• sarax

    varför fick just du igångsättning och i vilken vecka?

    Ja som rubriken lyder, varför fick du igångsättning och i vilken vecka?

    Vart det pga av tidigare gravid komplikationer?

    Vart det pga av förlossningsrädsla?

    Dela gärna med er. Jag är själv gravid i vecka 37+1 och jag och min sambo är änglaföräldrar till två små fina barn som inte fick stanna hos oss pga av en blodsjukdom jag bär.
    Är nu livrädd att nått ska hända, att vi ska förlora detta barn också.
    Har bett om igångsättning men dem vill inte ge oss ett datum, dem vill att barnet ska få va i magen så länge som möjligt pga av riskerna som finns.

    Men sen så hör man tex hur folk får igångsättning pga av förlossningsrädsla och tycker det är fruktansvärt orättvist hur vården inte har förståelse för vår rädsla och nekar oss men inte andra.

    Dela gärna med er om era historier.
    Fick ni igångsättning och varför? I vilken vecka?

    Tacksam för svar
    // Blivande mamma som är väldigt rädd

  • Svar på tråden varför fick just du igångsättning och i vilken vecka?
  • ostpaj

    Fullgången. Vattnet gick men hände inget mer. Blev igångsatt 48h senare.

  • Lia4
    sarax skrev 2016-05-23 20:54:37 följande:

    Vi förlorade en i vecka 22 och en i vecka 24, detta vid två olika tillfällen och efter vi förlorade vårt andra barn så konstaterade man att jag bar en sjukdom som orsakat att barnens hjärta slutat slå.

    Fick ni några komplikationer för att ert barn föddes så tidigt?

    Tack snälla för ditt svar.


    Jag har väldigt svårt att förstå att du inte får en igångsättning med den bakgrunden. Du är ju dessutom fullgången. Jobbar som barnmorska själv och förstår dig till fullo att du vill ha graviditeten avslutad.

    Nej allt gick bra med vår lilla. Inte den minsta komplikation eller bakslag. Så det var skönt!
  • sarax
    Curlingmorsan skrev 2016-05-23 21:41:31 följande:

    Jag fick igångsättning v 38+2 med barn nr 2 pga svår foglossning, mådde riktigt dåligt både fysiskt och psykiskt. Men det var 9år sedan.
    Var på Aurorasamtal i förra veckan och bm tyckte att en igångsättning vore det bästa även denna gång pga förlossningsrädsla och ganska snabba förlossningar tidigare. Men ska träffa en läkare om 2 månader som är den som fattar beslutet.

    Mitt första barn föddes v 36+4. Vattnet gick och allt satte igång av sig själv. Hon hade gulsot och amningen funkade inte. Vi fick vara kvar på BB en vecka så hon fick sola och så fick jag pumpa och ge henne mat istället. Men det var ju inget annat som var problem pga att hon föddes för tidigt.


    Tack snälla för ditt svar.
    Va konstigt tycker jag att de behandlar patienter så olika. Jag är idag sjukskriven på heltid pga av foglossning, bäckensmärtor samt att jag är svag psykiskt.

    Jag hoppas ju verkligen att förlossningen sätter igång av sig själv nu när min läkare gång på gång säger att vi avvaktar och ser hur du och barnet mår. Men jag säger att jag inte mår bra, jag ska klara detta psykiskt också men det verkar dem inte tänka på tyvärr.

    Okej, tack snälla för att du dela med dig.
  • sarax
    merie skrev 2016-05-23 21:44:33 följande:

    Jag blev igångsatt 12 dagar efter beräknat födelsedatum (orkar inte räkna ur vilken vecka det blir) pga sjuklig rädsla för att barnet skulle dö i magen, gick med ångest och missfallsrädsla genom hela min graviditet (hade psykologhjälp genom hela graviditeten), hade ett mf innan och ett mf på en tvilling i den graviditeten. De gjorde en hinnsvepning på eftermiddagen och sen fick jag komma in morgonen efter och få värkstimulerande dropp.

    Jag hade nog kunnat få bli igångsatt lite tidigare men iom att jag oftast inte söker hjälp för mina problem så blev det efter ett redan inbokat bm-besök som processen kom igång.


    Okej, då gick du hela vägen, det hade jag inte klarat av. Mår så psykiskt dåligt men känner inte att dem förstår, vill verkligen få igångsättning nu.

    Tack för att du dela med dig av din historia.
  • sarax
    Lia4 skrev 2016-05-23 21:50:26 följande:
    Jag har väldigt svårt att förstå att du inte får en igångsättning med den bakgrunden. Du är ju dessutom fullgången. Jobbar som barnmorska själv och förstår dig till fullo att du vill ha graviditeten avslutad.

    Nej allt gick bra med vår lilla. Inte den minsta komplikation eller bakslag. Så det var skönt!
    Jo det har jag också, har pratat med andra som förlorat barn i magen som vi och dem har erbjudits igångsättning. Argumentet jag får är att barnet löper större risk att få gulsot och kanske kommer ha svårt att få i gång amningen. Det kanske låter hemskt men den risken är jag villig att ta efter att förlorat två små tidigare. jag så rädd att snubbla på mållinjen nu.

    Ja det förstår jag. Så det kan ju gå bra trots att barnet är fött tidigt, du är ju verkligen ett bevis på det.
    Tack.
  • sarax
    ostpaj skrev 2016-05-23 21:46:14 följande:

    Fullgången. Vattnet gick men hände inget mer. Blev igångsatt 48h senare.


    Tack snälla för ditt svar
  • Phialia90
    sarax skrev 2016-05-23 21:04:33 följande:

    Jag är tyvärr inte så insatt i vad pupp är. Men tack snälla för ditt svar. Ska ha möte med min läkare i veckan igen och jag känner att det kan vara bra att få veta lite hur andra har hjälp osv. Phiali­a90


    Pupp är graviditetsklåda. Man får nässelutslag över hela kroppen, typ som en allergisk reaktion i huden mot din bebis :)
  • Hobbiten

    Jag bad om det den första gången och det var efter att min Mvc sköterska skickat en remis till specialist mödravården. Där hon skrev ned mitt problem och min oro. Och hon trodde inte att jag pgr av fobin inte skulle ta mig in till förlossningen då ångesten blir för stor.

    Pratade med läkaren och sa vad har jag för allternativ.

    Sen fick jag välja och valde igångsättning. Sen med barn nr 2 så hade jag fortfarande mitt problem även då jag gått i kbt terapi så då sa läkaren på akis att med din historia så föreslår jag igångsättning i vecka 37+0 så att det inte börjar av sig själv. Mitt problem är stor sjukhusfobi pgr av felbehandlingar när jag var tonåring samt att min mormor dog pgr av felbehandling för 4 år sedan.

  • Hobbiten

    för övrigt ang gulsot och amningen så sa dem bara att jag skulle vara medveten om riskerna med det. Det var liksom inget dom såg skulle stoppa igångsättningen.

  • Curlingmorsan

    Risk för gulsot och problem med amningen låter ju som en väldigt konstig anledning till att neka igångsättning. Det finns ingen annan läkare du kan få prata med?

Svar på tråden varför fick just du igångsättning och i vilken vecka?