• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Zinfandel
    che71 skrev 2013-02-15 17:57:46 följande:
    Zinfandel
    Ska jag fortsätta ta Fragmin också pga min APC resistens (som jag fått de senaste 2 ggr)?
    Jag menar nästa gång jag blir gravid även om jag får immunobehandling från Dr D?

    Men i vilken del av menscykeln ska resan till Aten vara eller spelar det ingen roll?
    Kan man själv styra lite vilket datum, vilken måndag som man bokar i Aten om man är ute i god tid?

    Är telefonkonsultationen alltid dagtid vardag eller kan man boka en kvällstid eller helgtid?

    Ska man köra med preventivmedel tills testerna är tagna så att man inte "råkar" bli gravid "för tidigt" ?
    Innan man fått behandling alltså. Måste man få droppet innan man blir gravid?

    Besa - ska du också testa Aten?Drömmer
    Det avgör Dr D!!

    Du har ingen tid att vänta, ta första bästa tid du får av honom, oberoende av när det är i cykeln. Du kan få teletid även på kvällarna.

    Nej, du ska inte göra nåt under tiden, här missar vi knappast några chanser...... Drömmer 
  • barcelona 78
    Zinfandel skrev 2013-02-15 17:45:59 följande:
    Påsen med IL är outspädd. Be den som sätter droppet att sätta na i samma ingång eller fylla på direkt i påsen. Det funkar vilket som!

     
    Just det! Men jag menar vad händer om man får den outspädd? Jag läste på en länk du skickade till mig att det gick att ge den outspädd. Är det kanske nån annan som vet annars?
    Jag tänkte be en sjuksköterskekompis sätta den hemma, men har inte Natriumklorid. 
  • che71
    Zinfandel skrev 2013-02-15 18:05:55 följande:
    Det avgör Dr D!!

    Du har ingen tid att vänta, ta första bästa tid du får av honom, oberoende av när det är i cykeln. Du kan få teletid även på kvällarna.

    Nej, du ska inte göra nåt under tiden, här missar vi knappast några chanser...... Drömmer 
    Menar du att vi ska skydda oss eller???
  • Besa
    che71 skrev 2013-02-15 17:57:46 följande:
    Zinfandel Ska jag fortsätta ta Fragmin också pga min APC resistens (som jag fått de senaste 2 ggr)? Jag menar nästa gång jag blir gravid även om jag får immunobehandling från Dr D? Men i vilken del av menscykeln ska resan till Aten vara eller spelar det ingen roll? Kan man själv styra lite vilket datum, vilken måndag som man bokar i Aten om man är ute i god tid? Är telefonkonsultationen alltid dagtid vardag eller kan man boka en kvällstid eller helgtid? Ska man köra med preventivmedel tills testerna är tagna så att man inte "råkar" bli gravid "för tidigt" ? Innan man fått behandling alltså. Måste man få droppet innan man blir gravid? Besa - ska du också testa Aten?

    Ja jag hade tänkt det.. Håller på sparar pengar sen är det ATEN SOM GÄLLER.. Jag vet att där nere är det ända jag kommer få svar på lina frågor inte här..
  • Besa
    Zinfandel skrev 2013-02-15 17:53:57 följande:
    Allright, här kommer lite matnyttig info till er!! Telekonsultationen tar ca en timme. Se till att du kan sitta i lugn & ro, han är mycket mån om att du förstår allt exakt. Han är ofta försenad eftersom han även tar akutfall på kliniken och lite mananamentalitet  så var beredd på att samtalet kan vara ett par timmar försenat. Han meddelar dig via mail om han är sen.  En del kör immunbehandlingen och gör naturliga försök. Dr D föredrar nog IVF beroende på ålder eftersom det då är enklare att följa precis varenda steg, man vet exakt vad som händer hela tiden.  I Aten behöver ni 2 övernattningar. Det bästa är sönd-tisd. Besöket på kiiniken på måndagen tar ca 2 timmar och vid 14 går blodet med Fedex till USA. Sen behöver ni tid för att springa till apotek. Eftersom apotekens lager är små så behöver ni gå till flera men å andra sidan finns apotek i varje hörna. Det är nämligen väldigt billigt med mediciner i Aten så man ska passa på.  Ni kan ta ett gäng prover här hemma i förväg eller allt på plats i Aten. Allt det får ni info om av Dr D. Ni kan säkert få en tid hos dr D inom ett par veckor. Alltihop, konsultation, blodprover, undersökning, ordination och uppföljning kostar ca 20-25000.  Kliniken ligger ca 30 min från flygplatsen. Ibland är det svårt att finna direktflyg. En del passar på att ta lite semester samtidigt och passa på att se Akropolis osv när man ändå är där. Många har bott runt Syntagmatorget.  Det är en bra idé att innan skicka mensblod till en underbar kvinna som heter Peny och driver Serum clinic. Jag tycker det är förståndigt att kolla upp underlivsproblem när man ändå är i farten. Väldigt många bär på Hidden chlamydia utan att veta om det, andra ureaplasma osv. Det är bäst att behandla första!! Tillbaks här hemma behöver ni någon som sätter droppet och ta FBC (Full blood count - se nedan länk!). Jag har redan skrivit den mesta av denna info här så läs  där och ta er sedan igenom denna tråd så är ni fullärda sen!!  www.fertilitetsguiden.com/immunologi/immuntes... www.fertilitetsguiden.com/immunologi/immunpro... www.fertilitetsguiden.com/ovrigt/specialistkl... 

    Tack så hemsk mycket, trots att man har läst detta så känner jag att jag behöver höra det igen.. Ska verkligen satsa på detta 100%. Tack en gång
  • che71

    "Antifosfolidsyndrom (APS/APA) karaktäriseras hos patienten av tromboser i större artärer och vener samt trombosisk mikroangiopati."

    Är det samma som APC resistens eller?

    CD markörer var komplicerat o DQ alfa...känns som man måste vara sin egen läkare!!!
    Vilka prover var det, alltså vad heter de så man kan be VC ta dem?

    Är HLA antigen ett vanligt prov o heter det så då?
    (Både jag o min sjukgymnast tror att mina ryggbesvär kan vara början på Bechterews sjukdom men i Maj 2011 efter att ha haft ont i 3 månader visade inte proverna något konstigt, men nu har jag haft det i 2 år!)

    Ska kolla på måndag vilka prover som togs mer vid missfallsutredningen i början på September.

    Helt otrolig sida du skapat Zinfandel!!! Du kan så mycket!!!Glad
    Tack!!

  • che71

    Är det inte konstigt att läkaren som höll i missfallsutredningen ändå frågade om andra sjukdomar o jag berättade om Crohns o diskbråck o ryggvärken o eksem, men ändå tänker de inte immunproblem????Skrikandes
    2 gånger efter det har jag varit gravid o kanske fått missfall helt i onödan om jag bara fått behandling!!!
    Eller så är det bara fel på alla mina ägg??!Obestämd
    Men kan det vara det, eftersom de ändå blir befruktade o fäster o börjar utvecklas?
    Bara kromosomavvikelser?
    Kanske kombinationen av mig o min sambos gener inte fungerar?

    Är det någon här eller någon ni hört talas om som de INTE hittade immunproblem hos i Aten?
    Vad gör man då i så fall?

  • HRE

    Jag åker till Aten på måndag, faktiskt lite grand efter att ha lärt känna Zinfandel! Har alltid tänkt det var så konstigt att på 5 IVF med samma kvalitet och antal ägg (ca) varje gång var det  vid ett tillfälle jag blev gravid med tvillingar. Funderade på vad som var annorlunda och ja, jag hade ju influensa den gången. Min kropp är helt klart i någon obalans men läkare har inte riktigt någon lösning, skyller bara på min ålder - 44 år.

    Jag pratade en hel timme med Dr. D förra fredagen och sedan dess känner jag mig mycket lugnare och är väldigt trygg i beslutet att åka. Hittar han inget fel så är det bara till att köra vidare med IVD eller ÄD, då är det ju i alla fall inte immunförsvaret det hänger på. Hittar han något fel så kan man åtgärda!

    Så tänker jag! Tänker också att de 20-25 000 jag lägger på detta kan löna sig i längden!

    Så fundera inte så mycket - åk!

  • che71
    HRE skrev 2013-02-15 19:04:58 följande:
    Jag åker till Aten på måndag, faktiskt lite grand efter att ha lärt känna Zinfandel! Har alltid tänkt det var så konstigt att på 5 IVF med samma kvalitet och antal ägg (ca) varje gång var det  vid ett tillfälle jag blev gravid med tvillingar. Funderade på vad som var annorlunda och ja, jag hade ju influensa den gången. Min kropp är helt klart i någon obalans men läkare har inte riktigt någon lösning, skyller bara på min ålder - 44 år.

    Jag pratade en hel timme med Dr. D förra fredagen och sedan dess känner jag mig mycket lugnare och är väldigt trygg i beslutet att åka. Hittar han inget fel så är det bara till att köra vidare med IVD eller ÄD, då är det ju i alla fall inte immunförsvaret det hänger på. Hittar han något fel så kan man åtgärda!

    Så tänker jag! Tänker också att de 20-25 000 jag lägger på detta kan löna sig i längden!

    Så fundera inte så mycket - åk!
    Lycka till!!!
    Spännande!!
    Hur länge ska du vara där?
    Berätta ALLT sen!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!