• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Gravid 89
    Egensinnig skrev 2010-02-17 16:00:55 följande:
    Är det ngn som har Wiltons " Any message" set? Jag har det o funderar på om man kan använda bokstäverna separat utan att sätta in dem i listen? Borde ju funka rent teoretiskt men kul att höra om någon testat o tyckt det blev bra?
    Jag har nog aldrig använt dem i listen, om jag ska vara ärlig... {#lang_emotions_tongue_out} 
    Och ja, det har gått bra varje gång.

    Kram
  • Egensinnig
    Gravid 89 skrev 2010-02-17 17:43:42 följande:
    Jag har nog aldrig använt dem i listen, om jag ska vara ärlig...  Och ja, det har gått bra varje gång.Kram
    Kanon då gör jag så med!
    Ärförövrigt en hello-Kitty yårta det ska vara på - med mycket inspiration från din fina
    Matilda, Matilda........
  • hotflower

    För första gången när jag ska göra tårtor är jag inte riktigt i form att göra det. typiskt...för det är två stora tårtor, en korsett tårta och en "rump" tårta som ska göras till en väns 30-års kalas.

    Känner mig så tråkig hahaha...men hoppas inspirationen kommer tillbaka snart och INNAN jag sätter igång med dom, annars brukar det liksom gå åt piparns

    Är det bara jag som känner så ibland??

  • salsajenny

    Hej! Ursäkta om frågan redan ställts, orkasr inte kolla igenom hela tråden...=)

    såg att flera testat att göra cake pops, och idag gjorde jag oxå det. men misslyckades totalt....vet inte riktigt vad sopm ska vara i kaksmulet, i vissa recept står det kesella, i andra står det färskost, vilket jag tolkar som philadelphiaost...? jag tog färskost, och det smakade bara det, typ....jag mixade tyvärr alltsammans oxå, jag antar att man bara ska mixa kakorna lite,m och sen blanda med osten? eller kesellan då...?
    men om det ska vara kesella, håller det verklige ihop bollarna sen?

    nån som testat doppa i vit choklad? iaf den chokladen jag hade (fazer) blev aldrig rinnig, utan bara kletig, vilket såklart inte var så bra när jag väl doppade bollarna däri....konstigt!?

     hur stora ska de vara? mina var nog knappt som en femkrona i diamater, det kändes för mkt, men det kan beror på all ostsmak...!

    och så hade jag bara tandpetare hemma som pinnar, vilket oxå var helt värdelöst...!

    bättre lycka nästa gång, säger vi då! (med lite hjälp från er, vill säga...=))


  • Limefrukt
    Missy Cat skrev 2010-02-17 17:22:28 följande:
    På IKEA´s tårtdelare drar jag ner tråden ända ner till gummifoten (alltså lägre än det lägsta hacket) för jag tycker fyllningen är det godaste i en tårta
    Så sant! {#lang_emotions_tongue_out}
    *~*~* huuuuul! *~*~*
  • Gravid 89
    salsajenny skrev 2010-02-17 19:07:09 följande:
    Hej! Ursäkta om frågan redan ställts, orkasr inte kolla igenom hela tråden...=)såg att flera testat att göra cake pops, och idag gjorde jag oxå det. men misslyckades totalt....vet inte riktigt vad sopm ska vara i kaksmulet, i vissa recept står det kesella, i andra står det färskost, vilket jag tolkar som philadelphiaost...? jag tog färskost, och det smakade bara det, typ....jag mixade tyvärr alltsammans oxå, jag antar att man bara ska mixa kakorna lite,m och sen blanda med osten? eller kesellan då...?men om det ska vara kesella, håller det verklige ihop bollarna sen?nån som testat doppa i vit choklad? iaf den chokladen jag hade (fazer) blev aldrig rinnig, utan bara kletig, vilket såklart inte var så bra när jag väl doppade bollarna däri....konstigt!? hur stora ska de vara? mina var nog knappt som en femkrona i diamater, det kändes för mkt, men det kan beror på all ostsmak...!och så hade jag bara tandpetare hemma som pinnar, vilket oxå var helt värdelöst...!bättre lycka nästa gång, säger vi då! (med lite hjälp från er, vill säga...=))
    Jo, jag har gjort Cakepops. En gång gjorde jag utan vitchoklad, och nu senast gjorde jag med Singoalla-lakritskex (istället för Ballerina-kex, som sist) som jag doppade i rosafärgad vitchoklad. Kesella och färskost är väl ungefär samma sak, fast färskost är väl aningen mer "fastare" i konsistensen (om jag inte tar fel nu)?
    Tänk dig ett paket ballerinakex el. liknande, det väger nästan 200 g. Till detta ska man ha 100 g färskost (det behöver ju absolut inte vara av det dyrare märket Philadeplhia, kan likaväl vara det billigaste - samma sak ju ) och det motsvarar ungefär halva paketet eftersom nästan all färskost är i paket á 200 g.

    Jag mixade kakorna så mycket det bara går, de var små som sandkorn när de var färdigmixade... {#lang_emotions_tongue_out}
    Och när jag doppade i vitchoklad så använde jag också Fazers choklad (för den är ju godast).

    Senast jag gjorde orkade jag inte hålla på med grillpinnar nu senast (ren lathet), så jag använde också tandpetare. Jag lät dem torka på en tallrik, och det är väl kanske inte rekommenderat men det gick an...
  • JoKo
    Egensinnig skrev 2010-02-17 13:11:00 följande:
    Så lite så!Det blir den på min med men det är bara bra när man ska spackla den. Det mjukas upp av fyllning o spackel sedan. Jag skär i allmänhet inte bort ngt utan vänder den upp och ner så jag får botten överst och efter fyll o spackel så är den  saftig och god hela vägen .-)
    Aaah, okej. Fast eftersom jag lutar åt din idé att min smet bidde lite överbakad så var det..äuhm..jättehårt så det var nog bara bra att jag skalade lite där
  • mina12

    Har MMF som ligger och vilar just nu. Första gången jag gjort det - ska bli så spännande att jobba med det! Tyvärr fanns det inte vita marschmallows i vår lilla affär, så den är aprikosfärgad. Iof fin färg, men inte den jag hade tänkt egentligen. Kanske går att färga ändå. Hoppas det går bra, för det är ju väldigt billigt!

    Tänkte prova att täcka några blåbärscupcakes med fudgefrosting, som övning innan tårtan.

  • Missy Cat
    salsajenny skrev 2010-02-17 19:07:09 följande:
    Hej! Ursäkta om frågan redan ställts, orkasr inte kolla igenom hela tråden...=) såg att flera testat att göra cake pops, och idag gjorde jag oxå det. men misslyckades totalt....vet inte riktigt vad sopm ska vara i kaksmulet, i vissa recept står det kesella, i andra står det färskost, vilket jag tolkar som philadelphiaost...? jag tog färskost, och det smakade bara det, typ....jag mixade tyvärr alltsammans oxå, jag antar att man bara ska mixa kakorna lite,m och sen blanda med osten? eller kesellan då...? men om det ska vara kesella, håller det verklige ihop bollarna sen? nån som testat doppa i vit choklad? iaf den chokladen jag hade (fazer) blev aldrig rinnig, utan bara kletig, vilket såklart inte var så bra när jag väl doppade bollarna däri....konstigt!?  hur stora ska de vara? mina var nog knappt som en femkrona i diamater, det kändes för mkt, men det kan beror på all ostsmak...! och så hade jag bara tandpetare hemma som pinnar, vilket oxå var helt värdelöst...! bättre lycka nästa gång, säger vi då! (med lite hjälp från er, vill säga...=))
    Jag gör med kesella, just för att jag inte vill ha den salta smaken från tex philadelphia.
    Men jag höftar lite när jag häller i kesellan, bara lite i taget tills det blir en smidig smet. Skulle det bli för blött går det bra att hälla i lite potatismjöl som binder ihop det.
    Jag rullade kulor och lät dem stelna till sig ett par minuter i frysen innan jag satte dem på grillpinnar.
    Tyvärr så lyckades jag inte helles smälta den vita chokladen så att det gick att doppa cake pops´en
     
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
Svar på tråden Tårttråden del 17