"Allt" smakar bätter med...
Nej, ni får inget "annat". Ni MÅSTE rösta på dessa.
Men ni får gärna lägga till något annat om ni svarar =) Berätta vad ni röstade på och lägg till det där andra.
Nej, ni får inget "annat". Ni MÅSTE rösta på dessa.
Men ni får gärna lägga till något annat om ni svarar =) Berätta vad ni röstade på och lägg till det där andra.
Saknade verkligen ost...ALLT blir godare med ost ??
Men svarade ändå citron. Köper citronjuice på enliters flaskor ????
Citron av alternativen men permesan är självklart det rätta svaret på frågan.
Varför är det ett lätt val?
Det kan jag förstå utan någon förklaring.
Men tyckte stjärnanis var ett lite udda val, och ville veta hur man tänkte där.
Inser många tar utanför listan, skulle nog säga salt det mest mångsidiga och så mycket mat som inte klarar sig utan.
Och jag är inte ens en saltperson, utan jag har rätt lite salt i maten mot andra.
Sen om man ska gå utanför saltet, så olika umami ingredienser.
Här finns det ett par redan i listan, och ost är väl den som förekommit ofta utanför listan
Det kan jag förstå utan någon förklaring.
Men tyckte stjärnanis var ett lite udda val, och ville veta hur man tänkte där.
Inser många tar utanför listan, skulle nog säga salt det mest mångsidiga och så mycket mat som inte klarar sig utan.
Och jag är inte ens en saltperson, utan jag har rätt lite salt i maten mot andra.
Sen om man ska gå utanför saltet, så olika umami ingredienser.
Här finns det ett par redan i listan, och ost är väl den som förekommit ofta utanför listan
Anis (Pimpinella anisum) är en ettårig ört som tillhör familjen flockblommiga växter. Anisen kommer ursprungligen från trakterna kring Medelhavet men introducerades i Sverige på 1300-talet[1] och finns nu odlad och förvildad även i södra och mellersta Sverige. Namnet kommer ifrån det grekiska ordet ?????? som betyder dill. Anis blir ofta förväxlad med dill. Plantan kan användas som en grönsak, men detta är inte den huvudsakliga användningen. Stjälken påminner mycket om selleri.
Vid destillering av anisfrukten utvinns den eteriska oljan anisolja, som används bland annat medicinskt. Det viktigaste verksamma medlet i anisoljan är anetol, som oljan består av till cirka 90 %. Doften av anis används även för att framställa parfym och liknande. Anisens frön används som kryddor i bröd, i likör och i andra spritdrycker, till exempel i absint, Aguardiente, anisett, arrak, Jägermeister, O. P. Anderson, ouzo, Pernod, raki och Ricard och Skåne Akvavit. Anetol är mindre lösligt i vatten än etanol, varför vissa aniskryddade spritdrycker blir opaka när de späds ut med vatten.
Anis har en smak som påminner om lakrits. Produkter med lakritssmak kan ibland innehålla anis som smakförstärkare eller ersättning för lakrits. Kinesisk stjärnanis innehåller också anethol, men är inte nära släkt med anis. Eftersom den har en liknande smak och arom har den i västvärlden blivit ett billigare alternativ till anis, för såväl bakning som likörproduktion.
Anis (Pimpinella anisum) är en ettårig ört som tillhör familjen flockblommiga växter. Anisen kommer ursprungligen från trakterna kring Medelhavet men introducerades i Sverige på 1300-talet[1] och finns nu odlad och förvildad även i södra och mellersta Sverige. Namnet kommer ifrån det grekiska ordet ?????? som betyder dill. Anis blir ofta förväxlad med dill. Plantan kan användas som en grönsak, men detta är inte den huvudsakliga användningen. Stjälken påminner mycket om selleri.
Vid destillering av anisfrukten utvinns den eteriska oljan anisolja, som används bland annat medicinskt. Det viktigaste verksamma medlet i anisoljan är anetol, som oljan består av till cirka 90 %. Doften av anis används även för att framställa parfym och liknande. Anisens frön används som kryddor i bröd, i likör och i andra spritdrycker, till exempel i absint, Aguardiente, anisett, arrak, Jägermeister, O. P. Anderson, ouzo, Pernod, raki och Ricard och Skåne Akvavit. Anetol är mindre lösligt i vatten än etanol, varför vissa aniskryddade spritdrycker blir opaka när de späds ut med vatten.
Anis har en smak som påminner om lakrits. Produkter med lakritssmak kan ibland innehålla anis som smakförstärkare eller ersättning för lakrits. Kinesisk stjärnanis innehåller också anethol, men är inte nära släkt med anis. Eftersom den har en liknande smak och arom har den i västvärlden blivit ett billigare alternativ till anis, för såväl bakning som likörproduktion.
Tack, jag vara bara nyfiken, för det känns verkligen inte som nått naturligt val.
Men är det anis eller stjärnanis som du huvudsakligen menar, tänkte då du säger anis men stjärnanis på bilden.
Och sen i texten huvudsakligen om anis.
Sen att dom och fänkålsfrön delar samma aromämne, ändrar väl inte att du gillar alla tre väl?
Jag är lite sådär på anissmaken, men jag äter den, och det är främst asiatiskt(5 kryddor som jag gör, även en del långkok typ pho) och bröd(anis)får plats i min matlagning.
Även anisspriten är jag sådär på.
Texten tagen ifrån shenet?
Gillra den sidan på såna här saker och vad man gör med en ingrediens.
Kebabsås!
Tack, jag vara bara nyfiken, för det känns verkligen inte som nått naturligt val.
Men är det anis eller stjärnanis som du huvudsakligen menar, tänkte då du säger anis men stjärnanis på bilden.
Och sen i texten huvudsakligen om anis.
Sen att dom och fänkålsfrön delar samma aromämne, ändrar väl inte att du gillar alla tre väl?
Jag är lite sådär på anissmaken, men jag äter den, och det är främst asiatiskt(5 kryddor som jag gör, även en del långkok typ pho) och bröd(anis)får plats i min matlagning.
Även anisspriten är jag sådär på.
Texten tagen ifrån shenet?
Gillra den sidan på såna här saker och vad man gör med en ingrediens.
Trodde först det var stjärnanis du gillade så mycket
Ja, wikin var bra.
Men det ser ut som det gör på shenet, i alla fall hur de brukar beskriva saker som dessa, där man pratar om mat, namn, substanser i den aktuella ingrediensen/växten eller vad det nu må vara.
Det är en sida som är duktigt på berätta om många olika saker man använder en sak till.
Så nu hoppar jag till shenet och se vad som står där om anis
Men det var inte så likt, så antar folk har hittat sina källor på andra ställen på wikin.
Titta själv, kanske du hittar nått intressant användningsområde eller nått annat skoj du inte visste innan om anis.
www.shenet.se/vaxter/anis.html
Trodde först det var stjärnanis du gillade så mycket
Ja, wikin var bra.
Men det ser ut som det gör på shenet, i alla fall hur de brukar beskriva saker som dessa, där man pratar om mat, namn, substanser i den aktuella ingrediensen/växten eller vad det nu må vara.
Det är en sida som är duktigt på berätta om många olika saker man använder en sak till.
Så nu hoppar jag till shenet och se vad som står där om anis
Men det var inte så likt, så antar folk har hittat sina källor på andra ställen på wikin.
Titta själv, kanske du hittar nått intressant användningsområde eller nått annat skoj du inte visste innan om anis.
www.shenet.se/vaxter/anis.html
1 salt 2 peppar 3 vitlök 4 citron (röst) 5 röd chili 6 ingefära 7 sellerisalt 8 paprikapulver 9 fransk örtblandning 10 kanel