Christine Meltzers ärliga ord om uppbrottet från Carina Berg: "Vi fick inte..."

Christin Meltzer och Carina Berg var länge en duo tv-tittarna var vana vid att se i tv-rutan. Men sedan ett par år tillbaka syns de inte längre tillsammans. Nu berättar Metzer om anledningen bakom uppbrottet. 

Christine Meltzer och Carina Berg.

Christine Meltzer och Carina Berg var länge en av tv-Sveriges kanske mest kända duos. De gjorde program som "Berg & Meltzer i Europa", "Berg och Meltzer i Amerika" och "Fantastiska historien med Berg & Meltzer". De har även lett Kristallengalan tillsammans och bjudit in till scenshowen "Berg & Meltzer på Oscars". 

Men de senaste åren har de setts tillsammans allt mer sällan. Istället har Carina Berg parat ihop sig med en annan kvinnlig profil, Carolina Gynning. Tillsammans driver de den populära podcasten "Gynning & Berg" och har turnerat runtom i Sverige med sin schenshow "Gynning & Berg – Live". 

Carolina Gynning.

Orden om relationen med Carina Berg 

När Christine Meltzer gästar podcasten "Fördomspodden" framför programledaren Emil Persson en fördom som tyder på att Meltzer tycker det känns jobbigt att Berg gått vidare med en annan kvinnlig profil och skapat sig en karriär på annat håll. 

"Varje gång du lägger ditt huvud mot din mans bröst säger du med darrande röst "jag kommer gå sönder om du lämnar mig som Carina gjorde för Gynning", lyder Perssons fördom. 

Fördomen kan Christine Meltzer inte bekräfta. Istället utvecklar hon relationen mellan henne och Carina Berg. 

– Vi har inte lämnat varandra. Nej, inte på något vis, säger hon i avsnittet och fortsätter: 

– Det är inget "hejdå". Vi ses ju och är med varandra, men vi jobbar inte. 

Christine Meltzer och Carina Berg.

Därför splittrades Christin Meltzer och Carina Berg 

Därefter berättar Christine Meltzer varför hon och Carina Berg bröt upp sitt offentliga samarbete: 

– Det jag och Carina verkligen gjorde var ju att vi reste så mycket tillsammans. Vi gjorde Berg och Meltzer ute på resa, och vi fick inte ihop sen att kunna resa så mycket. Så därför blev det, så det var inte mer än så och vi jobbar med olika saker.