• Snarkofagen

    ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~

    Välkomna till tråd nummer 13! 



    Tiden går - här förbereder vi oss för att fira våra fyraåringar.

    Vi är ett gäng mammor som hängt ihop sedan barnen var nyfödda. Vi följs åt i barnens fantastiska utveckling och diskuterar syskon, gränsdragningar och föräldraskap.

    I tråden pratar vi om våra liv som mammor, kvinnor och fruar/sambos. Inget ämne är för högt, inget för lågt. Vissa av oss är tvåbarnsmammor medan andra fortfarande överväger saken. Någon sägs visst även fundera på en trea vilket vi andra applåderar.

    Första tråden:  www.familjeliv.se/Forum-11-265/m21186971.html
    Tvåan:  www.familjeliv.se/Forum-11-265/m24193317.html
    Trean: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m27267076.html
    Fyran: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30075894-4.ht...
    Femman: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m33051403.html
    Sexan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m35581000.html
    Sjuan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m38670698.html
    Åttan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m41844698.html
    Nian: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m44252155.html
    åsså tolvan!: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m51044479.html
    Medlemmar vid TS 28/9-10
    Daimis - Emmy 30 sep (Upplands Väsby)
    bussig - Felix 6 okt (Stockholm)
    Mejja75 - Thea 7 okt (Malmö)
    Annelitan - Josefine 18 okt (Söderhamn)
    Snarkofagen - Ella 18 okt (Gröndal)
    1 tu 3 - Amanda 19 okt (Bromma) och lillebror Gustav 27 maj -08
    "Nollan" - Félix 24 okt (Montreal) och lillebror Elliot 14 mars -08
    teasa - Louie 30 oktober (Karlskoga)

  • Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~
  • mejja75

    Ja här är inte mycket action för tillfället...

    Här är det fina fisken. Barnen är friska (peppar, peppar), jag har varit på en andra intervju på åklagarmyndigheten idag och det kändes riktigt bra (håll tummarna för mig) och på torsdag åker vi till Turkiet Cool !

    Snarko: Aj då, barn som bits är inget kul... Ville bits inte, däremot är en mästare på att dra Thea i håret när han blir arg på henne. Han pratar en del, men absolut inte lika mycket som Thea gjorde när hon var i samma ålder. Det problem vi har med honom är att han illvrålar, verkligen gallskriker rakt ut när han inte får som han vill. Det riktigt skär i öronen och jag vet inte riktigt hur vi ska få honom att sluta. Vi säger naturligtvis till honom att så skriker man inte, men det funkar liksom inte...

    Det största problemet (eller problem och problem) med madam Thea just nu är att hon är såååå kinkig med sina kläder. Som när strumporna har "gupp" som hon säger (dvs sömmarna längst fram vid tån) vilket irriterar henne enormt, eller när tröjärmarna åker upp då hon drar på sig jackan och vilket gör henne alldeles tokig. Och inte får man hjälpa henne heller, men däremot lyssna på hennes vrål...

    Nu är det dags att fixa lite middag till kidsen innan min pappa kommer och jag drar iväg på föräldramöte. Ha det gott tjejer! 

  • Mamma till bröderna bus

    mejja-felix blir tokig på strumpornas söm oxå, det är knöligt...

    3:e veckan av stambytet har påbörjats, är galet less på skiten, hemmet ser ut som f#n, byggarbetsplats helt enkelt, saknar min dusch och min toalett, inte kul att kissa i en hink i klädkammaren....  foglossningen är värre än illa (gnäll, gnäll) är allmänt grinig ikväll, kan nämligen inte gå ikväll, gick för mycket underdagen och blir då liggande resten av kvällen med jätte aj i bäcknet, kunde inte ta av mig skorna efter att ha hämtat felix från dagis.. muntert eller hur?? enl min bm så kan min svåra foglossning göra att de planerar en igångsättning 2-3 veckor innan beräknad förlossning.. det kan jag verkligen önska.. v 27+ 2 idag och om 10 veckor hoppas jag att det är över..

    vad önskar sig era 5-åringar i present? här är det transformersbilar, disneys bilar (såg filmen på bio ) och lite fler bilar...


  • teasa

    Mejja: Jag håller absolut tummarna för dig :)

    Bussig: Fy f-n vad jobbig foglossning du verkar ha. Jag hoppas verkligen att det är över om 10 veckor.

    Presenter ja. Louie har börjat spelat TV-spel, så han önskar sig lego-tv-spel, sen pratar han om coolt lego, typ star wars eller så gärna STORA skepp eller så. Smålego med rek ålder 8-14 typ :) Vi har inte riktigt bestämt vad vi ska köpa, men ett nytt tv-spel blir det allt.

    Vårt största dilemma för tillfället är att hörselapparaten ALDRIG är på hemma hos oss, han lyssnar helt enkelt inte. Det slutar ju allt som oftast med att man måste höja rösten rejält, vilket verkligen inte känns bra. På dagis är det 4-5 5-åriga killar nu och de har väldiga kamper om vem som ska stå var i hierarkin. Så det är en hel det bråk både där och med storasyster. SÅ vi jobbar mycket med att inte slå, sparka osv.

  • Gladabarnensmamma

    Hej hej - har var det tyst!
    teasa: det dar med att lyssna kanner jag igen - Felix lyssnar men foljer verkligen inte upp... Man far be honom kla pa sig sakert 50 ggr varje morgon. TV och spel (WII, iPad) ar MYCKET poppis och vi forsoker begransa till max en timme och bara nagra ggr i veckan - Felix sitter som limmad annars och vill inte gora ett skvatt (lillebror blir rastlos och gor allt for att stora och irritera sa det slutar oftast med brak).

    bussig: herrejosses vilken foglossning. Hoppas som sagt att du kan korta ner tiden som ar kvar.

    Hos oss lunkar det pa. Just nu idag har jag en liten kris for minstingen som trots att hon var stor nar hon foddes inte verkar ga upp tillrackligt i vikt. Hon har lite daligt grepp vid amningen och verkar ha mycket gaser & ont mellan varven - men jag blir verkligen halft hysterisk ang. vikten (om hon foljde sin kurva skulle hon vaga 4800g men hon vager 4300g). Hon ammar typ varannan timme sa jag kan inte gora mer kanner jag... blaaaa... varfor kan det inte bara fungera, varfor kan jag aldrig fa en fetto-bebis som vaxer & frodas? Imorgon ar det forsta lakarkontrollen och jag ska nog hora med henne om ersattning - kanske inte 100% men att prova lite och se om flickebarnet gar upp mer (och grater mindre). Har ni nagra solskenshistorier att dela mer er av? Jag skulle behova ett par...

  • teasa

    Nollan: Kan du inte pumpa lite och se om Lilltjejen får bättre grepp på flaska? Annars har jag inga speciella råd att ge. Jag har haft två "fettobebisar" i synnerhet Louie som jag knappt kunde ha i bärsele när han var 6-8 månader. Mina bägge har käkat varannan timme jämt, vilket jag själv tyckte var väldigt jobbigt :(

    Hoppas att alla ni andra har det bra eller iaf "hyfsat". Trevlig helg!

  • Mamma till bröderna bus

    Nollan- Felix åt bara ersättning (hade ingen mjölk) jag slet i början med amning, men ersättningen räddade oss... Amma först och komplettera med ersättning, då ser du ju hur pass hon fortfarande är hungrig... Stambytets 4:e vecka går mot sitt slut, fukten i väggarna och golv har torkat, elektriker har varit och dragit kablar, inget annat... Så less på detta.. mer och mer hamnar jag i sängläge, idag kunde jag inte ta på mig skorna när det var dags att lämna på dagis.. ska till läkaren och diskutera igångsättning 11 veckor kvar.... (om inte läkaren är snäll)


  • Snarkofagen

    Hej bejbs. Här är en nyopererad Snarko. Opererades med titthål igår, cystan på äggledaren är borta nu. Mår förhållandevis bra, har lite ont men det hanteras med Alvedon och Voltaren. Skönt att inte behöva mer än så! 

    Skriver mer snart, återkommer.  

  • Mamma till bröderna bus

    skönt att det gått bra snarko.. voltaren och alvedon kombination är toppen, funkar även på den jävligaste av mensvärk oxå ;)

    Har inget bättre än att hänga på internet längre, men man tröttnar efter stund av surfande.. det mesta blir jag visserligen uttråkad på efter en stund. Skulle egentligen ta mig iväg till vattengympa, men har för ont för att ta mig dit, Felix var ledig från dagis igår så jag roade honom igår vilket känns idag.. men nu är det helg så nu får mannen ta över så att jag kan tillbringa dagarna på soffan och pilla mig i naveln.. URTRÅKIGT!!!! Är gnällig idag men inte sova och aj aj ont heeeeeeeeeeeeeela tiden får mig att deppa ihop ibland, idag är en sådan dag


  • Snarkofagen

    Så. Nu. Pappa och Aston är hemma, ledig pappafredag. Ella är hos farmor så att det inte är huset fullt när jag behöver vila. 

    Nu, ni. Det gungar rejält på mitt jobb. Jag har varit anställd sedan 8 augusti och fick för en vecka sen reda på att företaget sätts i konkurs och vi har alla blivit anställda retroaktivt från 1 september i nya bolaget. En person har blivit överflödig och slutar.

    Jag fick samtal från min supportkille på kontoret, han fick besked om detta i tisdags. Och nu väljer han att säga upp sig, slutar idag. Jahapp. Det innebär att min arbetsbörda skjuter i höjden duktigt. Han har en heltidstjänst som vi nu är två personer som ska dela på. Hur tror ni att det kommer att gå?!

    Jävla ruffel och båg-företag! Fick dock lite glädjande nyheter, jag var på en intervju i somras på ett jobb jag inte fick. Men i går skickade de mail och frågade om jag var intresserad Så håll tummarna, för fasen!!! 

    Nollan  - fan, så jobbigt! Jag vet hur du känner med matningen. Ella var ju ett exemplariskt barn och åt som en häst medan Aston gjorde ett stort dyk på sin kurva. Det var stress - hela tiden. Till slut släppte jag löken, bokstavligt talat, och började med ersättning. Så härligt!

    Kram alla tjejer och trevlig helg!  

  • 1 tu 3


    Oj vad länge sen det känns som jag var här och sa hej.

    Nu är det ungefär en vecka kvar tills vi flyttar!
Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~