• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Lydia07

    Hur gör ni  bokstäver? Jag ska dekorera en (fem..) doptårtor, och ska skriva namn mm på minst en av tårtorna.
    Hur skulle ni gjort? Försökt skriva med "pyntgelé", eller på något sätt stansat ut bokstäver i tex marsipan? (jag ids nog inte köpa sugarpaste).
    Tårtan kommer ha grädde överst.

    Funderar lite på att göra som något brett "band" med dopnamn och datum på, och lägga på ena tårtan (fodra med smör eller vad man nu brukar göra). Bandet tänkte jag i så fall vecka lite, så det inte ser för trist ut (men jag är inget proffs som de flesta här..).

  • Aiwendil
    Missy Cat skrev 2010-02-16 21:13:07 följande:
    Ja glasscreme är vaniljcreme blandat med vispgräddeJag gör alltid cremen först och hällser sedan på ovispad grädde och vispar allt till en så fast konsistens som jag vill ha.
    Aha.. du gör så.. ja, det verkar ju smart!
    Då blir det till att prova detta nästa helg. Tack tack...
    Minus 10,6 kg
  • längtan09
    Missy Cat skrev 2010-02-16 20:49:35 följande:
    *Jag kavlar allt på lite maizena mjöl på bordet! Du behöver med andra ord ingen matta eller liknande. Kavlar du på bakplåtspapper kommer du få skrynkelmärken på massan. *Jag spacklar med en "lilleman" du vet en sån där smörkniv i metall. *Köp tårtdelaren från IKEA, 79 kr och då får du lite mer roliga saker i samma paket! *Pasta färg är att rekomendera. Jag har wiltons 12-pack som bas! Mycket bra.
    Tack för tipset om IKEA, tyckte att kakburken.se var lite för dyra på den... Tack för dom andra tipsen också
    MayaS skrev 2010-02-16 20:56:33 följande:
    När jag började hade jag i stort sett ingenting.. det gick bra... Kniv: Jag har köpt en riktig tårtdelare, tycker att den är mycket bättre än en kniv och värd varenda öre jag lagt på den. Smoother: Äger fortfarande ingen men den står på min önskelista, jag använder handen för att släta ut SP/MMF med. Bokstäver: Ja det kan ju helt klart vara en bra idé, jag har bara ett set och känner mig numera ganska begränsad i det. Spatel: Använder min slickepott Färg: Jag använder bara pastafärg. Kavlingsplatta: Inget man behöver tycker jag. Jag har köpt en skitbillig slät vaxduk på rusta som jag använder till att kavla på mm. Funkar kanon!! Nått mer du måste ha?? Finns väl egentligen inget man måste ha men det jag rekommenderar är att ha en ordentlig kavel gärna i "plast". Lätta att rengöra och fastnar inte så mycket i SP/MMF
    det var tårtdelare jag menade, inte kniv Kavel i plast har jag redan.
    ~ Mamma till världens gulligaste Charlie 0906~
  • Egensinnig
    Lydia07 skrev 2010-02-16 21:19:21 följande:
    Hur gör ni  bokstäver? Jag ska dekorera en (fem..) doptårtor, och ska skriva namn mm på minst en av tårtorna.Hur skulle ni gjort? Försökt skriva med "pyntgelé", eller på något sätt stansat ut bokstäver i tex marsipan? (jag ids nog inte köpa sugarpaste).Tårtan kommer ha grädde överst.Funderar lite på att göra som något brett "band" med dopnamn och datum på, och lägga på ena tårtan (fodra med smör eller vad man nu brukar göra). Bandet tänkte jag i så fall vecka lite, så det inte ser för trist ut (men jag är inget proffs som de flesta här..).
    På min dotters doptårta skar jag ut ett band ur ett rosa marsipanlock och skrev namn o datum med färdig kristyr på tub. Funkar absolut att göra så
    På våra bröllopstårtor skar jag ut bokstäver på frihand o la på så det går ju med - lite pilligt bara
    Matilda, Matilda........
  • Lydia07

    Egensinnig: Tack, jag hade tänktköpa ett grönt marsipanlock, tårtornas dekoration blir i grönt och blått :)

  • Egensinnig
    Lydia07 skrev 2010-02-17 07:08:21 följande:
    Egensinnig: Tack, jag hade tänktköpa ett grönt marsipanlock, tårtornas dekoration blir i grönt och blått :)
    Det blir säkert jättebra! Finns ju färgad marsipan på mataffärn med som man kan kavla ut.
    Matilda, Matilda........
  • Limefrukt

    Vilket bra tips att köpa tårtdelare på ikea! De har verkligen mer än man kan tro....
    Tyvärr hinner jag inte baka så mycket tårta just nu, men jag tittar gärna på saker som jag "måste ha"


    *~*~* huuuuul! *~*~*
  • längtan09
    Gravid 89 skrev 2010-02-16 15:32:14 följande:
    Ja, det är som en upp- och nedvänd bil. Jag tycker den är bra som grund för en biltårta, eftersom den har ju en ganska så klassisk form. Den är bra att utgå ifrån om man ska göra en biltårta, tror jag
    kom på en till fråga :P hur täcker man den med SP? blir det inte massa veck när formen inte är rund?
    ~ Mamma till världens gulligaste Charlie 0906~
  • JoKo

    Först. Tack Missy Cat för döskalle-hjälpen!!{#lang_emotions_sunny}

    Sen.

    * När jag gör "Monnies tårtbotten" så blir den (i rundform) toppig. Och sen lite gummiaktig i konsistensen. Vad 17 gör jag för fel!? {#lang_emotions_yell}

    *
    Ahgrensbil-fluff. Har förstått att det är lätt att det bli för hårt, hur förhindrar jag det? Om det stämmer allstå Tack, ni är hjältar!

Svar på tråden Tårttråden del 17