• Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3
  • pikku my

    Hej. Har blivit helad och upplyft många gånger på olka möten där de har prisat och tillbett den ende som kan frälsa hela världen! Yeshua ha Messiah är Guds Son kommen i köttet.

    Vi måste alla bli förlåtna och renade från alla synder vi har begått. Vi måste också bli födda på nytt med den Helige Andes dop. Vägen till Fadern går genom Yeshua.

  • andersbranderud

    Kommentar till Tuovi om "Yeshua":


    [Att differentiera,] Den historiska människan hette Ribi [det var hans titel] Yehoshua. Han föddes i Betlehem av Miriam och Yoseiph (försvenskat till Josef) 7 år f.v.t. Han blev dödad av romarna 30 år v.t. Han växte upp i Nasaret. Han undervisade i Israel, inklusive i fariséeiska ”synagogor”.


    Ribi Yehoshua var Messias. Hans namn ändrades sedan av hellenister till J*sus . Kristendomen är influerad av hellenism. Den grekiska motsvarigheten till svenskans ”J*sus” är inte endast en grekisk translitteration, utan det är en synkretisering av en translitteration av namnet Yehoshua, kombinerat med suffixet från den grekiska g*den Z*us.  [1]


    Den historiska dokumentationen bevisar att Ribi Yehoshua och hans efterföljare som hette Netzarim höll fast vid och undervisade från ”Moseböckerna” under hela deras livstid [2].


    Att sprida det kristna ”evangeliet” är antitesen till att följa den historiska Ribi Yehoshua – Messias [3]. Att följa den historiska Messias – vilket man gör genom att praktisera direktiven i ”Moseböckerna” precis som han gjorde är väldigt meningsfullt – och finns beskrivet på nedanstående Netzarim-hemsida.


    Förutom det ang. mirakler: Det förekommer "mirakler" i alla religioner. Någon ber och av ett sammanträffande så "uppfylls" en del av de bönerna. Det implicerar dock inte att en särskild religion är rätt.

    Enligt Messias och enligt den judiska Bibeln så är endast en religion rätt - den religion som fullständigt är baserat på "Moseböckerna"... Religion som lär att man ska praktisera direktiven i "Moseböckerna" icke-selektivt till det bästa av sin förmåga.. Ribi Yehoshua - Messias - och hans efterföljare Netzarim praktiserade den religionen.. Han praktiserade inte "kristendom"...

    Endast utövarna av den religionen upplever äkta mirakel -- mirakel där Skaparen använder Sina Perfekta naturlagar för att åstadkomma Sin vilja.

     


    Noter:


    1.Läs bevis på www.netzarim.co.il ; ”History Museum” (vänstermenyn); ”I*sous name” (toppmenyn) .


    2. Bevis: bloganders.blogspot.com/2010/07/matteus-517-20-i-den-ursprungliga.html


    3.Bevis: bloganders.blogspot.com/2010/07/kristendomens-historia.html

     
  • KristenTjej84

    www.sidroth.org/site/News2&abbr=tv_&page=NewsArticle&id=9475

    I Veckans Sid Roth berättar en man om hur Jesus gjort mirakler, och gett människor som är bilnda
    nya ögon bland annat.

Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3