• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • lindaiv
    M1986 skrev 2011-01-18 11:01:23 följande:
    Har gjort ett Sugarpastetest å jämfört massa olika Sp som ni kan läsa om här millistartorochannat.blogspot.com/2010/08/sug...  Har efter testet även provat andra så jag borde kanske uppdatera den. Gillar bäst Ballinas upplever inte att den svettas så mycket som bakels..
    Tackar kära du, ska genast kolla in........ Skrattande
  • lindaiv
    lindaiv skrev 2011-01-18 20:52:44 följande:
    Tackar kära du, ska genast kolla in........ Skrattande
    Vilket jobb  du la ner med testet, mkt intressant. men jag beställer nog Ballinas.....

    Å din pärnon mousse låter urgod´. Har en tjej som älskar chocklad, så det får nog bli mjölkchockladfluff + päronmousse, vad tror du om det?
  • Angel13

    hjälp hjälp!!

    gumpastemixen jag gjorde, den fastnar i fingrarna när jag arbetar med den, använder maizena , men då torkar den istället så fort att jag hinner inte modellera färdigt, och den spricker?? Vad gör jag fel? hur får jag den smidig?


    930618~941026~081019~BF100205
  • Missy Cat

    Har idag fått mer information ang mitt uppdrag på IKEA .
    Fick bla veta att jag ENDAST får använda IKEAS verktyg.
    Hur ska jag kunna göra fina cuppisar av dem?

    Har ni några förslag?

    Choklad och citronmuffins finns färdiga som jag ska spritsa på och dekorera.

    Den enkla chokladgrädden tänkte jag ha till chokladmuffinsarna men vad tycker ni att jag ska ha på citronmuffinsarna?


    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Zelmilainen
    Missy Cat skrev 2011-01-18 22:47:27 följande:
    Har idag fått mer information ang mitt uppdrag på IKEA .
    Fick bla veta att jag ENDAST får använda IKEAS verktyg.
    Hur ska jag kunna göra fina cuppisar av dem?

    Har ni några förslag?

    Choklad och citronmuffins finns färdiga som jag ska spritsa på och dekorera.

    Den enkla chokladgrädden tänkte jag ha till chokladmuffinsarna men vad tycker ni att jag ska ha på citronmuffinsarna?
    nåt med vanilj?'
    visst var det hela helgen du skulle stå där? vart på ikea skulle du stå? 
    nehepp...
  • Angel13
    Missy Cat skrev 2011-01-18 22:47:27 följande:
    Har idag fått mer information ang mitt uppdrag på IKEA .
    Fick bla veta att jag ENDAST får använda IKEAS verktyg.
    Hur ska jag kunna göra fina cuppisar av dem?

    Har ni några förslag?

    Choklad och citronmuffins finns färdiga som jag ska spritsa på och dekorera.

    Den enkla chokladgrädden tänkte jag ha till chokladmuffinsarna men vad tycker ni att jag ska ha på citronmuffinsarna
    ja det blir säkert jättebra, har du fått hem verktygen som finns? Om inte, be om att få hem så att du kan planera och hitta inspiration. Finns det andra verktyg i sortimentet som kan användas?

    Tog vara på denna ide och kommer att ordna liknande aktivitet på vårt varuhus, men för barn. :) 
    930618~941026~081019~BF100205
  • M1986
    lindaiv skrev 2011-01-18 21:28:23 följande:
    Vilket jobb  du la ner med testet, mkt intressant. men jag beställer nog Ballinas.....

    Å din pärnon mousse låter urgod´. Har en tjej som älskar chocklad, så det får nog bli mjölkchockladfluff + päronmousse, vad tror du om det?
    Kul att du gilla det :) Tror absolut att mjölkchoklad och päron blir gott =)
  • lindaiv

    Ängaboll wow vilken sida, å jättebra med smaksatta saker..... kul.

    Synd bara att man vill beställa lite här, å lite där. Blir dyrt i frakt!!!

  • GuteCarra

    Efter att ha följt den här tråden en längre tid och sett era fina tårtor, har jag nu samlat mod att exprimentera lite själv. Dottern fyller snart 3år så de passar bra :)

    Har köpt en hjärtansockerkaksform att göra tårtbotten i. Tänkte fylla den med jordgubbsgrädde och dumlefluff.
    Så långt är jag trygg ;)

    Nu kommer den nya biten för mig! Jag tänkte jag för första gången skulle testa att täcka den med sp istället för vanlig gräddtårta som jag alltid gjort.
    Såg att Tårtdecor hade rea nu, så tänkte göra en beställning där.
    Vad jag förstår så räcker en förpackning ½kg till en tårta. Stämmer de? Är det svårt att kavla den? Några tips?
    Är de svårt att få till det när det är en hjärtanform? Att de tex väckar sig?

    Blev också sugen på att beställa präglingsstavar till kantdekorationer. Dom hade en bra beskrivning på hemsidan med hur man går till väga. Men när de tillslut stod att man skulle använda en utstickare så körde jag fast :( Vad är det för nånting? Går det bra med vanlig kniv eller dyl?

    Till sist...går det att färga sp? Om man tex vill ha en rosa kantdekor?

    Många frågor blev det. Hoppas de finns nån snäll själv som iaf kan svara på nån av frågorna :)

    Några tips på vad man sen kan dekorera tårtan uppepå med?

Svar på tråden Tårttråden del 17