redan idag. Och en man. En (troligen) skitduktig förlossningsläkare som inte bryr sig det minsta om de hundra kvinnor han klämmer på varje dag i jobbet, men ändå. Känner mig lite skör och extra känslig nu när jag är gravid. Och lite orolig inför i morgon som sagt!
  • Fiyali
    Sinnika skrev 2010-03-11 08:00:08 följande:
    Har tid för igångsättning i morgon! Börjar bli lite nervös, är ju i v. 39+5 då så helt omogen borde jag väl inte vara? Ska in på bedömning i dag och är livrädd för att de ska säga typ "men här har ju ingenting hänt som kan tyda på att förlossningen kan börja snart". Vet ju att risken för att tvingas avsluta med snitt ökar då... och jag vill ju helst undvika det. Sen känns det ju inte så kul att någon ska in och fingra "där" heller. Att det måste ske under förlossningen är jag inställd på, men inte detta. Redan idag. Och en man. En (troligen) skitduktig förlossningsläkare som inte bryr sig det minsta om de hundra kvinnor han klämmer på varje dag i jobbet, men ändå. Känner mig lite skör och extra känslig nu när jag är gravid. Och lite orolig inför i morgon som sagt!
    Usch jag förstår din oro!
    Men jag kan berätta av egen erfarenhet att de manliga läkare som "undersökt" mig har varit betydligt bättre och mjukar än de "kvinnor" som tyckt att jaja men här är det ju bara att trycka och klämma!
    Det som är positivt som du kan tänka på "när du ligger där", är att skulle du vara helt omogen, så kan just denna "beröring" påskynda prostaglandin tillförseln, dvs, när man blir "retad" på livmoder tappen så brukar den reagera lite när man är så långt gången, så skulle du vara helt omogen idag, är du kanske "lite mer mogen" imorgon :)
    ...ibland räcker det inte med att man gör sitt bästa, ibland måste man göra det som krävs...
  • Maddie72

    Ska på hälsosamtal nu på förmiddagen. Antar att BM kommer skriva lite remisser till olika instanser så detta samtal tar kanske lite längre än vad det brukar. Är lite nervös, fattar inte varför, det är ju bara ett samtal. Ha en bra dag go vänner!

  • Fiyali
    Maddie72 skrev 2010-03-11 09:49:29 följande:
    Ska på hälsosamtal nu på förmiddagen. Antar att BM kommer skriva lite remisser till olika instanser så detta samtal tar kanske lite längre än vad det brukar. Är lite nervös, fattar inte varför, det är ju bara ett samtal. Ha en bra dag go vänner!
    Det kommer gå jätte bra :) Många lycka till!
    ...ibland räcker det inte med att man gör sitt bästa, ibland måste man göra det som krävs...
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare