• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Cathy

    snartgravid: du skrev helt rätt :) han tittar på leukocyterna men även bl a relationen leukocyter och lymfocyter. NK cellerna är lymfocyter. Svårt att svara på vad lymf ska max vara för att man ska ta IL eftersom de beror på deras andel i jämförelse med de andra.

  • Snart lycklig

    Sitter nu på Atens flygplats efter ÄP. Naturligtvis hade min svenske dr mätt fel igen!!!!! Fyra jämnstora folliklar i tisdags (15,2-18,2 mm) var bara två. (Nöjd ändå, så klart, 47 år, hallå....) Dock fanns en cysta, ej vattencysta, på vänster äggstock som felaktigt kan mätas som äggblåsa. Men hur fick han dt till fyra jämnstora!??! Ingen hade ägglossat i förväg, så dt var det inte. Hur som helst, två ägg ut ur de två äggblåsorna. Nu hoppas jag bara att de är mogna och befruktas. Hoppas, hoppas. Vi har nu en grov planering för FET. Det blir i dec, jan el feb, beroende på arbete och helger. Dt blir alltså ngn stimulering till. Dt svåra är att få ngn svensk läkare att hjälpa mig. Dr D vill absolut att vi odlar t blastocyster. Jag har 11 1-dgrs infrysta embryon innan idag. Dr D räknar med 1-2 blastocyster, övriga försvinner på vägen. Usch. Jag hoppas vi blir överraskade på ett positivt sätt o får ngn fler. Vågar inte tänka tanken på att dt inte blir några.......

  • Snart lycklig

    BTW, jag har pratat m Dr D om det ena och det andra. Jag hoppas och tror att allt kommer bli bättre med svar etc. Tänk bara på att inte bombardera honom om onödiga frågor. Jag tror också på korta tydliga frågor. Han brinner för detta och han brinner för sina patienter (hans ord). Glöm inte heller att det är ganska ovanligt att ha direktkontakt med IVF-läkaren/specialisten. Tro inte nu att jag inte förstår och känner lika som er, när svar önskas och det dröjer. Men ärligt, jag kan inte klaga, jag tycker D varit oklanderlig gentemot mig. Jag skulle vilja säga; ha lite tålamod just nu och en kort tid framåt. Jag tror det kommer bli bättre! Han berättade oxå kort om hur han börjar se svar och lösningar på en del gåtor, t ex hur han ser att de som annars rekommenderas IVF kan bli gravida av sig själva. Det är många, många sådana fall han haft, som han hjälpt till deras största önskan.

  • Zwillinge86

    Jag får nog ge upp min plan B som var att till våren satsa på immunologisk utredning. Blev inget ET idag då alla ägg slutat dela sig efter dag 3. Önskar Falun haft andra rutiner så de upptäckt detta och besparat oss de höga förväntningar vi hade när vi inatt körde dit. Linköping förklarar vår barnlöshet med för få men fina ägg och hänvisar till ÄD. Falun menar att jag får fram fler och finare ägg än förväntat, men att det måste vara något fel på dem som gör att de slutar utvecklas. Även Falun hänvisar till ÄD. Antar att jag inte längre kan skylla på eventuella immunologiska problem då äggen dör innan de ens återförts. Suck, så nu är det slut på fortsatta försök. Vi ger upp då vi inte är mentalt redo för ÄD än, samt då vårt förhållande inte klarar fler motgångar. Vi har inte fått ett positivt besked på tre år och det har slitit framför allt på min sambo som hamnat i någon livskris. Önskar så att vi fått tillbaka äggen på dag 3 då de fortfarande så bra ut. Förstår ju att det ändå hade resulterat i ett minus, men då hade vi under ett par veckor kunnat få dela glädje och förväntan istället för nattsvart sorg. Dessutom hade vi då fått ägg till frysen att fortsätta hoppas på, och kliniken hade befömt våra förutsättningar som goda istället för hopplösa. Jag vill tacka för all kunska och stöd som finns i denna tråd och önska er andra bättre lycka än våran.

  • Angel00
    stumpan81 skrev 2013-09-21 13:47:31 följande:
    Så Dr D tror att blödningar i graviditeten kan bero på immunattack? Så får man blödning bör man alltså ta IL?
    Nja, jag tror inte det är så enkelt. Det finns många som har småblödningar hela graviditeten utan några men. Andra har småblödningar som senare leder till missfall. Jag tror mer att Dr.D har sett igenom mina FBC och där utläst vad han anser orsaken är. Har tagit i snitt två FBC / vecka och de har varierat mycket. Cathy verkar vara påläst om sambanden i FBC Glad
  • Angel00
    Cathy skrev 2013-09-21 12:13:11 följande:
    Angel: å skönt att han svarade!! Håller tummarna för IL! Kram
    Det gör jag med, koncentrerar mig på att ha det mysigt och försöker inse att jag gör allt jag kan. SoligSolig
  • mumwannaB

    Snartgravid: Jag köpte det i Grekland mest för att det kändes smidigt o jag har ganska lättretliga slemhinnor. Jag får inget progesteron av min klinik pga att jag har gjort FET i naturlig cykel så de anser inte att jag behöver det. Själv misstänker jag att jag har progesteronbrist pga bla spottings. Tar nu 2x200mg utrogestan på kvällen. Morgon o em smörjer jag med lite progesteronkräm.

    Testade positivt för hidden chlamydia i början på året. Peny säger att hidden C kan flamma upp vid graviditet så därför har jag ätit en kur för säkerhets skull. Innan jag fick plus åt jag Vibramycin 100mg morgon o kväll. Sedan plusset har jag fått gå över till Zithromax 250mg morgon o kväll.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!